Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 009
  • 704
  •   1
Отговори
# 525
И в други държави е това че го имат за статус някакъв, изкривено е ама все пак. И голямо припадане по тия техните напитки, това отказвам да го нарека кафе като го набухат с мляко, сметана, сиропи, поръски, баба му, леля му... торта в чаша си е а кафето се изгубва из това всичкото Grinning Дреме му на някого че самото кафе си е гадно, ти ако обичаш кафе няма там да идеш.
Иначе и в друга държава да отидеш, като за такава напитка са си надути цени и за повечето хора не са разумни, камо ли за всеки ден.

# 526
  • The Evergreen State
Старбъкс и при нас са най-разпространени наистина, на всеки ъгъл са, включително и в кварталните супермаркети.

Рядко си купувам кафе навън, пия го предимно в къщи и на работата. Ако сме на път, има шанс да се отбием в Старбъкс, все ще видим някой по пътя, или на летището или в близост до хотела в който сме отседнали. Тук са навсякъде предимно те или такива, подобни на тях. На повечето места кафето което се предлага е с препечен вкус.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 08:35 от Athena

# 527
Аз пък където и да ходя по света си приготвям сам кафето, всичко си нося с мен.

# 528

С какво го приготвяш? Предполагам го купуваш мляно и после кафеварка или френска преса?

# 529

С какво го приготвяш? Предполагам го купуваш мляно и после кафеварка или френска преса?

Всякакви методи използвам, но си го меля преди приготвяне.

# 530
И аз не харесвам кафето в Старбъкс.
От всички кафенета, на които съм била, това ми е любимото и когато мога, го посещавам.  https://coffeeshoppeters.com/cafeteria/

# 531
  • Melmak

Видях днес тези. Нови опаковки ли са просто? Или нов вид?

# 532
Вероятно нови опаковки,  а блендът дали е нов само производителите знаят,  след като не е написан състав

# 533
Qualita Oro неочаквано ми хареса.Обикновено с масовите кафета имам горчив опит, но това е изключение.

# 534
Напоследък пробвах едно кафе от Лидл на FairGlobe, както името загатва fairtrade и био, 100% арабика, и останах много доволна. Чудесно е.

# 535
  • София

Може ли мнение ?
Кое е най силното ?

# 536
Последното  ми се вижда най-силно, Intense е силно.

# 537
Напоследък пробвах едно кафе от Лидл на FairGlobe, както името загатва fairtrade и био, 100% арабика, и останах много доволна. Чудесно е.
И на мен ми хареса био кафето на зърна от Лидл. 100% арабика е, но не е сингъл орижин. Не киселее, средно изпечено. Единствено не се знае дата на изпичане, само срок на годност има. Но след като се измъчих с всички на Дъбов, без състезателните кафета, никое не ми допадна, за момента ще карам на това. Поне е 500 гр.

# 538
И на мен ми хареса био кафето на зърна от Лидл. 100% арабика е, но не е сингъл орижин. Не киселее, средно изпечено. Единствено не се знае дата на изпичане, само срок на годност има. Но след като се измъчих с всички на Дъбов, без състезателните кафета, никое не ми допадна, за момента ще карам на това. Поне е 500 гр.

Визирате това в зелената опаковка ли,че харесвате?

Аз това от снимката купих преди, но не ми хареса изобщо.
Препечено.

# 539
  • Melmak
В Билла видях, че са пуснали пеодукти на dabov. Пила съм техни кафета само навън, не съм приготвяла вкъщи. Още преди години, едно от заведенията в офиса ни предлагаше и една приятелка ме зариби.

Взех това, имаше още един вид, както и разни pods. Харесва ми, не е горчилка като мас марките, плътно е, приятно на вкус. Разбира се, цената е друга в сравнение с Коста, Лаваца и подобни, но и вкусът няма много общо. Ще допия каквото съм накупила вкъщи и сигурно ще преосмисля какво купувам. Имам 2,5 кг кафе от други марки и вкъщи кафе пия само аз. Трупам като катерица и май трябва да спра!

Общи условия

Активация на акаунт