Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 526
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Наистина. Т.1 и 2 и за мен са ново знание. Е, ще и кажа на майка ми, че благодарение на нея съм научила нещо ново за прането. И аз благодаря!
Според мен ватата не се е събрала на топка от центрофугата. Тя и без центрофуга ще се събере, само с прането, ако не е на лист и зашита. А ако не е защита както са якетата с естествен пух, тя става на топка след всякакво пране, но след сушилня се оправя.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 19:22 от laurentin

# 526
Центрофугата прецаква мембраната на тъканите с такава.

# 527
Коя/каква мембрана?

# 528
А пък аз съм в потрес стара, препържена и канцерогенна мазнина от фритюрник с хляб да се дава за храна на куче. Това и на прасето си не бих го дала. България, XXI век...

# 529
Центрофугата прецаква мембраната на тъканите с такава.

Ако става въпрос за мембрани от рода на "Gore-Tex", това не е вярно. Ефективността на подобни мембрани се намалява силно при употребата на ОМЕКОТИТЕЛИ, като това е донякъде обратимо. При всички случаи е препоръчително да се следват указанията на етикета.

А пък аз съм в потрес стара, препържена и канцерогенна мазнина от фритюрник с хляб да се дава за храна на куче. Това и на прасето си не бих го дала. България, XXI век...

Както казват нашите сънародници-антиваксъри: "Всеки сам си преценя" Simple Smile.

# 530
И аз се интересувам кои мембрани, защото ми е малко мъгляво това...
Сега, дишаща мембрана има, това от полипропилен ли е нещо, и как точно ценгрофугата го прецаква.
Воден стълб чета, не пропуска вода, ок, но от какво е направена тая тайна мембрана Grinning
Нещо ми намирисва на рекламен трик, че всяко яке вече е с "мембрана". Някаква.
Моля за разяснение от какъв материал е, или каргинка на тая вълшебна мембрана, че не мога да си я представя.
В момента знам само какво е мембрана за покрив Joy

# 531
Най-малкото зло е това . Има такива дето дават мухлясали , гранясали и какви ли не остатъци от храна /които всъщност не са никаква храна,  а ненужен отпадък/ веднъж на  x дни и се смятат за "грижовни стопани ".
Кучетата и котките в България са третирани като мръсни същества,  незаслужаващи елементарни условия - някакви си 'помияри', които заслужават единствено и само да скитат по улиците или да стоят вързани със синджир в двора на къща ...
А уж живеем в 21 век.....

# 532
Всякакви мазни петна третирам с обезмаслител Meglio преди изпиране. Напръсквам и изчаквам 5 минути. След това разтърквам с вода и пускам в пералнята. Досега нямам неизпрано петно, нито повредена дреха в следствие използване на препарата.
Та, понякога са ми странни драмите с мазните петна, които са доста чести. Но пък може и аз да съм късметлийка...

# 533
  • София
Aз така със спота.
Всички петна излизат.
Цветни, бели - няма значение.

# 534
  • Майнатаун
Здравейте, искам да попитам дали може да се спаси по някакъв начин тази рокля.  Злощастната й съдба е че я пуснах спрямо указанията на програма за деликатни, с прах за бяло Ариел, с цветоулавяща кърпичка уж за всеки случай, но въпреки това я извадих със засечено сиво, вместо бяло. Черният плат беше пуснал толкова много боя, че кърпичката беше лилава. Взех прахче на Хайтман за избелване, но приемам всякакви съвети как и дали мога да я оправя.

# 535
Според мен я прежалете.

# 536
  • Ст Загора
С няколко пранета ще се оправи пак с кърпичка и прах за бяло. Аз веднъж боядисах едни розови чорапи в лилаво. Оправиха се .
Не знам за прахчето. Аз веднъж купих за бельото оправи се .

# 537
Здравейте, искам да попитам дали може да се спаси по някакъв начин тази рокля.  

Краткият отговор е- не, поне не във вида от снимката.
Можете донякъде да възвърнете бялото (след поне десетина изпирания), но за сметка на черното, което ще изглежда избледняло и износено. Когато си купувате цветно-бели дрехи, особено памучни такива трябва да сте наясно, че такива проблеми са неизбежни.

# 538
  • Майнатаун
Много благодаря за бързите отговори. Честно казано тайно се надявах да има магия и да става за нещо. Аз я прежалих, ще експериментирам пък да видим какво ще излезе. 😁

# 539
Може да я занесете в някое химическо чистене да ви я боядисат, например в сиво или синьо.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 21:57 от TAED

Общи условия

Активация на акаунт