Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 4

• 26 708
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
Това частна болница ли е?
Пускат ли бащата да присъства?

Не е частна болница. До колкото знам, придружител се допуска срещу заплащане.

# 241
Това частна болница ли е?
Пускат ли бащата да присъства?

Не е частна болница. До колкото знам, придружител се допуска срещу заплащане.

Преди 5 години беше 200лв . Придружителя седи с родилката в отделна стая до родилна зала. В залата когато те качат на магарето чака в съседната стая,не го пускат вътре. За секцио нз как седят нещата и придружител.

# 242
А трябва ли да си с избор на екип за да пуснат придружител?
 По принцип в чужбина и на секцио присъства бащата.

# 243
А трябва ли да си с избор на екип за да пуснат придружител?
 По принцип в чужбина и на секцио присъства бащата.

Аз раждах нормално,без избор на екип. Отидох и който беше на смяна ме изроди. Единствено ми казаха-изчакайте да проверим дали въпросната стая е свободна,защото ако вече е заета няма как да сте и вие там. Беше само 1. За секциото масово се прави с пълна упойка и може би тогава няма как да има придружител. Но не мога да кажа на 100%.

# 244
При секцио бащата чака пред вратата и бебето му го показват веднага като се роди. Няма как според мен да влиза вътре, предвид че има анестезиолози, неонатолози… много хора са в операционната и все пак се пази стерилност.
И не мисля че е нормално да гледа. Това все пак е операция, рязане, доста кървене… Вие сте зад паравана, ама той прав всичко ще види. Не е за мъже 😁

# 245
  • Пловдив
Раждах естествено /през нощта/, без избор на екип. Таткото присъстваше в съседство до магарето, не гледа по собствено желание, но аз родих и бързо /7 контракции/, реално и дежурния екип не повярва, че раждането е започнало, когато пратих таткото да ги вика. Ако лекарката и акушерката не ме бяха подкрепяли до магарето, нямаше да мога да стигна до него.

# 246
Аз също съм с евентуално планово секцио. За избор на акушерка много ми се промотира, казаха че ако съм в най-новите Вип стаи, които са в края на коридора, акушерките не ходели мн често до тях защото били мн далече.
Това за мен е супер странно. Едва ли не, ако не си запазя акушерка, няма да ми обърнат внимание.
Може ли някой, ако е бил в тези стаи да сподели?

Също така, след раждането си задължително 24 часа в реанимация? Въпреки че плащаш в същото време супер вип стая?

# 247
  • Пловдив
В обикновената вип стая ме оставиха веднага след операцията, не съм била в реанимация.Това за близките и далечните стаи не го знам, но не ми се вярва.Дори не знам къде са "скъпите".Моята си беше в началото, 333.Предния път бях в реанимация, но тогава по-късно заявих, че искам да съм във вип.

# 248
Тоест ако вляза за секцио по мед. причини ще стоя 5 дена, в които няма да може да виждам никой. Не е опция.
Предишното раждане, плюс това беше към края на ковида, В чужбина бащата можеше да стои от 8 сутринта до 8 вечерта и да ми носи разни неща. То човек колкото и да се подготвя все има нужда. Бях взела една торба с дрешки, всичките опикани бяха-трябваше някой да търпи непрекъснато да пере и ме снабдява. А ако се наложи после повечко време да се стои не ми се мисли. Гладна, жадна.
 В Англия храната беше читателна, но не ми стигаше и пак имах нужда от снабдяване. Трябва ми един куриер направо, ужас.
 Отделно прочетох за пари в пликче и че вземат телефона.
 Само в операционна не съм била с телефона, бащата можеше да го вземе да прави снимки, но го забрави😢.
И там пък бяха поне 10 човека-лекари, стажанти.
 В по-малки болници дали има възможност за допълнителни уговорки.
Просто не искам да съм затворена и да се гледаме през прозорче. Това ще ме съсипе.
 На предишното раждане бях 12 дена в болницата и въпреки лекия режим последния ден така ми писна че ми идеше да се хвърля.

