СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 707
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • София
По отношение на четвъртото класиране също не съм наясно с какво цел се прави.

С цел да е прозрачно и да няма злоупотреби. Надявам се.

# 331
При положение, че все пак запазват възможността паралелките да се допълват до максималния брой до 11. септември, съмненията остават. Simple Smile
За мен по-впечатляващо е това, че се прави опит да спрат " спортистите", които се записват в някоя област, но продължават да " играят" в други. Е, няма да стане още на първо класиране, но е стъпка в правилната посока. Както и заместването на „по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението“ за това допълване със " „според бала на учениците по низходящ ред“.

# 332
Добре,какво се случва в крайна сметка с дете ,което не може да се яви на изпитите?Как кандидатства,къде го приемат? По успех?Където има останали празни места?
Не разбирам....Абсурдна ситуация.

# 333
По успех, формиран от оценките от дипломата. Т.е. балът му ще е с нули за НВО.

# 334
И дете с възможности и амбиции ще запълва бройките в лоша паралелка в кофти училище ,само защото се е разболяло или претърпяло инцидент....И дефакто на него шанс не му се дава.Гениално!

# 335
Аз лично познавам родители, чиито деца кандидатстват в няколко области и после се хвалят, че детето им е прието на примерно 5 места едновременно. Това за мен е лишено от смисъл, но…
Относно възможността да се кандидатства с оценката от олимпиадите. Ами те олимпиадите не са задължителни и поради тази причина не могат да бъдат посочени като единствена алтернатива. Ще се молим децата ни да са здрави за НВОтата и това е. Друго решение няма.

# 336
Олимпиадите могат да бъдат някакъв резерв за една шепа деца. Миналата година, ако не греша, имаше 7-8 деца, които ститгаха до националния кръг по математика.
Същата малка бройка + някакъв резерв могат да бъдат рейтингавани за целите на класиранията. Както и преди съм казвала, в този (и във всеки един) набор има деца, за които училищата трябва да се борят. Иначе безумието на един ден и толкова си е все същото.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 07:41 от рони

# 337
  • София
Опцията за ползване на оценките от олимпиадите е от тази година, аз поне го знаех от самото начало на учебната година и натирих младежа да се яви и на двете за всеки случай. По математика се класира за следващия кръг, по БЕЛ май още не са излезли резултатите, но там нямам големи очаквания.

# 338
Опцията за ползване на оценките от олимпиадите е от тази година, аз поне го знаех от самото начало на учебната година и натирих младежа да се яви и на двете за всеки случай. По математика се класира за следващия кръг, по БЕЛ май още не са излезли резултатите, но там нямам големи очаквания.

Ами то е само предложение и не вярвам да го приемат за тази учебна година, като всички знаем колко са бързи.
И тези точки как ще ги приравняват с НВО ми е изключитено интересно Simple Smile

# 339
Ще се изразява като процент от максималния брой точки. Взема се по-високият резултат от двата кръга.
И аз мисля, че ако ( когато) го приемат, ще влезе в сила най-рано през следващата учебна година.

# 340
Доколкото знам до сега само първите три места от националните кръгове можеха да ползват точките си вместо НВО (мисля, че имаха право да не се явят на самото НВО). И дори не съм съвсем сигурна, дали не са само тези, които имат 100 т.

# 341
  • Някъде там...
Помня, че имаше интересуващи се от курсове за АК. Регалия ще организират пробен изпит по модела на АК.

"Всички ученици, записани за пробни изпити и/или практикуми в Учебен център "Регалия", ще имат възможност да участват безплатно в нашия най-нов продукт - Онлайн пробен тест по формата на Американския колеж. Той ще се проведе на 4 и 5 февруари 2023 г. в сайта за електронно обучение.

Всички ученици ще получат достъп до теста със своите данни за достъп до пробните изпити/практикумите, а в седмицата преди него ще Ви изпратим инструкции за участие.

Изпитът за Американския колеж се състои от кратко съчинение и тестова част. Предлаганият от нас пробен тест НЕ съдържа писане на съчинение. Той включва четири раздела, които могат да бъдат с математически, езикови и логически задачи. Времето за работа върху всеки от разделите е 25 минути. Форматът на въпросите може да изисква от кандидата или да впише отговора сам, или да го избере от няколко изброени варианта.

След 6 февруари учениците ще имат достъп до кратки решения на задачите и статистика на резултатите."

# 342
  • София
Понеже чета темите за съответните училища, някой може ли да ми даде актуално мнение за 1АЕГ и 2АЕГ. Правилно ли ми е усещането, че се предпочита 2АЕГ или греша? Гледам, че 1АЕГ е с по-висок бал обаче.

# 343
Понеже чета темите за съответните училища, някой може ли да ми даде актуално мнение за 1АЕГ и 2АЕГ. Правилно ли ми е усещането, че се предпочита 2АЕГ или греша? Гледам, че 1АЕГ е с по-висок бал обаче.
Идея си нямам какво се предпочита. Но от всичко чуто от познати и не толкова добре познати. Ако детето трябва да избира от тези две училища бих го насочила към 2-ра английска.

# 344
  • София
Скрит текст:
Идея си нямам какво се предпочита. Но от всичко чуто от познати и не толкова добре познати. Ако детето трябва да избира от тези две училища бих го насочила към 2-ра английска.
Мерси! Значи горе-долу съм доловила правилно посоката на споделеното в темите. че връщам няколко години назад. Сега започвам да чета и за училищата с профил "чужд език" АЕ. Да видим, дали ще се ориентирам.

Общи условия

Активация на акаунт