Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 149
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Някой каза преди време, че гръцкия Клинекс съдържал мноооого избелители.
Да помоля да ми припомните колко % точно беше това многото;)

Интересно, откъде се знае колко точно перкарбонат има в даден препарат, да не говорим, че това не е единственото, което определя качеството, както на избелващата система, така и на целия препарат.

# 361
Ами аз го знам, мисля това Nerd  ...даже писах тогава че поредността на изписване на съставките, не влияе на това колко е тяхното количество. Тоест щом е на първо място, не значи непременно че е в най-голямо количество...помня че ти и Гес го коментирахте това преди години....там по ония ваши вътрешни листове гледахте Simple Smile..продуктови ли, как им казвате...

Ами вече не са 15-30% изписани, а са 5-15%...та намаляват ли ги ?
Ти как мислиш - защо все по-трудно намираме прахове с изберители, особено офиц.внос? На какво се дължи..спестяват съставка заради цена? Друго?

ПС...сега се притесних, много орязан е състава, няма нищо Flushed
Добре че обърна внимание! Ми то само сапун и аромати бе...май?

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 18:38 от teta75

# 362

Ами вече не са 15-30% изписани, а са 5-15%...та намаляват ли ги ?
Ти как мислиш - защо все по-трудно намираме прахове с изберители, особено офиц.внос? На какво се дължи..спестяват съставка заради цена? Друго?

В последните 5 страници на тази тема го написах два пъти. Рецептурите се орязват до възможния минимум с цел намаляване на себестойността. Вече почти няма препарат, чиято избелваща система да е достатъчна, затова препоръчвам да се използват тези бустерни добавки.
Ако може да се вярва на документите, които Хенкел публикува, Persil Megapearls понастоящем съдържа 15-20 % натриев перкарбонат. Повтарям, ако написаното в документацията е вярно! Оттам всичко е надолу.
Съвсем грубо, днешните прахове за бяло съдържат два пъти по-малко перкарбонат и два-три пъти по-малко активатор и два пъти повече натриев сулфат (евтин пълнител) в сравнение с тези отпреди десетина години. И не само това е орязано. Каквото и да търсите и да гледате-това е положението.

# 363
Като бях дете ,татко работеше в химиско чистене (правеше нещо по частите на машините) .
От него знам ,че един прах трябва да има много сол за да пере добре,(но не тази за готвене) ,а прането да е по бяло са ползвали (безхлорна )белина на сини топченца ,малко по едра от праха.
Така ,че ако прахът не е много ок ,вземете от солта на ДМ

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 19:59 от Please

# 364
  • София
Да попитам дали е възможно следното. Имам доста остатъци от тоалетен сапун (от калъп) дали мога по някакъв начин ги оползотворя като ги превърна в течен препарат за пране, който да издържи поне 2,3 месеца? Благодаря.

# 365
Какъв е този калъп?
Правили сте домашен сапун, или за купешки сапуни става дума?

Перете на ръка с тях. Не в машината.
За машината купете прах - той се ползва за перални машини.

# 366
  • София
Да, за купен сапун става дума.

# 367
Да попитам дали е възможно следното. Имам доста остатъци от тоалетен сапун (от калъп) дали мога по някакъв начин ги оползотворя като ги превърна в течен препарат за пране, който да издържи поне 2,3 месеца? Благодаря.
Недейте
Ще се запуши машината и после на ремонт , всичко ще се запуши.
В сапуна има мазнина ,къде животинска ,къде разтителна.
Може да ги слепите и пак да ги ползвате за ръце

# 368
Абсурд просто!
Единственият начин да ги използваш пак като сапун, е да ги намокриш добре и слепиш. За пране не стават.

# 369
Каня се все да кажа, но българското СНЕЖКО Окси не става ,нито за петна ,нито за избелване . Не купувайте .
Смятам ако се сложи двойна доза може и да се получи,но не излиза рентабилно.

# 370
Спортно яке softshell с течен препарат или с прахообразен да изпера? На програма за спортни дрехи, деликатно пране или микс? Имам и тези, но не помня кога съм ги купувала. Може да са от над две години.

# 371
Спортно яке softshell с течен препарат или с прахообразен да изпера? На програма за спортни дрехи, деликатно пране или микс? Имам и тези, но не помня кога съм ги купувала. Може да са от над две години.
Бих изпрала с течен на програма за спортни дрехи.

# 372
  • Пловдив
Някой каза преди време, че гръцкия Клинекс съдържал мноооого избелители.
Да помоля да ми припомните колко % точно беше това многото;)

ПС...намерих в тема 66 - 15-30% са били 2021г.

Сега обаче са 5-15%. Thinking

Пратих ММ да купи, донесе, на преведеното етикетче няма да казвам каква глупост пишеше Joy- за бяло и цветно пране, а срещу 5-15% пишеше друго, не избелители Rolling Eyes

рТа въпросът ми си остава - при вас колко са, и кога е купуван праха?
Не дава да кача фото, явно форумът не е оправен още, имаше проблем от оня ден....

Със закъснение отговарям,но-имам 1кутия Клинекс(44пранета) купена от гръцкият маркет в Пазарджик 03.2022г пише 15-30%,имам и 3 торби(22 пранета) купени от онлайн м-н(niko12.eu,има и физически м-н в Стара Загора) през миналото лято и на 3-те торби пише 15-30%.Обаче-през декември в 2 гръцки супермаркета(Склавенитис и Василопулис) търсих Клинекс -нямаше.Преди 2дни се върнахме от Гърция,търсих пак Клинекс и Скип за цветно,този път влизах и в Масутис,Галаксакис,Ммаркет...Клинекс няма(нито кутии,нито торби,нито туби),Скип за цветно също няма.

# 373
Не може да се качват снимки още, на моят пише 06 2021...и е с 5-15%. Произведен от юниливър Гърция.
Би ли качила снимка, ако ти успяваш, на съдържанието.
Вече си чудя как една партида е с 5-15, друга с 15-30...
Снимките в нета не хващат състава, не се вижда там колко са.
Искам да го видя, честно казано...тжва с 15-30...Simple Smile

# 374
  • Пловдив
Не става "номерът" със снимките,но си има 15-30% кисл.избелители,5-15% зеолити...Аз много го харесвам Клинекс-след пране дрехите са снежно бяли,но съм разочарована,че в гръцките супермаркети не го намерих.

Общи условия

Активация на акаунт