# 249
Тоест ако вляза за секцио по мед. причини ще стоя 5 дена, в които няма да може да виждам никой. Не е опция.
Предишното раждане, плюс това беше към края на ковида, В чужбина бащата можеше да стои от 8 сутринта до 8 вечерта и да ми носи разни неща. То човек колкото и да се подготвя все има нужда. Бях взела една торба с дрешки, всичките опикани бяха-трябваше някой да търпи непрекъснато да пере и ме снабдява. А ако се наложи после повечко време да се стои не ми се мисли. Гладна, жадна.
 В Англия храната беше читателна, но не ми стигаше и пак имах нужда от снабдяване. Трябва ми един куриер направо, ужас.
 Отделно прочетох за пари в пликче и че вземат телефона.
 Само в операционна не съм била с телефона, бащата можеше да го вземе да прави снимки, но го забрави😢.
И там пък бяха поне 10 човека-лекари, стажанти.
 В по-малки болници дали има възможност за допълнителни уговорки.
Просто не искам да съм затворена и да се гледаме през прозорче. Това ще ме съсипе.
 На предишното раждане бях 12 дена в болницата и въпреки лекия режим последния ден така ми писна че ми идеше да се хвърля.

Може да виждате , но доколкото аз знам посетители разрешават само в тези най-луксозните стаи. За всички останали трябва да излезнете до вратата на отделението и там може за някакво време да се видите с близки и да си размените багаж естествено. Една майка беше писала,че в лукс стаите срещу 50лв на ден допускат придружител,но дали е така идея си нямам. Гладна и жадна няма да останете, храна има и по всяко време могат да ви носят всякакви неща.Да не е приятно, но все пак е родилно отделение,ако вземат да влизат при всяка родилка външни лица и да седят по цял ден. Може би и затова е разрешено само в конкретни стаи. Може да каже някой,ако скоро е бил там.

# 250
  • Пловдив
Мисля, че се споменаваше някъде, че в тези новите вип стаи можело да влизат придружители, но се обадете да питате все пак. Взимат телефона ако не си във вип предродилна, защото не си сама, има други жени и предполагам, че го правят за застраховка да не се снимате взаимно 🤔
Пари в плик няма - има си тарифа за предродилна, ако искаш да си сама или с придружител, за самостоятелна стая и за тези новите. Просто го правиш като дарение за отделението, дават ти една бланка, където си го пише.

# 251
Ако искате придружител, може в най-новите стаи, но тогава цената става 200 лв и даже не може да спи при вас. Има стол, на който може да остане.

# 252
Новите ВИП стаи са в началото на коридора. Точно до стаите на сестрите, акушерките. Според мен това са пълни глупости, че не ходили до тях. Даже се предполага, че ще идват по-често след като е платена. Дори в обикновеноте стаи непрекъснато минава някой, за да ви пита как сте-лекари, сестри, акушерки. Това с пликчета с парите не знам кой взима такива неща, освен ако си нямате устна договорка с някой да му давате нещо. От позната знам, че като е предложила да плати почерпка са и казали “моля ви, обиждате ни”.
За присъствие по време на раждане знам, че не може. Може да заявите предродилна зала, в която да сте вие.Бащата може да е с вас в предродилна зала до самия момент на раждане, но не и по време, както може да остане и след раждането час, два, за да не сте сама. Аз исках,  но за съжаление нещата не се стекоха, както исках.

# 253
А някой знае ли как става изхранването в отделението?

# 254
А някой знае ли как става изхранването в отделението?

Стандартна болнична храна - сутрин има чай с някаква филийка, на обяд супичка и за вечеря пак манджичка. Не е нещо уау, макар че аз след раждането бях толкова гладна и изморена, че ми се стори най-вкусната пилешка супа.

Иначе близките ти носят по-нормална храна.

Общи условия

Активация на акаунт