Дядо Коледа добър,куп подаръци ще донесе, на ЯНУАРСКОТО дете!

• 11 403
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
Lika, не се тревожи, бе, мила!Когато - тогава. Не се притеснявай изобщо!  Hug

# 226
  • София
lika, не се притеснявай излишно, особено за независещи от тебе неща! За мен календарите - когато станат!
Днес водихме Вики на кожен (за обрива под очичките и под носа), изписа ни слаби лекарства, малко диета (и за мен  Mr. Green), да махнем поларите ... и цветята от хола - общо взето общи неща, НО дано дадат ефект.  Praynig
Мами, Благодаря, че пак сте ме подсетили, че ставаме по-големи!
Хайде, скромна почерпка:

Отивам да си гледам филм, че мъжа ми излезе с приятели.  Simple Smile

# 227
lika Наистина изобщо не се тревожи! Аз например не съм симислела да раздавам календарите на Коледа точно. Когато станат тогава!  Hug
Gushanka след споделеното от теб за БЗЖ-то си мисля, че твоето педи е доста в час с нещата относно ваксините. По принцип в България, ако няма белег се практикува проба манту, и ако излезе отрицателна ( не се зачерви) се прави нова БЦЖ. Но тук във темата за ваксините Бърди беше казал, че веднъж сложена ваксината БЦЖ създава имунитет с или без белег и реимунизацията е излишна. Ние имаме сложена повторна БЦЖ и вече сме с белег  Simple Smile
daisy_st За мерките: на височина Мони расте с по 2-3 сантиметра, а гърдички, глава - с по 1 см на месец, някъде.  Сега гледам, че днес на консултацията е с 3 сантиметра порастнала на височина и с по 1 глава и гърди. За протокола - 78 см височина, 46 см - глава, 48 см - гърди.
galita Дано се оправяте по-бързичко! Прав е лекарят, че трябва да се изключат всички възможни алергени. Не ви ли изписаха фенистил капки? Като беше на 2-3 месеца Симона се изрина както описваш, тогава я кърмех и бях яла едни шоколадови сладки. Simple Smile
Мерси за почерпката! Поне сега и да ям от нея няма кой да се изрине  Mr. Green (освен аз разбира се)

# 228
Добра вечер!

При нас кипи подготовка эа РД на баткото.Понеже вече не иска да праэнува в клубове и КФС ще сме в къщи.На цялата коледна украса слагаме и балони(малко претрупано,ама праэнично)Улавям,се че аэ се вълнувам повече от него.Досега на Рожд.му ден все съм била на работа сега като съм в къщи искам да дам всичко от себе си.Подготвихме въпроси,който отговори подаръче,също ще имаме и томбола-дано да им е эабавно на децата.

Пеперудке,паднах от смях.На такова нещо не бях попадала. rotfImbo

эа наддаването от края на Октомври не сме се мерили-дотогава наддаваше по2-3см.,500-800гр.главичка-преэ месец по1см.-става въпрос эа последните 4мес.Ние си имаме белег от БЦЖ.

Сигурно купона при рожденничката е в раэгара си?

Жени,бъди много щастлива и обичана.

# 229
  • София
... По принцип в България, ако няма белег се практикува проба манту, и ако излезе отрицателна ( не се зачерви) се прави нова БЦЖ. Но тук във темата за ваксините Бърди беше казал, че веднъж сложена ваксината БЦЖ създава имунитет с или без белег и реимунизацията е излишна. Ние имаме сложена повторна БЦЖ и вече сме с белег  Simple Smile
galita ...Не ви ли изписаха фенистил капки? Като беше на 2-3 месеца Симона се изрина както описваш, тогава я кърмех и бях яла едни шоколадови сладки. Simple Smile
Леле колко компетентно си говорите за тия БЦЖ  ... аз това не съм го чувала от нашата педка изобщо  Embarassed А и белег нямаме никъде newsm78 Тя дали е компетентна Thinking ? Все забравям да питам, но сега вече ще е след годинка като навършим Simple Smile
Изписа ни Линола Фет, някакъв цинков крем, калций на сироп и вит. Ц, ще ходим пак др. седмица и ако няма подобрение май кортизони ще ни дава  ooooh! Praynig Едвам я намазахме под очичките - то е буквално точно под долните мигли, и тя си търка после очичките ... и плака милата докато я мажем  #Crazy ... абе аз взех да го давам много свободно с диетата ми напоследък - почнах постепенно да си ям всичко, само без алкохол, за шоколад да не говорим - в огромни количества. Но няма страшно - пак ще се огранича Simple Smile
Лека нощ!

