СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 739
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Днес разбрах, че учителката по математика на моя седмокласник щяла да им пише оценката от матурата като годишна в Школо. Има ли другаде такава практика?
Да. Когато моят син беше седмокласник госпожите по БЕЛ и Математика казаха, че колкото изкарат на матурите, толкова ще им пишат за годишна оценка. И чакаха резултатите, за да ги оформят. Причината била, че трябвало да пишат обяснения ако двете оценки се разминават драстично. Примерно ако детето има 6 по БЕЛ, а на матурата изкара 3. Това е фрапантна разлика и те се застраховат по този начин.

Аз също бях много притеснена, но точките на моето дете отговаряха на 5 по БЕЛ и на 4 по Математика и госпожите го оформиха за толкоз.

Така че се успокой, това има и добри страни. Просто наблегнете на подготовката за матурите.

Ето я скалата за приравняване на точки в оценка:

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 14:41 от Mia Rulana

# 451
  • София
Здравейте, аз бях питала преди време за предишните олимпиади по география. Тогава Дидева (благодарности за всичко) ми каза за РИО и експертите там. Е, свързах се с един такъв човечец, който взе да ми обяснява как "госпожо, някой е положил труд да ги създаде тези материали". та затуй ги нямало. А добър ден!
Желязна логика.
Но общо взето не знаел, те ги нямали, да съм видела в Природни науки, ама там нямало география и.. чудо на чудесата, питайте казва, в МОН.

Е, питах в МОН защо до 2014 г. ги има всички резултати и тестове от предишни олимпиади и т.н. и състезания, а после само някое и друго и много чинно всичко по астрономия.
Отговориха, че на МОН имало само регламенти., нямало практика да се публикували резултати..
дрън дрън
Та така - ако случайно ви се намира тест от някой областен кръг, ще съм благодарна, да го пратите.

# 452
Здравейте, аз бях питала преди време за предишните олимпиади по география. Тогава Дидева (благодарности за всичко) ми каза за РИО и експертите там. Е, свързах се с един такъв човечец, който взе да ми обяснява как "госпожо, някой е положил труд да ги създаде тези материали". та затуй ги нямало. А добър ден!
Желязна логика.
Но общо взето не знаел, те ги нямали, да съм видела в Природни науки, ама там нямало география и.. чудо на чудесата, питайте казва, в МОН.

Е, питах в МОН защо до 2014 г. ги има всички резултати и тестове от предишни олимпиади и т.н. и състезания, а после само някое и друго и много чинно всичко по астрономия.
Отговориха, че на МОН имало само регламенти., нямало практика да се публикували резултати..
дрън дрън
Та така - ако случайно ви се намира тест от някой областен кръг, ще съм благодарна, да го пратите.
Такъв тип ли търсиш?
https://geograf.bg/bg/article/olimpiada-po-geografiya-7-klas-202 … t-na-oblasten-krg

# 453

Ето я скалата за приравняване на точки в оценка:
Скрит текст:
Като изключим, че скалата е от страница на състезание и отделните части се наричаха първи и втори модул последно през 2018 година, пак да повторя.
Наредба 11 за оценяване на резултатите на учениците
Чл. 9. (1) Оценката съдържа качествен и количествен показател. Оценките, които може да се поставят, са: отличен (6), много добър (5), добър (4), среден (3), слаб (2).
--------------------------------
(5) Оценките от националното външно оценяване в края на VІІ и в края на Х клас се изразяват само с количествени показатели - в брой точки, без да се приравняват към оценките по ал. 1.
В момента е точно обратното. Оценките от свидетелството се превръщат  в точки за целите на балообразуването.

# 454
Аз не говоря как е по закон. Казвам как е в действителност.

Иначе, да, оценките от балообразуващи те предмети се преобразуват в точки. И това също го има в интернет. Въобще интернет е чудесно място за всякаква информация. Дега обаче сайтът не ми дава да кача снимка. Изписва ми незнам ти каква грешка.

# 455
Аз не говоря как е по закон. Казвам как е в действителност.

Коя действителност ? Simple Smile В моята действителност законите се спазват Simple Smile предполагам и във вашата Simple Smile

# 456
В моята действителност. Така беше при първото ми дете. Очаквам така да е и при второто, защото бяха в едно и също училище.
Вижте, тук пишем под измислени имена, но аз си пиша нещата такива, каквито се случват покрай мен. Така че отговорът ми на запитването е: “Да, оценките от матурите ги пишат като годишни.” Защото при мен е било така.

# 457
Няма как така приравнена оценка да не може да бъде оспорена. Във вашия случай е било в плюс за детето ви затова разсъждавате по този начин.
Ако трябваше да се приравняват оценките БЕЛ и мат от НВО това обезсмисля вземането на оценката от завършен 7 клас при балообразуването. Нито има логика, нито е редно да се прави.

# 458
В моята действителност. Така беше при първото ми дете. Очаквам така да е и при второто, защото бяха в едно и също училище.
Вижте, тук пишем под измислени имена, но аз си пиша нещата такива, каквито се случват покрай мен. Така че отговорът ми на запитването е: “Да, оценките от матурите ги пишат като годишни.” Защото при мен е било така.

Предполагам, че при вас е било така и понеже в случая е било по-добрият вариант за детето вие сте ОК с този вариант. Но това не значи нито че е правилно, нито че е законово.

А законите би трябвало да се спазват нали?

# 459
Не е редно да се прави, но има логика. Затова и очаквам сега пак същото да ни се случи. Все пак учителите са едни и същи.

# 460
Ако на учител в нашето училище му хрумне идеята да ползва оценката от НВО за годишна, ще вляза в училището с вратата и ще се разправяме, докато нещата се наместят спрямо закона.
В моя реален свят е така: Всеки си прави каквото си иска единствено, ако не му възразиш и го оставиш да си прави, каквото си иска.

# 461
Не е редно да се прави, но има логика. Затова и очаквам сега пак същото да ни се случи. Все пак учителите са едни и същи.
Аз съм бедна, нямам пари, ограбвам банка. За банката това не е голяма сума - за мен е сума за да се храня.
Има логика нали? Законно ли е - не?

# 462
В момента пиша пълен спам като отговарям на вашия въпрос, но да, в казуса, който споменахте има логика. И съдията отсъжда наказанието според мотивите. Едно е да откраднеш, за да си купиш хляб и съвсем друго- за да отидеш на Малдивите.
Затова и за едно и също деяние има различни присъди. Никога не се налага най- тежката мярка.

# 463
Неслучайно пуснах и отговор на РУО - Пловдив. Може би снимката не трябваше да е в скрит текст.
При адекватна реакция от страна на родителя наистина може да се наложат писмени обяснения от страна на учителя.

# 464
Да, аз скритите текстове не ги чета. Сега ще върна да видя за какво иде реч.

Не виждам отговор на РУО в скрит текст. Кой  коментар да гледам?

Общи условия

Активация на акаунт