Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 486
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Мен са ме гледали веднъж на колпоскоп, но не ме мазаха с нищо? Нормално ли е това, при положение, че имам раничка?

# 151
Гинеколозите онколози преглеждат с колпоскоп.

# 152
Мнение за д-р Лъчезар Танчев, болница "Токуда "

# 153
Прави сте всички, много е нелогично поведението на лекарите, уж профилактика , уж всичко може да се хване на време при редовни прегледи, а реално важни изследвания, които дават силна информация за здравето се пропускат. Незаинтересовани са, аз съм от провинциален град, сменяла съм си АГ лекаря няколко пъти, но никой не ми е казвал по различно за нужно от цитонамазка. Поне да се дава възможност, и така и така винаги всичко опира до пари, ще си плати да частно.
Дамата преди мен го каза много добре, всичко е наред  е отговора от лекарите , докато не се обърне картата наопаки. Ядосвам се .
 Аз Гинексид ползвах след раждането един флакон. Усещах едно странно гъделичкащо парещо усещане с него, не ми допадна. Аз ползвам обикновени нискобюджетни марки измивни продукти. Най често Билка. Не знам кофти продукт ли е, нямам дискомфорт от тях.
По назад коментирахте ваксините Гардасил, аз също мисля да си сложа Гардасил 9 следващия месец първа доза, на 36г , едно раждане , поне вече е налична в аптечната мрежа в България.

Извинете, в коя аптека се предлага ваксината в България? Понеже аз поръчвам от Гърция и сега ми предстои да сложа последната трета доза.

# 154
Срам ме е , но ще ви призная, че се чувствам сякаш излязла от пещера..Даже и "ръчен" преглед не са ми правили, а съм от втория по големина град в БГ.....

# 155
Black meri, от едва две три седмици е достъпна в България доколкото съм чела, аз също щях да правя поръчка от Аптека Промахон.
Аптеката от която ще я взема аз е местна за града в който живея, нямат онлайн магазин, не знам ще ви бъде ли от полза. Не я поддържат налична, дава се заявка и на следващия ден ще я взема. Така постъпихме и с ваксината Варивакс на детето.

И аз ще сменя отново АГ лекаря си, избрах онкогинеколог, който има кабинета възможност за колпоскопия. Въпреки е ходих по ЗК миналата седмица при моя лекар, ще отида на частно и при новия.

# 156
Black meri, от едва две три седмици е достъпна в България доколкото съм чела, аз също щях да правя поръчка от Аптека Промахон.
Аптеката от която ще я взема аз е местна за града в който живея, нямат онлайн магазин, не знам ще ви бъде ли от полза. Не я поддържат налична, дава се заявка и на следващия ден ще я взема. Така постъпихме и с ваксината Варивакс на детето.

И аз ще сменя отново АГ лекаря си, избрах онкогинеколог, който има кабинета възможност за колпоскопия. Въпреки е ходих по ЗК миналата седмица при моя лекар, ще отида на частно и при новия.

Не можах да ви изпратя съобщение, затова моля вие да ми пишете с информация за аптеката и града.

Благоадря ви!

# 157
  • Варна
Момичета, изписаха ми Силаут и Хупавир срещу HPV. Някоя друга ползвала ли е?

Не съм ползвала Hupavir, но знам от моя гинеколог, че е нов препарат и е специално за HPV. По думите му бил добър, но нямам лични впечатления.

# 158
  • София
...Даже и "ръчен" преглед не са ми правили, а съм от втория по големина град в БГ.....
На кафе ли ви гледат Grinning
Шегувам се, моля не го приемайте за обида. Няма срам, ако нямаш медицинско образование, не е необходимо да знаеш тези неща. Нали затова посещаваме лекари. Жалкото е, че последствията от незнанието ни могат да са фатални.

# 159
Бъни, направо на кафе .. представете си имам и 8 годишно дете, роден е чрез Цезарово сечение.

# 160
И моя преглед при АГ ме протича по-различно. Първо преглед с ръка на магарето, вземане на материал за цитонамазка и накрая преглед с вагинален ехограф. Въпроси не ми задават. Питам ако има какво да попитам и до там.
Вие какви въпроси задавате на вашия АГ?
С какво са свързани?

# 161
  • Дубай
И моя преглед при АГ ме протича по-различно. Първо преглед с ръка на магарето, вземане на материал за цитонамазка и накрая преглед с вагинален ехограф. Въпроси не ми задават. Питам ако има какво да попитам и до там.
Вие какви въпроси задавате на вашия АГ?
С какво са свързани?
Едно към едно е моя преглед,ядосвам се , защо не предлагат и колпоскопия...първо лечение и после ако имало нужда...а това е важно,както стана ясно при жени с първа група са излезли лоши неща на колпоскопията.
Може ли повече разяснения за тази ваксина?

# 162
За ваксината - в момента на пазара Гардасил 9 е мерцедесът на ваксините с тази насоченост. Покрива 9 високо рискови щама на ЧПВ. Не е нужно да се прави изследвания предварително на кои точно щамове сме носители. Поставя се по схема в три дози на възраст над 15 години с горна граница засега 45 г -  0,1,6 като за нула се приема месеца на поставяне . Обсъжда се в световните здравни среди да отпадне тавана за възраст. Цената която аз намерих в моя град е 250 лв за доза. Поставя се и на мъже и на жени, защото щамовете не са причина само за рак на шийката на матката, при мъжете някои щамове не носят поражения за тях , но са преносители към партньора си. Ваксината е въведена в Австралия като задължителна преди години и вече почти са заличили този вид рак.  Не съм медицинско лице, но съм търсила доста информация, може да потърсите статии и публикации на д-р Християна Бацелова, много полезни и добре обяснено.
Търсила съм официална информация относно Австралия и ще сложа линк от тяхното министерството на здравеопазването.

# 163
Лекарите трябва повече да обясняват на пациентките, защото хора, които са далеч от медицината и микробиологията не я разбират тази материя, не знаят. И така ще си преценят приоритетиге, за какви прегледи да настояват.
КОЛПОСКОПИЯ:
https://www.vita.bg/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D … 0%BA%D0%B0/51/395

В първия пост авторката много добре и подробно е обяснила различните състояния. Благодаря!

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 11:50 от Sanea

# 164
Здравейте момичета , на 28г съм не съм раждала все още .
От лятото имам раничка на шийката или поне тогава бях уведомена за нея.
При преглед в петък гинеколожката малко ме стресна като каза , че е станала по - голяма.
Това ми е резултата от цитонамзката.
Според вас има ли от какво да се притеснявам ?
Правя си цитонамазка през 6 месеца както ми каза докторката .

Общи условия

Активация на акаунт