# 230
galita Щом нищо не е споменала педката ви може и нищо да не трябва да правите:) Явно е от компетентните  Laughing То тука в този Шумен още бият ДТК-то в гръбчето и слагат повторно БЦЖ, та няма да се очудя, ако никой в другите градове не го прави  Mr. Green
Сега за изписаните ви лекарства....Ами да ти кажа не знам защо ви е изписан този Линола фет е за суха кожа, а това е обрив, явно алергия към нещо. Да ти кажа алергичните обриви много често се проявяват под очичките. Според мен Фенистила са много добри капки и веднага минава алергията. Може да се посъветваш с педката ( да я попиташ дали може да ги даваш).
ОФФ:Като искам да вмъкна нещо в изречението и ми се трие всичко след вмъкнатото. Трябва д апиша наново. За това и този постинг ми е малко кофти откъм правопис. Някой да знае от къде се махаше таями ти гадост? Ох как го обясних и аз  ooooh!

# 231
За това и този постинг ми е малко кофти откъм правопис. Някой да знае от къде се махаше таями ти гадост? Ох как го обясних и аз  ooooh!
включила си insert от клавиатурата, от същото копче се и изключва.

Честит Рожден Ден, jeni23!(о, той при вас ве4е е изтекъл денят, та на патерици значи)

само ще помоля, който се притеснява от храненето=кърмене нека за следващите ми писания да използва функцията на мозъка си "не чети и прескочи", "игнор" или каквато там му е налице  Peace

моля и за още, никой да не визира себе си в горенаписаното, но то си е моето уточнение за да не създавам недоразумения и да не комплексирам излишно някои  Crazy

та да си кажа мъката и аз. онзи ден като се пооплаках, че се кърмим безброй пъти на ден бях лакони4на, щото пак бях с Дани на гърда, а и преди това бях споменала, че хич ни няма откъм ядене на пюрета. Та мислех да продължа по-късно мисълта си, но тя бе отклонена от несмислици разни.
моят проблем при кърменето е не физи4еската ми натовареност с него. напротив много ми е  лесно откъм хранене по този на4ин и мога да продължавам дълго време. Както казва сестра ми винаги имам залъгалка, а дали дясната или лявата дреби решава.

Но докитата тук още преди месец посъветваха от 3 твърди хранения да ги увеличим на 4ри.Как да стане това и аз незнам  newsm78 То и тези 3 не са като хората.

Та ето как протича всяко храненията с твърди храни.

Време за закуска. Включваме телетъбисите, Бумба, елмо, мелмо и който се още сетите от детските герои. Дани се захласва и както е в кошарата си за игра(прав на решетката) аз пъхам ли, пъхам с лъжицата. Ми не съм удовлетворена.

Време за обяд. Пускаме рибите на скрийнсървъра  да се носят напред назад и пак той в кошарата и аз пъхам с лъжицата. Използвам "пъхам", щото за мен това не е храненето в истинския му смисъл.

Време за вечеря. Поредната ми надежда, че виждайки цялото семейство около масата, то ще му задържа вниманието върху яденето.Точно 2 лъжици в столчето за хранене обаче и почва да става, изправя се, реве, и само и само да му напъхам пак някаква твърда храна почват обиколки по пода и аз след него с лъжицата.

А и факта че по цял ден съм му под носа с двете му любимки??? Макар че и щерката съм кърмила дълго, но пък на нея и плющяха ушите за твърда храна.

