СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 715
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не е с по-висок бал 1АЕГ - горе-долу еднакви са, а ако си спомням правилно /не ми се рови/, мналата година 2АЕГ беше с по-висок бал. Аз лично предпочитам 2АЕГ.

# 346
Мисля, че баловете на 1 АЕГ и 2АЕГ са относително близки. Нямамам никакъв поглед върху 2 АЕГ. Доволна съм от 1 АЕГ, напълно оправда очакванията ни през годините. Средата е добра, дисциплината в класа - перфектна. Може би, това, което нямат във 2 АЕГ е богатството на клубове и извънкласни дейности, които се предлагат в 1АЕГ. В общи линии - избирате между две добри училища.

# 347
Бихте ли споделили какво се чува и за двете гимназии?Нямаме познати деца там от които да имам впечатления.

# 348
Имам познати и в двете гимназии - доволни са. Първа е училище с традиции от край време, с годините втора се утвърди също като такова. Езика ще го научат и на двете места, че и в кварталното училище при интензивно изучаване. Според мен най-важна е локацията, другото е излишно задълбаване.

# 349
  • София
Бихте ли споделили какво се чува и за двете гимназии?Нямаме познати деца там от които да имам впечатления.
Ако става дума за 1АЕГ и за 2 АЕГ е хубаво да прочетете темите за двете училища. Има доста мнения "за" и "против" и като цяло може да си създаде мнение човек за двете гимназии. Аз лично клоня към НЕГ и 73-то, но младежът изобщо не е запленен от немския език и държи на АЕ.

# 350
  • София
Опцията за ползване на оценките от олимпиадите е от тази година, аз поне го знаех от самото начало на учебната година и натирих младежа да се яви и на двете за всеки случай. По математика се класира за следващия кръг, по БЕЛ май още не са излезли резултатите, но там нямам големи очаквания.
Ами то е само предложение и не вярвам да го приемат за тази учебна година, като всички знаем колко са бързи.
И тези точки как ще ги приравняват с НВО ми е изключитено интересно Simple Smile
Значи съм се заблудила, бях останала с впечатление, че е в сила от тази година.

Имам познато дете в 1АЕГ и е доволно и то, и родителите за момента. Имаше проблем с честа смяна на учителите по математика първата година, сега не знам как е положението. Ако се стигне до такъв избор, може би бих предпочела 2АЕГ, защото ни е близо.

# 351
Привет, мами на седмокласници, има ли такива от Варна, бих искала да обсъдим пробните изпити, аз до момента не съм пускала моето дете на такива, погледнах инфото в сайта на СМБ - клон Варна и нещо не успях да отворя формуляра за записване, иначе банкова сметка откривам, но предполагам не е достатъчно само да платим. Писах на мейла, но отговор нямам. Освен, че срещнах затруднения в комуникацията, искам и да споделите колко пъти според вас е добре да се яви детето на тези пробни изпити, достатъчно ли е по 2 пъти на двата и кога да започнем и завършим? Знам, че всеки си има своите аргументи, но ще ми е интересно да споделите опит и мнение

# 352
Писала съм нагоре, аз съм от Варна, синът ми ще се яви на 3 изпита по БЕЛ, които организира школата, която той посещава. По Математика ще заложа на Вектор - февруари и май. Но той е в математическа паралелка и има 10 часа математика седмично, в училище се справя засега отлично, не посещава школи и искам да се ориентирам дали ще има нужда от допълнителна подготовка.

# 353
Ние пък не ходим на школи, разчитаме на наученото в клас. През уикендите учим от помагала. При първото ми дете това се оказа добро решение и беше приет първо желание на първо класиране. Второто е доста по- схватливо и се надявам пак да стане работата 🤞

# 354
  • ВАРНА
Опцията за ползване на оценките от олимпиадите е "най-гениалното" нещо, което предложиха още миналата година от МОН. Би трябвало да има скАла за приравняване на точките от олимпиадите към точките на НВО, с различен коефициент за точките от областен и национален кръг. Защото 10 точки от областен кръг не са като 10 точки от национален Simple Smile
Както каза и рони по-горе - има деца, за които училищата трябва да се избиват да им бъдат ученици. Но коловозите са толкова дълбоки, че чак е тъжно...

Дъщеря ми цяла седмица са като на детски лагер. Хубаво време във Варна, по анораци на училище, леки раници, почти никакви домашни. Имат много болни учители, за съжаление Sad. Влизат заместници, които общо взето го играят пазач.

Сърдечни благодарности на Дидева за споделената информация за правилата и инструктажа за нво Heart

Имам едно питане - по време на ПИ разиграва ли се цялото действие с пликове, идентификационни бланки и прочие?

# 355
Зависи от школата - има такива, които дублират точно НВО с пликове и прочие, други не си дават зор и минават само с хвърчащи листове.
Имам едно питане - по време на ПИ разиграва ли се цялото действие с пликове, идентификационни бланки и прочие?

# 356
  • София
И при нас няма изисквания за ученето на стихотворенията наизуст. Засега се справя доста добре с въпросите по литература.

# 357
При нас ученето на стихотворенията наизуст носи бонус точки (т.е. по желание е).  Ама те така разчепкват до момента произведенията, че може да цитира цели пасажи от Немили Недраги, но то и затова едва ги приключиха, докато чувам други са вече на Опълченците на Шипка.
Днес е общинският кръг на олимпиадата по БЕЛ при нас. Някой знае ли дали материалите се изготвят от РУО или от училищна комисия? Това е по-обичаният предмет, да видим как ще е представянето с ОЛВ. Не съм много сигурна в регламента, ама ми спомена нещо над 90т от 100 т ѝ трябвали за следващия кръг, като само ОЛВ носи 40 т. Ще бъде предизвикателство да напише ОЛВ за определено време. Добре ѝ се получават като пишат за домашна работа, ама там ѝ отнема по няколко часа, за да го нагласи така, че да ѝ харесва, а на олимпиадата май имат три часа за тест и ОЛВ.

# 358
В училище не учат наизуст, защото не са в школа по актьорско майсторство. На курса им е задължително.
От училището се изготвя олимпиадата по БЕЛ. Аз в понеделник търсих регламента (да знам дали да се притеснявам, че закъсня доста), за да разбера, че няма трансформиращ преразказ, а отговор на нравствен или литературен въпрос. интересни въпроси били имали. Учителите им се бяха пораздали. Научи някакви интересни неща в резултат на изследването на въпроси след това.

# 359
  • Sofia
Аз чакам резултати от олимпиада по география. При нас няма практика да се обявяват някъде официално, да видиш списък, нещо в сайта... Всичко тайно и трябва да ръчкаш, да питаш.... Не допускам възможността да не се е класирал на областен, ама с това чакане и липса на информация, взех да се плаша. На негов съученик учителката е казала резултата,който не е достатъчен, още в сряда. На другите-не.

Общи условия

Активация на акаунт