🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 59 680
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 90
Ще приема коментара като комплимент, че съм млада. 😂 Аз съм си де, в сравнение с този премъдър старец Чочо, който е водил часове по история на Лили Иванова.

# 91
На мен проблемът ми с Нина е, че не само е невзрачна и няма място на финала, но е и безхарактерна. Все пак е майка и по-важното учител. Как си върши работата, като не може да взима елементарни решения. Работата ѝ не се изчерпва с преподаването на материала. Знаем, че при децата непрекъснато изникват конфликтни ситуации и учителите са тези, които казват кой е прав, кой крив.  Ако учителят няма ясна позиция в живота, на какво ще научи децата. На нея все някой друг ѝ взимал важните решения и тя си казвала – да става каквото ще. (?!?!?)

Конкретно за дуела – искаше да се изправи срещу Камелия, но като ѝ преброи победите, реши, че ще е срещу приятелката си Веселка.

За Калин се сещам, че когато бяха наказани с Аксето с вързани очи и тя наруши наказанието, той за да се изкара праведен изтъкна, че не си е махал маската, дори когато е ходил в тоалетната. И идва резонният въпрос – кой е нещастника, чистил след него?

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 00:40 от LadyCharming

# 92
За мижитурката Нина всичко сте казали.
За Яни ми е думата, понеже позагуби точки в последно време. Признавам, че и мен ме дразнеше на моменти, но дори хората, които обичаме най - много и те също ни нервират и разочароват понякога.  Хареса ми, че избра Калин. На първата битка с въжето беше феноменален ! Аз досега такова мятане на въжето не бях виждала. Всичко му беше перфектно до последната фаза. Хандбалиста очаквано там се справи по  - добре. На третата наистина се поизложи с мотаенето, но пак добре. Този дуел ми е най - интересен, заедно с този на Дидо с Радо.
Извън дуела, днес Яни ме накара да забравя малките му издънки и да си припомня защо толкова много го харесвам. Когато се разплака в синхрона заради писмото на снаха му за защитата на честта, осъзнах, че Яни е чел и чувал много коментари за "незаслужената" си победа в сезон 3. Мисля, че това много го е наранило и засегнало достойнството му. Останала му е някаква рана, за която семейството му знае и това писмо беше за това. Другото, което много ме трогна е когато каза, че е поискал разрешение от родителите си, за да участва в този сезон.  Сигурна съм, че точната дума не е разрешение, а по - скоро е поискал благословията и одобрението им. Знам, че в днешните модерни времена за много хора такова нещо е смешно и абсурдно. Млад човек, и то мъж, да заявява и то с гордост, че слуша родителите си, че те са най - важните хора в живота му, е повод за подигравки. Но на мен това ми е напълно достатъчно, за да разбера колко много струва Яни като човек. Той знае кои са истинските и важните неща в живота ни и ги оценява, уважава и пази. Може би, защото и двамата ми родители си отидоха млади, наистина изключително силно и дълбоко го разбирам. Е, и той си има кусури, много ясно, но в отношението му към семейството,  начинът по който се отнася към тази най - силна връзка в живота ни с родителите,  Яни е за пример на всички ни.

# 93
Скрит текст:
За Яни ми е думата, понеже позагуби точки в последно време. Признавам, че и мен ме дразнеше на моменти, но дори хората, които обичаме най - много и те също ни нервират и разочароват понякога.  Хареса ми, че избра Калин. На първата битка с въжето беше феноменален ! Аз досега такова мятане на въжето не бях виждала. Всичко му беше перфектно до последната фаза. Хандбалиста очаквано там се справи по  - добре. На третата наистина се поизложи с мотаенето, но пак добре. Този дуел ми е най - интересен, заедно с този на Дидо с Радо.
Извън дуела, днес Яни ме накара да забравя малките му издънки и да си припомня защо толкова много го харесвам. Когато се разплака в синхрона заради писмото на снаха му за защитата на честта, осъзнах, че Яни е чел и чувал много коментари за "незаслужената" си победа в сезон 3. Мисля, че това много го е наранило и засегнало достойнството му. Останала му е някаква рана, за която семейството му знае и това писмо беше за това. Другото, което много ме трогна е когато каза, че е поискал разрешение от родителите си, за да участва в този сезон.  Сигурна съм, че точната дума не е разрешение, а по - скоро е поискал благословията и одобрението им. Знам, че в днешните модерни времена за много хора такова нещо е смешно и абсурдно. Млад човек, и то мъж, да заявява и то с гордост, че слуша родителите си, че те са най - важните хора в живота му, е повод за подигравки. Но на мен това ми е напълно достатъчно, за да разбера колко много струва Яни като човек. Той знае кои са истинските и важните неща в живота ни и ги оценява, уважава и пази. Може би, защото и двамата ми родители си отидоха млади, наистина изключително силно и дълбоко го разбирам. Е, и той си има кусури, много ясно, но в отношението му към семейството,  начинът по който се отнася към тази най - силна връзка в живота ни с родителите,  Яни е за пример на всички ни.
Много хубав коментар, Сиска!
Моето мнение за Яни е същото. Свестен, честен, трудолюбив, богобоязлив, уважителен към възрастните и родителите си, малко старомоден, но по един бих казала красив начин.
Достоен млад мъж! Продуцентите са късметлии, че човек, като Яни участва в предаването им.
Има и други готини и свестни участници, но някак Яни най-въплащава идеята за Фермата, за една по архаична, но красива ценносттна система, за корените ни , че са още живи щом има хора, като Яни.
В него някак виждам един по-млад Райно.