Има ли и други като нас и как се справяте вие с кърмените бебета и нуждата им от твърда храна? Съвети приемам всякакви и няма да налагам вето, ако ми отговори и някоя некърмеща мама.

Ако го оставя да се храни с ръце сам, има известно застояване в столчето. Щото грахчето или царевицата много интересно се търкалят; картофчето, ориза хубаво се мажат и т.н. Но количества и тогава не можем да постигнем задоволителни и после пак започва въпросното обикаляне от моя страна.
А колко по лесно е само да извадиш някоя напъчена от кърма гърда! 

galita, аз също от много време ям всичко и шоколад и ядки разбира се и нищо не му влияе. при Дани ми прави впечатление, че бузките пламват като пробиват зъбки, което незнам с каква логика да свържа, но е факт. Това под очите обаче  newsm78

lika, не се притеснявай излишно. Мисля си, че едва ли за някой годината няма да може да започне, ако не си получи календара преди изтичането на старата   Hug

VIVKA, добре си ни претворила, но на мен ми стана кофти за героинята ти.
що да кара колата само като половинката и е пил, ами ако той не се сети да пие  Outta Joint
че и отричане от личността, и траур, и плач и всичкото това заради някакъв си форум, който не е най-важното в живота.

Последна редакция: сб, 23 дек 2006, 01:07 от Gerylyn

# 232
daisy_st, знаеш ли сега какво се сетих. Последния път, като мериха Борил не му записаха височината. Жената каза, че колежката й си има друг метод на мерене и често има разлики. За това е добре да се мери винаги от един и същ човек.
И още нещо. Тук има едно друго българче. Сега е на годинка и 5 месеца. Е, той също не е от най-интензивно растящите и майка му все се притеснява. А според мен то си е екстра. Едно малко сладко мъжле. Та майка му го беше водила веднъж да го мерят и бяха казали някакви сантиметри, които бяха с 2 ли 3 по-малко от предишния месец. Нали се сещаш, че то детето не може да расте на обратно. Simple Smile
Освен това казват, че  е по-добре бебето да не расте прекалено бързо.
Много дълго стана, та на кратко: не се притеснявай.

Gerylyn , не знам и аз какво да ти препоръчам за яденето на твърда, освен ти му предлагаш пък колкото изяде. Много хубаво, че го оставяш да си играе с храната. Може това да подейства положително на интереса му към друга храна. Само това с визуалното разсейване не ми се вижда добра идея.

Laleva80  Laughing  ама и ти каква картичка си намерила  Joy

Последна редакция: сб, 23 дек 2006, 01:10 от 7of9

# 233
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Така, ето малко свободно време и да го използвам приятно!

Първо да честитя на jeni23 рожденния ден! Миличка от сърце ти желая на първо място, от здрвае да не се оттървеш, ужасно много щастие, късмет когато е нужен и нестихващо добро настроение!
Наздраве от мен и благодаря за почерпката!

galita - ееее ... много ми е мъчно, че сте с пъпчици! Дано диетата и махането на цветята, да даде резултат! По повод последното, съм чувала, че цъфтящите и тези с мъхести листа има вероятност да отключат алергия! А, ако стигнете до кортикостероидни кремове, не се притеснявай. Много четох за тях и сега съм спокойна, и когато има нужда ги използвам. Мажа с много, ама наистина много малко количество и резултата е налице още насутринта. Когато се ползват с мярка, няма проблем. Ще си позволя един съвет - ако много и се възпали обрива на Вики, консултирай се с педката и не се притеснявай да минеш на такива, защото като знам Алекс как ревеше от болка и сърбеш, направо ми става лошо. Единствено това ни успокои.
Уф, щях да забравя - има и едно кремче, което знам от Gerylyn и което действа много добре при по-леките обриви - Cicalfate на Avene. Напълно безвредно е, и много облекчава - на основата на термална вода. Струва около 14,30-15лв. Нашето педи, не го беше чувала, но като и го показах, каза че много добре съм направила, че съм го взела и че можем да го ползваме постоянно!
Дано съм ти била полезна и не особено досадна!

