Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 4

• 25 935
  • 362
  •   1
Отговори
# 75
Аз плик на никой не съм давала. Занесохме букет и почерпка, плата с хапки и питка. Също не смятам че има какво да се оглеждате. Отивате и раждате.

# 76
Някоя мама наскоро раждала може ли да даде актуален списък за болницата какво ни трябва

# 77
Някоя мама наскоро раждала може ли да даде актуален списък за болницата какво ни трябва

Аз по този списък се приготвях

# 78
Към списъка на Нели мога да добавя само, че 2-3 комплекта дрехи са малко, аз бях приготвила 6 комплекта и за 5те дни връщах за пране и исках да ми носят допълнително дрехи за детето

# 79
Привет,

Изчетох последните няколко страници по темата, но не попаднах на отзив от някоя мама, родила естествено там. Интересува ме повече информация относно процеса при водното раждане и има ли екип в гр.Пловдив аналог на "Раждане с любов" или "Зебрите" от Света София? В процес на търсене съм и бих искала да попадна на такъв екип в гр.Пловдив, за да не пътувам до София.

# 80
Здравейте ! Някоя мама родила скоро в хирургиите по естествен начин без избор на екип , може ли да сподели относно отношение , поставят ли епидурална упойка и как е протекло самото раждане, а и след него ? Благодаря предварително ! 😊

# 81
Здравейте! Не откривам нужната информация поне не така подробна за да ми стане ясно. Какъв трябва да е нужния багаж за родилното в края на септември? Аз съм от Пловдив и ще раждам в Хирургиите на Пешерско. Отидох да попитам за условията и подготовката и ми казаха  "Ами... Вещи за вас и бебето и не неносете много неща... "... Намерих списък в интернет ( https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto ), който ми се струва много гомям и искам да попитам жените, раждали в Хирургиите ТАЗИ година как стоят нещата наистина. Също така може ли акта от гражданския ни брак с бащата да е копие? Моля ви за КОНКРЕТНИ вещи и съвети.

# 82
Всичко това което е написано в линка който сте споделила. Само дрехи за изписване и пеленката са излишни ( могат после да ви ги донесат ) Мокри кърпи с вода, без аромати. Мисля, че всяка година е едно и също ! Леко раждане !

# 83
  • Пловдив
Питах по имейл, върнаха ми този отговор /този месец/

# 84
Бих добавила повече дрешки за бебето, нещо за измиване на шишета и прибори, повече хавлии и нощници за мама, ако нещо се изцапат, не винаги е лесно да переш.

# 85
  • Пловдив
В болницата имат дрешки, така че и да се нацапат ще ви дадат.

# 86
Здравейте!
Някой може ли да ми препоръча АГ от болницата, подкрепящ нормалното раждане след секцио?

# 87
  • Пловдив
Като цяло са малко лекарите в страна, които след секцио се навиват на естествено. Най-добре си организирай среща със завеждащата например и изкоментирай дали има такъв лекар в отделението.

# 88
Моля ако има родила жена в Хирургиите Пловдив нормално и без избор на екип да сподели процедурата. Но по-подробно, а не просто "отиваш и раждаш". Днес бях там на тонове за първи път и получих касапски преглед на шийката (в 34г.с). От два дни бебето слезе много ниско, което е много болезнено и се изплаших понеже съм първескиня. Искам да родя там, но след днеска... А и разговор който чух между санитарка и акушерка ме притесни много: Санитарката каза на акушерката: "А ние нали сме тука, за к'во да притесняваме доктора да идва." Не знам по какъв повод беше, но се притесних, защото съм чувала, че доктора е там при нужда и израждат само акушерките. А като си помисля, че искам и упойка... То доктор няма, аз анестезиолог търся.

# 89
  • Пловдив
Кой ви преглежда сега? Обадихте ли се предварително да запазите час?
Че аз само веднъж ходих по друг повод, че исках консултация с д-р Василева /предварително се свързах с нея/, та покрай това се насочих и към раждане в болницата. Също естествено, без екип.
На мен ми оставят дни до термина и се чудех дали да отида да ми пуснат едни тонове, но май ще си направя хубава разходка уикенда, като ви чета.
Иначе да, по принцип акушерката е водеща при естественото раждане /така беше и в Окръжна 2020, където раждах/.

Общи условия

Активация на акаунт