Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 4

• 26 688
  • 362
  •   1
Отговори
# 225
Anelyaa89 10 дни е много време, да не би да е грешка на някой от персонала в болницата и да ви е навредил нещо по време на раждане

Имах много бързо,но за жалост тежко нормално раждане. Лекарят ми не искаше да ме пуска докато не съм напълно добре. На 5тия ден малката се събуди с конкюктивит, от там я лепна тази инфекция 100% и предложението беше- бебето остава, вас можем да ви изпишем. Сами се сещате,че няма как да го допусна и затова си бяхме двете 10 дена там.

# 226
  • Пловдив
Здравейте!
Мина моето второ планово секцио с избор на екип (за мое си спокойствие).От още две медицински лица разбрах, че пускат придружител в по-скъпите вип стаи.Можело и постоянно да стои, доплащало се още 50лв на ден за нещо си.Аз избрах обикновена вип стая, в която да съм сама.
Анестезиолога (много готин) като дойде в операционна ме пита каква упойка искам.Аз бях много притеснена от маската, обясних му миналия път какво ме е уплашило и той каза, че сега няма да е така.Мажеха ме с йод в това време и така ме щипеше, че пак се ошашках и в този момент реших, че не искам да слушам през цялото време и решихме пак пълна.Каза и аз да съм, ще избера пълната, няма какво да ги слушам.После си давам сметка, че с този разговор преценява дали съм притеснена и според състоянието решава каква да е.😅
Бебето ми го дадоха на следващия ден след операцията.Раздвижиха ме в 5 сутринта и в 9 вече той беше при мен.Предния път не ми го даваха, сега едвам се примолвах да го вземат, за да слезна до долу. 🤭 Добре, че комшийка е акушерка там и се възползвах редовно.
Приеха ме в неделя, в петък ме изписаха.
Много съм доволна от всички и всичко! ❤️

# 227
Здравейте, момичета!😊 Моля да споделите мнения за раждане с др. Борис Керезиев! Не знам кой от специалистите в Хирургиите да избера. Благодаря ви предварително.

# 228
Здравейте!
Януари родих нормално, в 37г.с. при доктор Керезиев. Приеха ме с изтичащи води, без контракции и разкритие, самото раждане продължи 13часа, бях без избор на екип. За този период докторите ме наблюдаваха непрекъснато- отношение, внимание, подкрепа, насърчаване. Др Керезиев определено е човек с много реална преценка, тъй като накрая се наложи да се вземат бързи решения. Ако днес раждах и избирах екип, със сигурност бих избрала отново неговия. Ако имате конкретни въпроси може да ми пишете съобщение.
Здравейте, момичета!😊 Моля да споделите мнения за раждане с др. Борис Керезиев! Не знам кой от специалистите в Хирургиите да избера. Благодаря ви предварително.

# 229
Здравейте мили мами! До колкото разбрах, за разлика от преди, бебчо сега го оставят да си стои при теб през цялото време. Искам да знам дали също оставят шишетата и всичко останало при теб? Казаха ми, че преваряват шишетата в един голям казан и да не нося много скъпи шишета за престоя в болницата, но се притеснявам, че ако бебчо свикне с тези там после може да не иска ''скъпите'' вкъщи. Не мисля, че нещо могат да направят на едни шишета, но все чувам различни мнения и вече се обърквам.

# 230
Здравейте,
Точно така, ако всичко е наред с мама и бебчето са си заедно. Ако раждате нормално, след като мине адаптация бебето и ви раздвижат, ви го докарват в стаята. Относно шишетата, в болницата дават АМ на всеки три часа, ползвате си вашите шишета. Никой не ги взима да ги стерилизира. Моя съвет е да си носите и измивен продукт за тях. Също така си носете и термометър за вас, на мен не ми бяха казали, но по два пъти на ден следят температурата.
Здравейте мили мами! До колкото разбрах, за разлика от преди, бебчо сега го оставят да си стои при теб през цялото време. Искам да знам дали също оставят шишетата и всичко останало при теб? Казаха ми, че преваряват шишетата в един голям казан и да не нося много скъпи шишета за престоя в болницата, но се притеснявам, че ако бебчо свикне с тези там после може да не иска ''скъпите'' вкъщи. Не мисля, че нещо могат да направят на едни шишета, но все чувам различни мнения и вече се обърквам.

# 231
Ще раждам секцио и се чудех дали има накяква разлика в списъка с багажа или всичко, което трябва да се нови е същото? Също така една позната ми каза, че задължително искат да се носи помпа за кърма и те карат да помпиш без значение дали искаш или не. Някой може ли да сподели относно това?

# 232
  • Пловдив
Никой не ме е карал да нося помпа или да се цедя. Говоря за август 2024г.

# 233
Като ви дадат бебето при вас започвайте да го слагате през 2 часа на гърда и може и без помпа според мен. Ако толкова ви дотрябва ще ви я донесат.

# 234
На третия ден се наложи да ми донесат помпа, вече е твой избора колко често и дали ще послушаш акушерката да цедиш. Ако можеш да слагаш бебето на гърда през 2,5 ч примерно, няма да ти е нужна помпа. На мен ми беше безкрайно досадно цеденето и го правих през 3,4 часа, защото не можех да кърмя в болницата.

# 235
Ще раждам секцио и се чудех дали има накяква разлика в списъка с багажа или всичко, което трябва да се нови е същото? Също така една позната ми каза, че задължително искат да се носи помпа за кърма и те карат да помпиш без значение дали искаш или не. Някой може ли да сподели относно това?

Няма как да те накарат, ако не искаш Simple Smile помпата е в случай че кърменето е противопоказно по медицински причини.

Аз раждах 2021 и понеже ми беше първо раждане много стриктно си подготвих всичко от списъка. Помпата влезе в употреба, защото бях на антибиотик първите дни и нямаше как да кърмя. Ползвах я за стимулация и каквото изпомпвах хвърлях.

# 236
Здравейте!
Мина моето второ планово секцио с избор на екип (за мое си спокойствие).От още две медицински лица разбрах, че пускат придружител в по-скъпите вип стаи.Можело и постоянно да стои, доплащало се още 50лв на ден за нещо си.Аз избрах обикновена вип стая, в която да съм сама.
Анестезиолога (много готин) като дойде в операционна ме пита каква упойка искам.Аз бях много притеснена от маската, обясних му миналия път какво ме е уплашило и той каза, че сега няма да е така.Мажеха ме с йод в това време и така ме щипеше, че пак се ошашках и в този момент реших, че не искам да слушам през цялото време и решихме пак пълна.Каза и аз да съм, ще избера пълната, няма какво да ги слушам.После си давам сметка, че с този разговор преценява дали съм притеснена и според състоянието решава каква да е.😅
Бебето ми го дадоха на следващия ден след операцията.Раздвижиха ме в 5 сутринта и в 9 вече той беше при мен.Предния път не ми го даваха, сега едвам се примолвах да го вземат, за да слезна до долу. 🤭 Добре, че комшийка е акушерка там и се възползвах редовно.

Извинявай, може ли да споделиш какви са цените за самостоятелната стая и като цяло колко заплатихте? Ще раждам при Д-р Влахова, днес бях на консултация и ми каза, че за секцио специално съветва да съм в самостоятелна стая, но да заплатя за акушерка, която да ми помага, като също сподели, че нормалната вип стая е по-добра от по-скъпата. Другата седмица влизам в 7ми месец и тотално вече се обърквам, понеже много хора ми казват различни неща Grinning
За първи път ми е и притесненията са големи. Като цяло съм си избрала да е секцио от самото начало, имам документ от очен лекар, че нормалното раждане е противопоказно и за сега още бебка си стои седалищно, изобщо не ми е за това кое колко струва, а по-скоро, за да сме готови и да имаме сумата подготвена и готова и да няма изненади накрая и да се чудим кое защо сме заплатили Grinning
На теория знам всичко как се прави, но ще видим бебка като се появи как ще съм с практиката Grinning

# 237
Здравейте!

Извинявай, може ли да споделиш какви са цените за самостоятелната стая и като цяло колко заплатихте? Ще раждам при Д-р Влахова, днес бях на консултация и ми каза, че за секцио специално съветва да съм в самостоятелна стая, но да заплатя за акушерка, която да ми помага, като също сподели, че нормалната вип стая е по-добра от по-скъпата. Другата седмица влизам в 7ми месец и тотално вече се обърквам, понеже много хора ми казват различни неща Grinning
За първи път ми е и притесненията са големи. Като цяло съм си избрала да е секцио от самото начало, имам документ от очен лекар, че нормалното раждане е противопоказно и за сега още бебка си стои седалищно, изобщо не ми е за това кое колко струва, а по-скоро, за да сме готови и да имаме сумата подготвена и готова и да няма изненади накрая и да се чудим кое защо сме заплатили Grinning
На теория знам всичко как се прави, но ще видим бебка като се появи как ще съм с практиката Grinning

Не знаех,че предлагат и такава услуга акушерка да ти помага. Това звучи доста интересно,моля да споделите ако знаете повече.

# 238
  • Пловдив
Веси, това за акушерката не го знам 😅 То не знам дали изобщо се налага, те толкова често минават, че..Малко са като сърдити, но това е защото през тях минава цялата работа и нямат време за приказки.Добрички са, не съм попаднала на някоя гаднярка.Ако те видят, че не си някоя префантосана още по-добре е откъм поведение.Поне моето усещане беше такова.Сега вече ако искаш помощ за кърменето и разни други неща може би ще трябва да се плати.Ма тя кърмата слиза късно след секцио, та не знам колко ще ти е от полза.Предния път много ми помогна една акушерка с бяла/сребърна къса  коса, още е там.Яд ме е, че не им знам имената.Не ми се получи кърменето тогава, както и сега,но проблемът си е в мен.
Самостоятелната стая е добре от гледна точка на това, че не се съобразяваш с никого.Но примерно на мен ми се слизаше до долу и като си сам трябва да дадеш бебето в детска стая.
Ти щом си за първи път сигурно ще ти покажат разни неща когато ти носят бебето.При мен го нямаше това показване, щото второ дете ли, не знам.
Избор на екип 800лв и нощувките 240лв.Неделя - петък ми бяха дните.
Ако има нещо питай, не се сещам друго какво би ти било от полза.
А седалищното не го мисли, още е рано.На мен с тази бременност уж пак беше седалищно десетина дни преди болницата и в неделята като ме приеха и ме гледаха на ехографа се оказа, че се е обърнал.И как, кога, не съм разбрала 😅 А се роди 4.100, 53 см, не е като да е бил някое малко бебе и да си шава както си иска. 🤭

# 239
Това частна болница ли е?
Пускат ли бащата да присъства?

Общи условия

Активация на акаунт