Gushanka - за БДЖ-то и аз мисля, че педката ти е права, пък и щом така ти е казала, значи тя го е отчела при някоя от първите ви консултаций.

Gerylyn - ми то и при нас напоследък е същото положение. В момента сме на вълна "плодове и зеленчуци в купа". Наслагала съм едно чудо от споменати те вече, в една ярко зелена купа и Алекс много се забавлява да ги вади и връща обратно, като между временно им изследва вкусовете. В процеса на забава му поднасям лъжицата и ... относително е! Веднъж отваря уста, на следващата лъжица се мръщи все едно отрова съм дала, но ми прави впечатление, че приетите лъжици стават все повече, а пък така и плодове си хапва, макар и малко. В последно време не иска да яде готовите пюрета и определено има предпочитания към сготменото от мама, например супа със сухар. Кашите също взе да ги отказва.
Иначе, като го вземем с нас на масата по-скоро се разсейва, отколкото да яде. Ако е сам яде повече!
Незнам, но съм на едно мнение с 7of9, че разсейвенето не е добър вариант, но ако само това е начина ...
За кърменето - наистина си е голямо облекчение, а и малчо никога не отказва. Аз за себе си все по-често се чудя как ще се отбиваме и изобщо как ще минем изщяло, само на твърда храна - ъкълът не ми го побира!

liliq - честит рожден ден на баткото! Да ти е жив и здрав, и много да е късметлия момчето!Сигурна съм, че ще им е  интересно на децата! Весел празник!

пеперудка - има един клавиш някъде около Delete, при мен се пада точно над него - като го натиснеш, би трябвало да се оправят нещата. Не мога да ти кажа как точно се казваше, защото моята клавиатура в момента е текст на немски и не му разбирам!

daisy_st -  радвам се, че ръчичките са по-добре!
няма начин всеки месец детето да расте в някакви точни мерки и теглилки! Щом си е жизнено и здравичко, хич не се тревожи излишно! Ние онзи ден бяхме на консултация и не беше нашата докторка, а някаква заместничка, която изкара Алекс изобщо непораснал и ми заяви, без да е наясно с режимът ни, че храната ни била лоша и малко бил наддал. Ми да ти кажа, хич не и се вързах, защото 150гр според мен са си достатъчни за месец, а пък това, че не е пораснал също много не ми се вярва, защото панталоните му окъсяват!

Малко и за нас - Алекс започна все по-често да се отпуска и прави преход на половината на хола. Много е сладък и особено горд от себе си, като се пусне и крачи сам. Днес ми обра точките, след като едва се е научил да пази равноверие и да прави по малко повече крачки, реши че може и да рита топка и най-интересното е че успя. Направих му клипче, но не се сещам къде мога да го кача, че да го видите! Започна, като иска нещо да ън-ка и да сочи, че даже и да се сърди, ако не му дадеш това, което си е набелязал.
За Коледа сме му купили кола и уоукър /така ли се пишеше .. ?/ в едно. Отзад може да я бута, пък иначе се вози. Надявам се в неделя да успеем да му вземем още нещо, а и да понапазарим това-онова, че покрай всички ангажименти и мои и на татито, всичко остана за последния момент.
Но пък за сметка на това си има истинска жива елха и съм супер доволна - вече е украсена и макар Алекс да не и обръща никакво внимание, мама се радва и за него. Толкова мило ми стана днес, като се сетих как миналата година си украсявах къщата с големия тумбак ... ех, ако знаете колко мили са ми тези спомени и как ми се иска пак ... ама има време!

Мами, дали трябва да правя прощъпулник и нещо повечко да споделите за този ритуал, че съм много боса по въпроса! Предварително ви благодаря! 

# 234
Тъкмо направих един забавен тест.
http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/whatamilike/index.shtml
Аз излезнах Mastermind. Който иска да се пробва. Теста е на английски.