# 94
  • Вестерос
Подкрепям Сиска и Синева! И аз мисля така!!!
 Ще се радвам да спечели Яни, както и Веселка

# 95
  • Варна
И аз така. Желая им го от сърце и на двамата.

# 96
Абеее, на мен трийсет и кусур годишен дангалак, който още слушка мама и тате и им търси одобрението за всичко, не ми е пример за нищо, благодаря. Няма лошо човек да уважава родителите си, но при Яни отиват нещата в друга крайност. Щеше да ми харесва повече да е станал той глава на семейство, за което да се грижи и носи отговорност. Пази, Боже, от такъв мъж - все едно си омъжена за майка му. Иначе му желая всичко най-хубаво, да се отърси от това усещане за подарена победа и да бъде щастлив.

# 97
Яни определено дръпна напред в този епизод...Той всъщност е образът на Веселка сред мъжете. И двамата са много работливи, и двамата са свързани със селото и традициите по малко по - особен , истински начин, по-различен от  останалите участници. И двамата са по-скромни, резервирани..Много ми хареса коментара по-горе за уважението на Яни към родителите. Много вярно, в днешно време буди повече насмешка това, което Яни сподели.
Нина...какво голямо разочарование. Аксения как е доловила, че Калин ще е много харесван навън, а Нина не схваща, че с това нейно поведение ще обере всички негативи. Смелото решение на Аксения и Яни само ги изтласка напред, дори и да загубят и не стигнат до финала. За какво ѝ е на Нина това мишкуване или пък на Камелия тия победи...Много помни някой кои са точно финалистите накрая...но всички помнят как се е представил даденият човек.

# 98
  • София
Абеее, на мен трийсет и кусур годишен дангалак, който още слушка мама и тате и им търси одобрението за всичко, не ми е пример за нищо, благодаря. Няма лошо човек да уважава родителите си, но при Яни отиват нещата в друга крайност. Щеше да ми харесва повече да е станал той глава на семейство, за което да се грижи и носи отговорност. Пази, Боже, от такъв мъж - все едно си омъжена за майка му. Иначе му желая всичко най-хубаво, да се отърси от това усещане за подарена победа и да бъде щастлив.

+1

Едно е да уважаваш родителите си, друго е на 30 и отгоре години майка ти да ти казва какво може и какво не може и да ти разрешава да правиш разни работи.
Не е лош човек Яни, но му е време да вземе живота си под собствен контрол.

# 99
И аз смятам, че на Яни пъпната му връв още не е отрязана и това е само в негов ущърб.

Както преобладаващата част тук, ако не и всички, и аз уважавам родителите си, но никога не бих искала разрешение от тях за каквото и да е; съвет - да, но отново не е задължително да се вслушам в него и това не би било неуважение, напротив.

Работата на родителите е детето им да няма нужда от родители. Много ясно, че те ще са винаги на разположение, но е изключително важно да станеш самостоятелна личност, когато му е времето.

# 100
За Яни ми е думата, понеже позагуби точки в последно време. Признавам, че и мен ме дразнеше на моменти, но дори хората, които обичаме най - много и те също ни нервират и разочароват понякога.  Хареса ми, че избра Калин. На първата битка с въжето беше феноменален ! Аз досега такова мятане на въжето не бях виждала. Всичко му беше перфектно до последната фаза. Хандбалиста очаквано там се справи по  - добре. На третата наистина се поизложи с мотаенето, но пак добре. Този дуел ми е най - интересен, заедно с този на Дидо с Радо.
Извън дуела, днес Яни ме накара да забравя малките му издънки и да си припомня защо толкова много го харесвам. Когато се разплака в синхрона заради писмото на снаха му за защитата на честта, осъзнах, че Яни е чел и чувал много коментари за "незаслужената" си победа в сезон 3. Мисля, че това много го е наранило и засегнало достойнството му. Останала му е някаква рана, за която семейството му знае и това писмо беше за това. Другото, което много ме трогна е когато каза, че е поискал разрешение от родителите си, за да участва в този сезон.  Сигурна съм, че точната дума не е разрешение, а по - скоро е поискал благословията и одобрението им. Знам, че в днешните модерни времена за много хора такова нещо е смешно и абсурдно. Млад човек, и то мъж, да заявява и то с гордост, че слуша родителите си, че те са най - важните хора в живота му, е повод за подигравки. Но на мен това ми е напълно достатъчно, за да разбера колко много струва Яни като човек. Той знае кои са истинските и важните неща в живота ни и ги оценява, уважава и пази. Може би, защото и двамата ми родители си отидоха млади, наистина изключително силно и дълбоко го разбирам. Е, и той си има кусури, много ясно, но в отношението му към семейството,  начинът по който се отнася към тази най - силна връзка в живота ни с родителите,  Яни е за пример на всички ни.
Изброила си всички причини поради които Яни ми е любимец.
А за слушането на мама-вероятно е така защото няма(или поне не е казал да има) жена до себе си. Родителите му са успели да го възпитат като достоен човек,а с едно свястно момиче до него смятам,че много ще се промени и ще придобие увереност да стане и стабилен мъж.

# 101
Аз пък съм за ,независимо на колко си години, да търсиш одобрение от родителите си за влизане в такова риалити. Все пак участието ти рефлектира и върху тях. Слагам на страна това, че заедно отглеждат лозя и пчели и липсата на Яни ще се отрази при разпределението на работата. Лично според мен това показва уважение към родители, а не това че пъпната ти връв не е отрязана. Все пак специално Яни е обикалял различни държави, работейки, не вярвам да е питал за всичко мама и тати. 😁 И също ми направиха впечатление думите му след писмото, да защити честта на семейството. Лично перифразирам, като да защитя честта си на шампион.( тоест да покажа ,че заслужено съм бил такъв )  Може и да съм в грешка ,разбира се , но съдя за това и от миналото му участие и с такова впечатление за него съм останала. Трудолюбив, уважаващ традициите и семейните ценности, чувствителен, земен и с добро сърце.

# 102
Аз мисля , че Яни нямаше предвид буквално "разрешиха". А това, че все още не е глава на семейство не би трябвало да е повод за негативни коментари.  Има хора, които така или иначе не намират човек за брак  и семейство. Което не ги прави лоши хора.   
    Харесвам Яни с всичките му " странности". Мисля, че много обича семейството и родът си, и е много свързан със земята. Също смятам, че семейството на брат му също го цени и подкрепя. Което е страхотно , защото потвърждава здравата семейна връзка, която имат. Аз лично харесвам такива отношения.
  Хиляди, милион пъти, го предпочитам пред Нина. Тя е такова безгръбначно!!!
   И Калин харесвам.

# 103
  • при късмета
Ако някой от новите има някакви шансове на финал, то това е Калин. Яни обаче си ми е любимец и съм за него.
Не одобрявам в него тази зависимост от родителите и особено от майка му. И да, именно разрешение, в буквалния смисъл на думата е искал, защото и в неговия сезон използваше точно тази дума и то няколко пъти. Разбирам, че е много важна връзката родители-дете, но на тази възраст е прекалено. В крайна сметка на Яни отдавна му е време сам да стане родител, а с тези нагласи няма скоро да си намери жена. Никоя няма да му роди деца, като е наясно, че не неговото семейство е най-важното му и никоя изначало няма да се събере с него, знаейки, че е все едно да се ожени за свекърва си, не за мъжа си. Ми не, мерси, не знам коя би се навила. Трябва да я търси някъде из Анадола и да е глуха и няма. Аз продължавам да си го харесвам много, но това му е голяма слабост, още от миналия сезон ми боде очите. Ето, че след 5 години нищо не се е променило, а трябва, ако иска негово семейство. Защото не бизнес, не предишните 100 бона, не и тези да спечели, няма да има жена, която да се навре в съвременния прочит на Гераците доброволно. Няма лошо, че са близки, няма лошо, че решения се взимат заедно, но все пак, за една жена е важно до каква степен са важни родителските решения за един мъж или неговите собствени.
Та така, ако трябва да избирам м/у Яни и Кали на финал, искам си Яни.
Нина е пътник, с когото и да играе. И за нея с пълна сила важи "кой каквото сам си направи и цяло село не може". Това е положението, много се изложи.
Камелия си заслужи финала, каквото и да си говорим, но там вече няма никакви шансове. Пак ще играе с/у Веселка, но дори да си вземе битките, вота няма.
Продължавам да смятам, че вота няма да се размие. Цифрите нямат особено значение, освен за преобразуването в точки, от вота е важен този с най-много, а не с конкретна цифра. Камелия няма да прехвърли едноцифрено число, само защото не може да е отрицателен.

# 104
Нещо ме спира да харесам Калин! Интуиция.
Радвам се, че Яни има възможността да се изправи срещу него и да му нарита задника. Да му докаже от първо лице, че не е страхливец, както Калин твърдеше.

Общи условия

Активация на акаунт