Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 814
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря, момичета, успокоихте ме. За съжаление, най-добрите ѝ приятелки живеят далеч, а толкова се надявах, след като училището ѝ е до нас, приятелките ѝ също да са от квартала, и да е по-лесно да се виждат извън училище. Ще продължавам да ѝ предлагам да се запише на нещо, но най-вероятно ми се вижда да почне да бяга навън.

# 316
И моята девойка не се застоява пред екран. Нинтендо има, но любамота игра е с танци. Като моторетка е, не се спира. Но аз съм доволна от това. Сега тъкмо се прибра от басейна и пита къде ще ходим след обед.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 16:14 от cardhu

# 317
Малки са още,за това.Моята беше най-енергичното,дърдорещо и не спиращо се хлапе.Лекарката и ми казваше да намирам време за почивка,преди енергийното торпедо да се върне от училище😊
Вече е на 15.Балансира се,въпреки че все още прави доста неща.
Всичко е до време.😊

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 20:40 от red soul

# 318
Момичета, активни ли са много децата ви у вас? В смисъл, бягат ли, скачат ли или просто седят и се занимават с нещо?
Не, моята грам не е активна. Това не ме притеснява, защото и ние с баща й сме инертни.

# 319
Здравейте. Запис и от мен. Имам една 9 годишна дива вкъщи, която навлиза в пубертета- гърдичките и са леко набъбнали, има леко окосмяване по половите органи. За настроението, просто не ми се коментира- в един момент е голяма, мъдра, конти се пред огледалото, в другия е "по- малка" и от сестра си ( на 3 ++) . Реване без причина, защо имам малки очи, защо имам гънки под очите, в другия момент ми говори за гаджета, за валентинки. Ахххх, не съм готова!!! Simple Smile Тази седмица беше актуално- мамо растат ми циците (наистина са леко подути)   вчера в ЛИДЛ аз си пазаря, тя с мен, застанала на единия щанд, аз зяпам другаде и по едно време ми се провиква, обръщам се , наща хванала един детски сутиен и казва " мамо искам да ми го купиш" ! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Обясних и разбира се, че няма с какво да го запълни, не та не. Е не и го купих, разбира се Simple Smile Само това остана на 9 г. да ми тръгне със сутиен, но много разговори имаме напоследък по повода пубертет. За секс още не е ставало дума. Веднъж ги натирих със сестра и да си лягат по- раничко, към 21.30, каката се изцепи: да си лягаме, за да правите секс,  няма да стане ваща". Попитах я, какво според теб значи секс- ами ще си легнете и ще се целувате. МММ да, забавно ни е.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 14:25 от Чернокоса_боса

# 320
Може би, не е зле да обърнеш внимание на средата, в която се движи.

# 321
  • София
Момичета, да ви питам нещо. Тъй като ще се наложи дъщеря ми да отсъства от училище в началото на юни за 6 учебни дни, реших да се възползвам от правото за заявление до директора за 7 дни отсъствия, които са по правилник. То това хубаво, но дали има вероятност да ни отрежат по някаква причина? Blush В предното училище не сме имали подобни проблеми и почти всяка година съм подавала заявление. В сайта на новото й училище обаче пише, че се подава заявление, с подробно изложена причина за отсъствията (!), като самото заявление се разглежда на педогогически съвет. Не ми се иска да лъжа, че е болна или нещо от тоя род. Бих желала да си минем по каналния ред, но по-подробно описание на причината от "пътуване", не мога да измисля...

# 322
Поради семейни причини не може ли да се напише ?

# 323
  • В царството на игрите:)
Момичета, да ви питам нещо. Тъй като ще се наложи дъщеря ми да отсъства от училище в началото на юни за 6 учебни дни, реших да се възползвам от правото за заявление до директора за 7 дни отсъствия, които са по правилник. То това хубаво, но дали има вероятност да ни отрежат по някаква причина? Blush В предното училище не сме имали подобни проблеми и почти всяка година съм подавала заявление. В сайта на новото й училище обаче пише, че се подава заявление, с подробно изложена причина за отсъствията (!), като самото заявление се разглежда на педогогически съвет. Не ми се иска да лъжа, че е болна или нещо от тоя род. Бих желала да си минем по каналния ред, но по-подробно описание на причината от "пътуване", не мога да измисля...
Ако се налага поради пътуване пиша просто "поради семейно пътуване". Не отказват по принцип.

# 324
Може би, не е зле да обърнеш внимание на средата, в която се движи.
Kъм това би бих добавила следното:
Явно детето съзрява и се интересува от темите за пубертет, секс и т.н. В тази връзка е добре да се потърсят книги за пубертета, половото съзряване и т.н. на подходящо за детето ниво, за да не бъде оставено да се информира по темата основно от приятели и съученици.
Бих препоръчала такива на немски, но по-адекватно ще е някой да препоръча читави книги, които се намират на българския пазар.

# 325
  • София
"Поради семейно пътуване" пишех в старато училище, но в новото се стреснах от "подробното описание". Grin Не смятам да им задоволявам любопитството, а от друга страна се притеснявам да не ни отрежат. Така или иначе ще рискувам, в крайна сметка тези 7 дни за какво ги отпускат, при положение, че детето не се предполага да е болно. За болест има медицински бележки.
Благодаря ви!

# 326
Мен зам-директорката ме посъветва при подобен казус да пиша уважителна причина - вместо ски в чужбина написах семейно пътуване при роднини в чужбина...(няколко пъти сме били в къщата на една италианка, почти ни е рода Simple Smile)

# 327
Това е май единственото нещо,за което завиждам.😊Тук има определен брой отсъствия и после ти пращат проверка.Няма ски,няма почивки😊

# 328
Тонка, бих пробвала със старият вариант и при отказ да мислиш алтернатива.

# 329
  • София
Нас най-любезно ни бяха помолили да съобразяваме почивките си с ваканциите на децата. 😀
И аз мисля, че няма да ти откажат по стария начин.

Общи условия

Активация на акаунт