# 235
Здравейте, милички!

Gerylyn, при Алекса имаше същия "проблем" с пюретата и изобщо всичко, различно от кърма. Аз първо й давах пюрето и след това я кърмех, защото нищо не изяждаше, докато дойде един момент, в който тя тотално спря да яде пюрето и си чакаше кърмата. Crazy За това започнах да  оставям по-дълги паузи между храненията и не я кърмех след пюрето (на обяд).Така започна да яде по-нормални количества пюре. След това тя самичка започна полека да се отбива и наблягахме на твърдата храна. Сега от месец насам мога да кажа, че си хапва по 3 пъти на ден твърда храна по около 150-200гр. Но й трябваше доста време за да свикне с вкусовете и да прояде.

Сега например като я сложа в столчето за хранене (тя се храни само там), давам й играчки и хем играем и се смейкаме, хем похапва през това време.Ако няма играчки или занимавки не иска да яде ooooh! Другото, което правим - давам й една солета или бисквита, тя започва да ми я бута в устата и аз като се правя, че ям, яде и тя в този момент (пъхам лъжицата с пюрето)  Joy И така сме общо взето.Не ти давам съвети, просто споделям как е при нас.Дано съм ти била поне малко полезна  Hug

Лика, браво на Алекс! За прощъпулника нищо незнам, освен че се прави пита и се подреждат разни предмети, за да си избере детенце.Но как протича всичко незнам  newsm78

Ох, днес чакам свекито да дойде и съм се заела с почистване, пране, подреждане и т.н.Искаше ми се на фризьор да отида, но май няма да смогна с времето.Али само скача насам-натам и аз след нея и така!  hahaha

Весел ден на всички!

# 236
Честит мини рожден ден на Еми и Борето!!! Да са весели и палавки и мноооого да радват мама и тати!  bouquet

# 237
Vili4ka , благодаря за поздравленията и пожеланията! Hug Борето едното всекидневно го изпълява, даже вече е научил какво е "не". Затова със salai сме решили да съберем младите за вбъдеще. Да си бесуват заедно, та да ни е да мирна главата. Laughing

Та, момичета, като споменах не-то,  при вас то работи ли?
Понеже много пипа разклонителя и компютъра на баща му повтаряхме ли, повтаряхме ние "не"и сега почти не пипа там. Да не говорим, че и за други неща действа.
А кои думи сте сигурни, че знаят вашите бебоци?

# 238
  • София
добро утро мами!
Gerylyn, аз като гледам всички деца са толкова различни в предпочитанията и вкусовете, че ако ти ги изпишем всички, не мисля, че ще сме ти от помощ, освен само да се объркаш. Ето, ние пък напоследък отказваме плодовите, а кашите (без нищо) са ни най-любими. 3 пъти на ден сме с твърда като кърменията сама си ги разреди, често се получава да се дърпа и да не иска, щото си имала друга работа, видиш ли. Слагам я на столчето й като задължително е вързана - иначе се изсулва, върти назад, става права и т.н. като НЕ давам играчки да не се разсейва, също никой да не е зад гърба й, че пак я разсейва и така си отваря устата... като стигнем към края по-трудно отваря уста (аз като й показвам не отваря, а се хили) докато не стигне съвсем да я стисне и край - с нищо не мога да я излъжа и спирам. Ще ти кажа изтърканото - ползвай майчиния си инстинкт и му изгради някакъв режим, ритуал и така.
За нашия обрив - ами кожната каза, че наистина е на много деликатно и необичайно място (за около очите), и ще е доста трудно стероидите да й мажем, ама ще видим .... lika, аз имам термалната вода-спрей на Авен, може с нея да я пръскам между мазанията, мерси  Hug А клипчета можеш да качиш в photobucket.com - аз мисля там да се прехвърлям от Yahoo-то вече.  Peace
За НЕ-тата съм чела, че трябва да се ограничат до минимум, иначе бебоците ги игнорирали като на всичко им се вика НЕ. Аз понякога се улавям колко често го използвам  Embarassed Определено разбира какво означава (напоследък я наблюдавам), обаче НЕ иска да се подчинява. Naughty

# 239
7of9, ами аз съм сигурна, че Алекса знае "не", "дай", "ела", "мама","тата", "виж" - поне на тези реагира адекватно  Mr. Green Аааа , също и любимата й - "айде"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт