Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Дъщеря ми все още няма цикъл, на 12г.9м.е,но вече е висока почти колкото мен. Надявам се, че най-бурният й период на растеж премина(последната една година е пораснала с около 10см). Ако тепърва ще расте като й дойде цикълът ще ме гледа доста от високо, а аз не съм съвсем дребна(167см).

# 601
И проблем с оросяване на крайниците си имат високите,но винаги ще предпочета да съм висока.В България гледах теметата на хората в автобуса,но тук често ми се случва да съм до рамото на някой мъж/жена.И въпреки това ме смятат за висока.
Аз се притеснявах детето да не прилича на рода на баща си,дори исках да тренира баскетбол,тя избра сама хокей.И сама си кязва,че не иска да бъде толкова висока/предполагам,че говори за холандките😊/
Не знам колко висока ще стане,но дебела няма как 😊

# 602
  • Mediterraneo
Не се вторачвам в мерки и теглилки, от години не знам коя колко е висока в см или колко тежат. Меря ги на око по моя си ръст, за килограми не говорим вкъщи- високи и слаби са и двете, съразмерни и добре сложени момичета. Малката тренира и ако в един момент се окаже, че тежи колкото голямата си сестра, няма да се учудя изобщо. Все още малката носи по някой отеснял панталон на голямата Simple Smile

# 603
А как се справяте да не бъркате дрехите им? Моите още имат видима разлика в размера и пак дори мои дрехи попадат в техните гардероби...
За чорапи да не говорим.  Имам чувството че нови чорапи виждам само в деня в който им отрежа етикета. После някъде потъват.
Но между двете постоянно не знам кое на кой е.
Сега съм купила едни печатчета с имена. И за мен има Simple Smile
Така се надявам да стигат до правилния гардероб...

# 604
  • Mediterraneo
Чорапи носят различни, едната само терлички, другата- високи Simple Smile Спортни долнища имат по 2-3 чифта еднакви( много ясно, чисто черни), редовно ги бъркам, въпреки че на едната са XS, а на другата- S. Тениски и топове също бъркам често, въпреки че долу- горе знам кое на коя е. Суитчъри и якета се случва често да си сменят, не е драма къде съм го прибрала.

# 605
Винаги съм знаела, чии дрехи на кой са. Всички носят различни дрехи. Имам сестра 2 години по-малка от мен. Никога мои дрехи не са попадали в гардероба й, нито нейни в моя, нито чорапи, нито нищо.

# 606
От както дъщеря ми има задължението да опрява сушилнята,аз не си намирам дрехите.От година съм в горния М р-р,преди това носех С.Тя носи поне 80% от гардероба ми,обиците ми..На мен не ми харесва,ако трябва да съм честна и съм и го казвала.

# 607
Всеки си познава собствените дрехи и си ги подрежда сам в гардероба. Много хора сме,  пере се ежедневно. Мястото, на което слагаме сухото пране, е ясно на всички. По закон трябва да бъде празно вечер и това се спазва. Елементарни навици.

# 608
Явно аз съм Цербер, но мои дрехи на никого не давам. Направо скандал вдигам. Моите са си мои, чуждите - чужди. С дъщеря ми не носим един размер, ако й дам нещо - обикновено тениски, суичери - за нея са. Но сама не пипа. Събират прането и всеки си прибира дрехите.

# 609
  • Mediterraneo
Освен елементарни навици, въпрос и на устройство на домакинството също. Ние нямаме място за сухо пране, имаме кош с дрехи за гладене, но далеч не всички дрехи отиват там. От терасата всичко се сгъва и разпределя по гардероби и скринове. Независимо дали аз, ММ или някое от децата го прави.

# 610
Няма как да си объркаме дрехите, защото сме си само тримата. Пера и суша в сушилнята и нареждам на всички дрехите в гардеробите. Отнема ми 10 минути на ден да го свърша след сушилнята. Работя от вкъщи от години.

Знам, че и мм и щерката могат да си изперат, сготвят, поддържат дома и като съм си вкъщи го правя аз.

Аз следя ориентировъчно кг и ръст, за референция и здраве. Не се вторачвам, но в разговор тук го пиша явно по-често, защото в реалния живот рядко разговарям на тези теми.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 14:25 от Анонимен

# 611
С дъщерята няма как да си объркаме дрехите, защото се различен стил. При мъжа и сина обаче е страшно. Двамата са един размер, носят един тип дрехи и те дори самите не могат да си разпознаят нещата, но очакват от мен аз да го направя.

# 612
Ние си разменяме горни дрехи, обувки, бижута. Тя е по-слаба, но пуловери, палта ми стават и на мен. Панталони също, но са твърде тийнски за моя вкус.
Някои от палтата ми ги съсипа обаче. Не знам в училище гвоздеи, чепове и какви стърчащи неща има, но гладките палта са надърпани. Наложи се да обяснявам как се сгъва палто на обратната страна и се слага на облегалката на стола, за да не се цапа и надърпва Joy

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 12:03 от Дъждец

# 613
Ние сме с почти еднакъв ръст засега, тя вече взе да ме подминава . Аз съм дебела, а тя слабичка, така че размяна на дрехи е немислима. Момчетата отдавна надминаха ръста на баща си, та той доизносва понякога окъсяли дрехи. Много е весело като се барне с тийн аутфит, но му ходи, младее Simple Smile
Бижута от моите давам на девойката с голямо удоволствие,  което хареса от среброто ми е нейно, аз вече рядко го нося. Понякога и нещо по-специално назаем, ако има повод. Шалове също харесва от моите, радва ме това.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 12:51 от Mößbauer-Effekt

# 614
Аз също не смятам, че ще позволя децата да носят моите дрехи, освен за някой специялен повод.
 Но у нас мм също се занимава с прането и най-често той ги меша.
За сега обикновени чери блузки или члрапогащници не знам дали са мои или на дъщеря ми..

Мия Рулана, по едно време брат ми живя с нас и бяха така с мм.
Когато отиде да живее сам мисля, че си раздели всичко по братски и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт