Ползата от Марковите дрехи

• 26 238
  • 452
  •   1
Отговори
# 195
А да ви запитам, носихте ли маркови маски? ММ имаше на Ралф Лорън и все с тях ходеше по официални срещи. Аз пък си ходех с някакви за многократна употреба от аптеката, а той ме гълчеше, че не можело с маркови очила, костюм и часовник и с такъв парцал на лицето Simple Smile

# 196
А да ви запитам, носихте ли маркови маски? ММ имаше на Ралф Лорън и все с тях ходеше по официални срещи. Аз пък си ходех с някакви за многократна употреба от аптеката, а той ме гълчеше, че не можело с маркови очила, костюм и часовник и с такъв парцал на лицето Simple Smile

Аз само с такива за еднократна, защото губя/цапам и хич не пазя. Въобще не си представям да пера маски в нас, ако ще не знам какви да са. Grinning

# 197
Аз си ги перях и гладех, че съм малко на вълна 'да бъдем отговорни към околната среда.' Вкъщи не давах да се носят еднократни маски, всички си имаха от плат. Simple Smile

# 198
Не е до полза. До самочувствие е.

# 199
Ползата за потребителите е единствено в качеството. Кашмир и вълна е доста различно от полиестер и полиуретан.

Извън това, както вече е отбелязано, те са знак за статуса на човека и колкото и да е обран като поведение, носещият ги заявява чрез тях, че принадлежи към друга класа. Но това си е подхранване на егото и не носи полза.

Аз съм далече от това да мога да си позволя маркови дрехи, дори Зара и Манго са ми скъпи, но с много търсене, успявам да си намирам качествени дрехи на нормална цена. За съжаление от пандемията насам нещата доста се промениха и в момента пазарът е залят от ужасни боклуци.

Скрит текст:
Но имам и една приятелка, която по майчина линия е от аристократично семейство, стари пари. В нормална среда по нищо не ѝ личи какво е и що е. Но в техните си среди и сред близки определено си личи. Тези хора от поколения са научени да се прикриват пред простолюдието от инстинкт за самосъхранение. Освен това нямат потребност да се доказват пред нормалните хора. Съревновават си се в техните си среди.

Също така определено съдят другите за липса на маниери, непознаване на етикет и подобни. Но всичко това зад затворени врати. Класовото разделение си е живо и здраво.

Интересно ми е това за коя страна се отнася. Великобритания може би? Подчертаното обаче може да бъде субективно, особено ако става въпрос за международна среда, където поведението и етикетът биха се различавали в зависимост от държавата, от която е човек.

# 200

Аз съм далече от това да мога да си позволя маркови дрехи, дори Зара и Манго са ми скъпи, но с много търсене, успявам да си намирам качествени дрехи на нормална цена. За съжаление от пандемията насам нещата доста се промениха и в момента пазарът е залят от ужасни боклуци.

Deya, би ли споделила къде търсиш и въобще повече за болднатото. Аз също ценя качествените материи, а Индитекс ме отблъскват именно с ниското си качество. Цените им не си струват повечето дрехи, наскоро си поръчах една риза, красива е, но материята е много изкуствена и не знам дали ще мога да я нося въобще.

# 201
Sherilyn, визирам съвсем обикновените магазини и аутлети из центъра на София - по Графа, Витошка, Пиротска и т.н. От тези в моловете - LC Waikiki, Reserved, понякога H & M. Чести посещения и четене на етикетите - аз се стремя да купувам дрехи почти изцяло само от памук. Но вече това наистина се промени - масово в момента са от полиестер и вискоза Disappointed

# 202
А защо не харесваш вискоза? Тя има усещане на пипане като коприна, но не е толкова деликатна, а е естествена материя. Аз също харесвам кашмир, имам няколко пуловера, които са едноцветни и се съчетават с всичко. Няколко финна вълна и смес, а памучните плетени неща не харесвам особено. За блузи харесвам вискоза, но напоследък си купих и няколко DKNY полиестерни блузи, защото десена на бранда е винаги некрещящ и неутрален, кройката също е класическа и очаквам да си ги нося с години. Съвсем отскоро ми се случва да харесвам изкуствени материи, досега си бях на 95% естествени. Така, че не казвай никога!

# 203

Но имам и една приятелка, която по майчина линия е от аристократично семейство, стари пари. В нормална среда по нищо не ѝ личи какво е и що е. Но в техните си среди и сред близки определено си личи. Тези хора от поколения са научени да се прикриват пред простолюдието от инстинкт за самосъхранение. Освен това нямат потребност да се доказват пред нормалните хора. Съревновават си се в техните си среди.

Също така определено съдят другите за липса на маниери, непознаване на етикет и подобни. Но всичко това зад затворени врати. Класовото разделение си е живо и здраво.

Интересно ми е това за коя страна се отнася. Великобритания може би? Подчертаното обаче може да бъде субективно, особено ако става въпрос за международна среда, където поведението и етикетът биха се различавали в зависимост от държавата, от която е човек.

Deya 2, да, за Англия става въпрос. Така е, етикетът е субективно понятие, но ситуациите, които визирам, бяха традиционно английски и изискваха определен протокол. Участниците бяха смесени - чужденци и местни.

# 204
Индитекс имат 2 бранда, които предлагат кашмир, а в единия от тях редовно имат коприна, лен, памук и велурени/кожени дрехи. Х&М също имат кашмир, мерино, по-качествен памук, лен, велур/кожа. Почти винаги се продават само онлайн. Изключение е по-скъпият бранд на Индитекс, където повечето неща от добри материи ги има и във физическите магазини.

# 205
Бенетон имат естествени материали и изобщо не са скъпи. Може да се направят някои попадения.

# 206
  • Бургас
Първото,което гледам в дрехата е състава на плата.От дете влача алергии към изкуствени материи и внимавам.Според мен марковите дрехи освен с висококачествени платове,се отличават и с перфектно изпипани кройки.Сякаш точно за теб е шита дрехата и си ходила на безброй проби.

# 207
Впрочем, евтиният памук е кошмар. Багрила ли са, обработка ли е, не знам, но няма по-гадна материя, особено след 15-20 пранета. Ако ще се купува евтина дреха, хиляди пъти предпочитам да има изкуствена нишка.

# 208
Къде ти 15-20 пранета. Още след 1-2 пранета като станат на едни топченца....
Особено пък чаршафите...
    Аз  много държа на памука за бельо и тениски. За другите дрехи според зависи.
    Изкуствени материи ползвам зимата защото топлят. Якета, за ежедневно облекло футери с подплата от полиестер, панталони със някакво съдържание на полиестер....
      С вълната имам проблем, че ако се допира до гола кожа често получавам обриви. И сърбеж най вече Joy
      А имам доста вълнени неща и обличането им е задължително с един кат памучно отдолу.
      Вискоза много харесвам. Но е чувствителна материя. Пране на ръка, на ниски температури, а замърсяванията трудно излизат както при памука.
       Докато вълната например замърсявания не задържа.
     А аз хич не обичам да слугувам на дрехи. Joy
      Най обичам да метна всичко в пералнята. Joy

# 209
И аз обичам да метна всичко в пералнята. Има още едно нещо от което не може да се прави компромис с материя и то са кърпите за баня. Или е къпра от свестен памук, или е една хлъзгава ... сякаш ползваш пластмасова торбичка. А пише памук ???

Общи условия

Активация на акаунт