СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 762
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, кога да очакваме официално инфо от МОН за НВО, някой знае ли? А справочници?
Какво инфо точно очакваме? То всичко е известно.

Здравейте,
И аз се интересувам от малко повече инфо, но не намирам точно това което ми трябва. Интересуват ме датите след обявяването на резултатите на НВО  и по точно подаването на желанията и после класиранията по дати и сртоковете за записване. Би трябвало да са обявени още преди началото на учебната година, но някак не ги намирам. Мерси предварително.

# 376
Здравейте, кога да очакваме официално инфо от МОН за НВО, някой знае ли? А справочници?
Какво инфо точно очакваме? То всичко е известно.

Здравейте,
И аз се интересувам от малко повече инфо, но не намирам точно това което ми трябва. Интересуват ме датите след обявяването на резултатите на НВО  и по точно подаването на желанията и после класиранията по дати и сртоковете за записване. Би трябвало да са обявени още преди началото на учебната година, но някак не ги намирам. Мерси предварително.
Вид дейност   Срок
Провеждане на Национално външно оценяване по: Български език и литература   Математика       13 юни 2023 г., начало 09,00 часа 16 юни 2023 г., начало 09,00 часа
Обявяване на резултатите от НВО   до 28 юни 2023 г. вкл.
Подаване на документи за участие в приема на ученици по Наредба № 10 от 01.09.2016 г.   05-07 юли 2023 г. вкл.
Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране   до 12 юли 2023 г. вкл.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране   13 – 17 юли 2023 г. вкл.
Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране   до 19 юли 2023 г. вкл.
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране   20 – 24 юли 2023 г. вкл.
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране   25 юли 2023.
Подаване на документи за участие в трети етап на класиране   26-27 юли 2023 г. вкл.
Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране   до 31 юли 2023 г.
Записване на приетите ученици на трети етап на класиране   1 – 2 август 2023 г. вкл.
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след трети етап на класиране   до 04 август 2023 г.
Попълване на незаетите места след трети етап на класиране и записване   определя се от директора до 11 септември 2023 г. вкл.
Утвърждаване на осъществения държавен план-прием   до 14 септември 2023 г. вкл.

# 377
Може би е добре да се направи актуализация на първия пост, когато се пуска нова тема и да се закове тази информация със сроковете там.

# 378
Здравейте!
Дъщеря ми ще се явява на пробен изпит по БЕ в Междучасие. За математика не я записах, защото отзивите били лоши и не си заслужавало. Така се обсъждало в училище.
Ще се радвам, ако някой сподели впечатления от школата.

# 379
Благодаря за информацията. При подаване за следващо класиране губи ли се мястото, на което е класиран ученикът?

# 380
Втори етап
След излизане на резултатите от първи етап на класиране, ако ученик е класиран на първо желание има две възможности: да се запише или да се откаже, т.е. да не се запише.
Ученик, класиран на второ или последващо свое желание има три възможности: да се запише, да подаде заявление за участие във второ класиране или да не се запише.
Заявлението за участие във втори етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е класиран на първи етап. Не подават заявление тези ученици, които не са класирани никъде – те участват автоматично във втори етап. Ако подаде заявление за участие във втори етап на класиране, ученикът може да се класира на по-предно свое желание или на мястото си от първия етап на класиране.
Желания не се пренареждат.
Класираните ученици се записват в училището или губят мястото, на което са класирани. Нямат избор между мястото от първи етап и мястото от втори етап. В този смисъл мястото не се „пази“, но е гарантирано, че ученикът не може да бъде класиран на последващо желание.

По отношение на трети етап вероятно ще има известни промени, но основното е, че се подава заявление като на първи етап, като в него могат да се впишат само паралелки, за които има обявени свободни места. За да участва в трето класиране ученикът трябва да не е записан в училище на място от държавния план-прием. При изтегляне на документи мястото на ученика не се запазва.

# 381
Благодаря за информацията. При подаване за следващо класиране губи ли се мястото, на което е класиран ученикът?
При второ- не се губи, при трето- се губи.

# 382
Боже, още е януари и вече се пита за второ класиране… Дидева, на бас, че на този въпрос ще отговориш поне още десет пъти 🤪.

# 383
Губиш. Едно, че си пропуснала няколко нули, друго - че няма да отговарям само аз. Joy

# 384
Иначе в сайта сега видях, че ДИдева е качила и инструкцията за НВО. Може би не е лошо да започнат нашите пубери да си я четат и анализират. Simple Smile

https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%BB%D0%B0%D1%81/

Може ли да се измисли нещо като във Вайбър, да се сложи пин на някой пост, който да излиза на всяка страница в началото?
Дидева Laughing

# 385
Боже, още е януари и вече се пита за второ класиране…
За съжаление и аз си мисля, че ще опрем до второ, даже до трето класиране, за да влезем в желаното училище. Което автоматически ще ми прецака лятото. Друго си е още от първо класиране да се запишеш и да забравиш.

# 386
  • София
Сигурна съм, че ще се стигне на второ класиране и при нас. Но дали бих рискувала за трето, по-скоро не.

# 387
  • София
И ние ще чакаме сигурно и второ, за трето не знам, но...за четвърто може да се ходи до директора на желаното училище стига да има място.
Но съм вмъкнала една седмица 16-23.07 за почивка

# 388
  • Sofia
Здравейте,
Аз искам да попитам къде и как се взимат точките от НВО по чужд език? Прегледах няколко пъти таблицата с балообразуване, но освен оценка от дипломата не видях да се взема въпроссният резултат

# 389
Здравейте,
Аз искам да попитам къде и как се взимат точките от НВО по чужд език? Прегледах няколко пъти таблицата с балообразуване, но освен оценка от дипломата не видях да се взема въпроссният резултат
Никъде не се взимат тези точки.

Общи условия

Активация на акаунт