СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 55 296
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Не, или молите лекарят да не слага крайна дата.Често така правят моите ЛЛ, попълвам я аз, когато видя, че вече са здрави и могат да се връщат на училище.

# 406
  • Къде ли не
Не, или молите лекарят да не слага крайна дата.Често така правят моите ЛЛ, попълвам я аз, когато видя, че вече са здрави и могат да се връщат на училище.
Ооо, нашия класен е голям детектив! Представям си какво ще стане, ако има два различни почерка в бележката! Директно ще ме обвини, че е подправена. И не, не е фантазия, а вече случило се с други нещастници - родители в класа.

# 407
Той може да е, но аз умея да си преправям почерка.😁

# 408
  • София
При синковец срокът приключи късно вечерта във вторник с последна оценка по химия от контролно, което правиха същия ден.
В края на срока имаше две непредвидени неприятни изненади за срочни оценки поради специфичния характер на учителите, но хич не мисля да се впрягам.
Ще разчитам, че втория срок и двамата ще се поосеферят. Ако не, ще си говорим с директора барабар с Наредба 11 под ръка.
Синковец хич не се е презорил по нищо бих казала аз. Кара си агали-агали, но особено по БЕЛ ще му се наложи малко да се засили, че от това агали да не стане оле-мале...

# 409
Момичета, как сте планирали летните почивки?
Чудя се дали да не си пуснем последната седмица на юни 26.06.-30.06.(преди кандидатстването). Тогава вероятно ще излязат резултатите….Чудя се в училище ще му е наложително ли да присъства? Thinking Предполагам би трябвало да е оформен до тогава по всичко…

# 410
Момичета, как сте планирали летните почивки?
Чудя се дали да не си пуснем последната седмица на юни 26.06.-30.06.(преди кандидатстването). Тогава вероятно ще излязат резултатите….Чудя се в училище ще му е наложително ли да присъства? Thinking Предполагам би трябвало да е оформен до тогава по всичко…
А защо все напасвате почивки?
След изпитите всичко е свободно. Желания се редят онлайн, всеки може (баба, дядо, стринка, вуйчо) да подаде за второ класиране, После пак става онлайн реденето. Записването не изисква лично детето.

# 411
  • София
Големият ми син до последния възможен момент не си знаеше годишната оценка по математика. В последната седмица изпитваха и за оформяне по други предмети.
Ако детето е отгоре до долу със шестици, бих рискувала, но в друг случай не.

# 412
При нас също още не е оформен по всичко и постоянно изникват някакви нови оценки и тестове. Направо в последния момент. Аз пък се дразня, че до миналата година беше много съвестен и изпълнителен и точно сега реши, че го мързи и не му се учи. Тормозя го с пробни тестове събота или неделя и никак не съм доволна от резултата. Надявам се да се стегне малко втория срок. В провинцията сме и не гоним космически бал, но винаги има вероятност тотално да се издъни 😁Иначе децата се надяват да ги пуснат грипна ваканция и ще видим дали ще ги огрее. Честно казано имат по 2-3 болни деца в класа.
Морето запазихме от трети юли. Подаването за първо класиране е електронно и ще подаваме от там. С големия ходихме в края на юни, но с него бях спокойна, че няма да има изненади при оформянето. Малкият ми е по- рисков. А и децата искат да си завършат годината с класа, понеже си правят празненства за завършването и миналата година пропуснаха Simple Smile

# 413
  • София
Не са ли на училище до края на юни?
Моята е оформена по всичко, и добре че е така, че от снощи започна да подкашля и я оставих да си седи на топло. Но взимането на бележка ми е ужасно неприятно начинание, висене по час-два сред болнички и изнервени малки хлапета.

# 414
  • Къде ли не
Hope for two, всъщност мисля, че за записването има изискване детето да присъства. Друг е въпроса кои училища го спазват. Но и за такива съм чувала. Точно вчера се шегувахме с кръстницата на детето, която ще го записва евентуално на второ класиране, че може да се наложи и чуждо дете под наем да взима. 😉

# 415
Hope for two, всъщност мисля, че за записването има изискване детето да присъства. Друг е въпроса кои училища го спазват. Но и за такива съм чувала. Точно вчера се шегувахме с кръстницата на детето, която ще го записва евентуално на второ класиране, че може да се наложи и чуждо дете под наем да взима. 😉
По кой закон и в какво качество , моето е 13 годишно все пак има родители настойници - да се пробват да ме накарат да отида с детето Simple Smile

# 416
  • Sofia
При нас се появиха първите срочки оценки в началото на тази седмица и са основно по второстепенни предмети- рисуване, технологии. Чакаме три контролни да върнат днес и утре и оттам ще стане ясно какви ще са оценките. Единствената загадка ще е математика - там е с три шестици, две петици и една четворка. За твърда петица е, но чакаме днес контролно и може да се смили учителката, ако е изкарал шестица. Но каквото дойде, прежала съм го този предмет. Другата петица ще е по биология , там е с две петици и две шестици, но в момента чакаме резултат от контролно с надеждата, че е хванал четворка. При нас оценките са много малко по всички предмети, максимумът е по география, където има осем, но едната е заради участието му в олимпиадата, иначе на другите вероятно са по-малко. По БЕЛ са 5 оценки, по МАТ са 6 оценки.
Нашите почивки са август и септември и не правя сметки за класирания.

# 417
  • София
И моят седмокласник има вече няколко срочни оценки. Математиката е мистерия за момента, но пък по музика явно ще има 4 за срока. По химия в дневника има само една оценка - двойка от входното ниво, нищо друго! А са правили контролно, изпитвани са устно... явно се чака последния момент.
Като казахте медицински бележки - след 2 часа чакане през декември при педиатъра на децата, за да взема бележка за плувно състезание, станах свидетел на грозни сцени, породени от изнервени родители и преуморени лекари и записах децата при нашия личен лекар. Той не е педиатър, но поне не се налага да се чака с часове пред кабинета. Надявам се, като не са бебета вече, да не се стига до сложни ситуации.

# 418
Нашата грипа ваканция мина вече. От днес са на училище и сигурно ще се оформят срочните и ще се изпитват здраво. Не че синът ми се вълнува особено. Ако можеше изобщо да не ходи на училище би бил най-щастлив. Казвал го е.

# 419
Аз съм потресена как някои учители са тотално неадекватни. По един от разказвателните предмети наборката получи 3 на входното - след това има 3 шестици на тестове и устни изпитвания, класира се на областен кръг на олимпиадата и въпреки това госпижата 3 пъти отказва да я изпита за 6, с коментара, че не можело да има повече оценки от другите.
За мен не е редно входното ниво за материл от предишна година да ти влияе на оформянето на срочната оценка, като в случая тотално да я намали…
Сега не знам има ли смисъл детето да си губи времето да ходи на областен кръг, при все че е и крайно разочарована и загуби мотивация. Много чете по предмета за да си повиши оценката, а се оказа че е напразно…
Само по този предмет се оформя с 5 за срока…
Не знам какви са тия учители, ама едва се сдържам да се обадя и да ги направя на нищо, че сами убиват желанието на децата за учене, а после се оплакват!
Много се ядосах, защото детето си заслужаваше отлична оценка след всички усилия, които положи и ми е жал, че се наложи да се сблъска с такива несправедливости…

Общи условия

Активация на акаунт