Ползата от Марковите дрехи

• 26 294
  • 452
  •   1
Отговори
# 180
  • София
В Северна Европа също си падат по парфюми. Просто нямат навик да се поливат, защото в студа ароматите се запазват по-дълго и се усещат по-фино.

Гейзер, напиши в Гугъл. Има много информация.
Най-просто, купуваш малко на брой висококачествени дрехи, които се съчетават помежду си лесно по цветове и материи и ги допълваш и разнообразяваш с аксесоари.
Основните дрехи - панталони, рокли, поли - са дюс, не са много на брой (избираш колко да са от вид - 3, 5 или 7 обичайно) и в основни цветове. Блузите и топовете са в цветове, които се връзват с всички гореизброени (аз обичам цветове, но някои капсули са по-убити) и пак са някаква обща бройка от типа от 10 до 12 за сезон. Към това добавяш 2 или 3 връхни дрехи в базови цветове (да речем, палта в черно, бежово и някакво в ярък цвят) и 10-тина шалове и шапки, с които да вкарваш различни комбинации. 2 или 3 базови чанти, 2-3 чифта базови обувки. 2-3 сака или жилетки. И само вадиш, добавяш или подменяш нещо при нужда, вместо всеки сезон да купуваш безразборно какво ли не. Като добавиш дрехи за спорт, няколко по-официални неща и ето ти капсула.

# 181
С две думи, голяма скука.

# 182
За мен лично е удобство, не скука. Винаги имам какво да облека и комбинирам лесно. Имам една пола, която нося във всички сезони. Зимата в офиса също ми е идеална. Мога да я нося и лятото на морето със сандали или сникърси, с боти или ботуши зимата. И други подобни дрехи. Въобще живота е много по-лесен с капсулния гардероб. Не се заливам от дрехи, които не обличам, а нося всичко максимално.

# 183
Благодаря. Схванах идеята. Grinning
     Уффф, аз на първо място трябва задължително да си разчистя гардероба. Disappointed Relieved

# 184
Аз пък се чудя колко жени имат walk in гардероби като Марая Кери или Кери Брадшоу? Повечето май сме на комбо тема - няколко класически и неостаряващи блейзъри; няколко панталона и поли, които по-търпят промени в зависимост от модата, но блузи и тениски, обикновено по-дълго траят, особено ако са класически кройки, естествени материи и интригуващи принтове или детайли. Преди години винтидж дрехи и бижута се комбинираха добре, но в момента модата е много изчистена и се залага на лека унификация. Пазя си по шантавите и старовремски аксесоари за след година две. Но като цяло и завръщането на високата талия и на романтичният буфан ръкав и на препратката към кубинките на 90те обувки ми харесва, ама не е по темата.

# 185
Още един фен на капсулния гардероб тук! Аз от доста време насам купувам само дрехи, които ми харесват на 100% като материя, цвят, кройка и се комбинират с други неща в гардероба. След това винаги си ги носа с удоволствие!

За съжаление, аз съм от хората, които са алергични към парфюми - направо се задушавам. Много се радвам, че в болниците са забранени, определено намирам смисъл в това. При нас не се разрешават да се носят и бижута, часовници, лакове, също така.

# 186
  • София
С две думи, голяма скука.

За мен не е скука, а удобство, защото не мисля с часове какво да облека. Водя много динамичен живот, често пътувам, имам много деца, не ходя в офис, за да завися ежедневно от дрес код. Следвам собствения си ритъм и не се заривам с дрехи.

Аз имам мини walk in closet. Много е удобен. Дава ми възможност да си подредя капсулите по цветове и комбинации директно на закачалките. Засега не ме подвежда да го запълня целия.

# 187
  • София /Абсурдистан
И аз съм почитателка на капсулите. Много е удобно и никога не се чудиш какво да облечеш.

# 188
Аз съм тежък случай - и с капсула се чудя Joy

# 189
sylviana, Joy

Аз пък се чудя колко жени имат walk in гардероби като Марая Кери или Кери Брадшоу?
Ако изпратя децата у баба им, ще ми останат над 32 квадрата за гардероб, но сърце не ми дава, а и трябва да го напълня. На мен дизайнерите не ми пращат за без пари, защото още не знаят колко реклама в бг-мамма мога да им направя Joy Hug

# 190
Аз съм тежък случай - и с капсула се чудя Joy

Най-голямата ми чуденка винаги е идвала от това каква температура ще бъде там, където отивам и каква ще е температурата по пътя. Най-гадното нещо е да се изпотиш, докато вървиш до спирката, защото си с дебело яке. А после да ти е студено. Изкуствените материи допълнително правят това неприятно усещане.

Гледам да съм тип “зелка” -винаги да имам слой, който да сваля. Не съм зиморничава и не обичам дебели дрехи. Много мразя да умирам от жега, като вляза набързо някъде (тип малко магазинче за нещо дребно), а навън да е ледено. Тия разлики в температурите ме влудяват. Бях си купила леки боти за офиса, ходех зимата с тях, с големите ботуши ми завираха краката от жега.

# 191
В тази връзка на 8-ми и вчера ходих в мола и ми направи впечатление, че е много топло, направо непоносимо, едва си свърших работа. То аз и не я свърших, та затова вчера пак трябваше са ходя. Бях със суитчер и маратонки и заврях, представям си ако имах и яке и ботуш.

# 192
Ужасна жега е там, съгласна съм.
Аз имам два хака. Единият, ако съм с кола, не взимам яке. После паркираме близо до входа и претичвам. 😂 иначе в мола паркираме на подземния и само като се прибираме за 5 минути от колата до вкъщи, не е толкова студено.

Вторият хак е като ходя с градския, защото понякога задръстванията са огромни и 30-40 минути не са ми били достатъчни да изляза от Парадайс. Затова си нося една голяма торба с мен. Мразя торби, но това е спасението. Влизам, наблъсквам си яке, шал и шапка в тая торба и така обикалям.

# 193
Може да е и по-зле това с препотяването и зъзненето -  нося очила и преходът топло-студено ми замъглява образа Joy Никакви спрейове и покрития не могат да го предотвратят... Sad

# 194
Може да е и по-зле това с препотяването и зъзненето -  нося очила и преходът топло-студено ми замъглява образа Joy Никакви спрейове и покрития не могат да го предотвратят... Sad

Same here! И като бяхме с маските беше кошмар с очила. И сега пак - винаги топло-студено се изпотяват. Joy

Общи условия

Активация на акаунт