Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 45 463
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • София
На мен Карагьозов ми каза да не си самопредписвам AHCC.

И ми излизат в Супердок часове за 2025-та. Даже си записах за януарим

# 571
На мен Карагьозов ми каза да не си самопредписвам AHCC.

AHCC не е Корилоус, нали? Защо да не може да се пие при 2 група, или профилактично?

Много ми е интресно защо сме втори в Европа по смъртност от РМШ, като при нас профилактиката е на всяка година, а в държавите, които са на последни места е или на 3 г при негативен ХПВ тест, или дори на 5 г както е във Финландия? Която между другото е на едно от първите места по ниска смъртност от РМШ.

Не са ни читави тестовете, лабораториите, патолозите, които разчитат...наистина ми е много странно

# 572
Не, масово жените не ходят на профилактика просто, а и лекарите в малките населени места нямат компетентност.

# 573
Просто се чудя дали няма негативен ефект да се подпомага имунната система, ако се пие профилактично. Предложени ми е от лекар, но тъй като попаднах случайно при нея и няма как да се консултирам с друг лекар, исках да прочета практика ли е.
Разбира се, че е изписано на база на моята предистория, но исках да видя други мнения.

# 574
По принцип имунната система не е хубаво да я претоварваме без нужда- мое мнение.

# 575
  • Дубай
Ама не всички ходят на година, в Бг не отиваш на лекар за каквото и да е, докато нямаш оплакване и нещата вече са твърде сериозни.

# 576
AHCC не е Корилоус, не. Доколкото четох отзиви онлайн при закупуването на препарата, повечето хора го пият за подсилване на имунната система при отпадналост, след болест или по друга препоръка на лекар, не само при HPV. Пият по една таблетка, за разлика от високата доза за изчистване на HPV (4 таблетки). То е като джинджифилът, като витамин Д и други имуностимуланти.

# 577
  • София
На първите места по смъртност сме заради:
- ваксината, която при нас не е толкова разпространена, населението тук ходи по баячки, леене на куршуми и ги пръскат с ковид от самолетите
- ниския стандарт на живот, лошата социална система, водещи до повече стрес и спадове в имунната система, кортизолът, че утре ако те махнат от работа, няма да изхраниш двете си деца, докато синдикатите си ровят в носа
- криворазбраната мъжественост на Ганьо като преносител на вируса, докато в други страни момченцата на 12 също са с поставена ваксина

# 578
  • Sofia
Да попитам на вас колко време след конизация Ви казаха да се въздържате от полови контакти?При мен ще станат вече 40дни, но още не смея, а на контролен преглед съм в средата на Август. Дали да чакам до тогава дали при желание и удобен момент да се престраша?
Благодаря Ви😊

# 579
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, момичета
Имам нужда от съвет.
Ето и накратко как стоят нещата при мен. При контролна цитонамазка /нормална/ през октомври ми излезе резултат II B с пояснения в частта:
В.Плоскоклетъчни интраепителни лезии   /ПИЛ/
* атипични с неясен произход
* с HPV
Г.Клетъчни промени в жлезните клетки
*атипични с неясна степен
Препоръка контрола след 6 месеца. Колпоскопията без особености. Мнението на лекаря контрола след 1 година. Няма нужда да е на 6 тия месец.

Въпреки това през май месец отивам при друг лекар. С оглед цитонамазката през октомври 2022 и установен йоднегативен участък при колпоскопията, лекаря ми препоръчва течно-базирана цитонамазка.

Резултатът от течно - базираната цитонамазка е II група /няма уточнена буква/, задоволителна, негативна за интраепителна лезия и злокачествен процес.
Пояснение: суперфициални и интермедиерни плоски епителни клетки от PVCU, групи ендоцервикален епител с леко изразени реактивни промени, обичайна флора/лактобацили/ и малко количество левкоцити.
Следваща намазка - 12 м.

HPV скрининг - 12 hrHPV типа - положителен
HPV 16 r 18 - отрицателни

С оглед колпоскопията и резултата от течно - базираната цитонамазка лекарят ми препоръчва криотерапия. Набързо ми обясни, че е за 10 минути, но честно казано малко останах в неведение какво точно се прави при тази процедура. Искаше да я направи след 2 дни, но ми предстоеше да ми дойде и пътуване след това, та  го отложих. Единствено ми обясни, че след това около 15 дни изтича някакво бяло течение.
Моля ви ако някой е правил криотерапия да сподели мнение и опит. Попитах лекаря дали има ли нещо друго, което би могло да се направи, но не получих отговор.
Чудя се при тези резултати дали да търся второ мнение, да предприемам ли процедурата и изобщо съм малко объркана. Сестрата беше много внимателна и ми обясни, че няма спешен елемент, че самата процедура е кратка и безболезнена...но наистина не знам какво да правя.
От позната минала по този път знам, че първо пи имуностимулиращи преди да й правят каквото и да било. Тук някак останах с впечатление от лекаря, че няма нужда да се губи време...но без много обяснения, а в паузата мълчание на моя въпрос.

Ще съм благодарна за всеки опит и съвет! Благодаря от сърце, че ме изчетохте!

# 580
  • София
- ваксината, която при нас не е толкова разпространена, населението тук ходи по баячки, леене на куршуми и ги пръскат с ковид от самолетите
- ниския стандарт на живот, лошата социална система, водещи до повече стрес и спадове в имунната система, кортизолът, че утре ако те махнат от работа, няма да изхраниш двете си деца, докато синдикатите си ровят в носа
- криворазбраната мъжественост на Ганьо като преносител на вируса, докато в други страни момченцата на 12 също са с поставена ваксина

+11000
Бих добавила и ниската сексуална култура, масово не се ползват презервативи, без значение от социален статус, образователен ценз и т.н.

BlueSky, някъде в процеса правена ли е микробиология и изследване за уреаплазма, микоплазма? Ако не са е добре да се отметнат. Криотерапията не е страшна, предполагам лекаря я препоръчва, защото явно има прогресия от чист колпоскоп към находка, но все пак е редно да се мине и през биопсия, за да се знае дали замразяването е достатъчно. Аз бих потърсила още едно мнение.

# 581
  • София
Замразяване на изменения участък. Не боли на момента, няма после болка, лека пеоцедура е. Излющва се слоят с изменени клетки, недостатък е, че няма хистология и резекционни линии. После си личи, че е правено нещо на шийката, така както ако ти правят на кожата, остава бяло петно.

# 582
BlueSky, аз съм в много подобна ситуация, също с HPV, но 59. Имам втора група на течната намазка и йод негативен участък, който както се изрази докторката "изглежда добре". Но тя иска да горим това място. Щяхме да го правим през май месец, но се отложи поради здравословни проблеми на лекарката. Сега чакам да се върне от болничен, и аз не знам как да процедирам. Иначе пих имуностимулатори три месеца.

# 583
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!

+11000
Бих добавила и ниската сексуална култура, масово не се ползват презервативи, без значение от социален статус, образователен ценз и т.н.

BlueSky, някъде в процеса правена ли е микробиология и изследване за уреаплазма, микоплазма? Ако не са е добре да се отметнат. Криотерапията не е страшна, предполагам лекаря я препоръчва, защото явно има прогресия от чист колпоскоп към находка, но все пак е редно да се мине и през биопсия, за да се знае дали замразяването е достатъчно. Аз бих потърсила още едно мнение.
The Catcher in the Ryе благодаря и на теб!
Благодаря! Някога съм правила за уреаплазма и микоплазма, бяха отрицателни. Но сега нищо не ми препоръча лекаря.
Запазих си час при д-р Иван Димитров, но има часове чак края на м. юли. Sad

Еvcheto1 от коя цитонамазка става ясно кой вид е точно. В моята са обобщени 12 типа и нищо повече. Не че това променя картината. Горенето какво представлява като процедура? Различно е от криотерапията нали?
И другото, което не ми става ясно е, какво правим с вируса? Той така или иначе си е в нас. Третират се само променените клетки, но в бъдеще какво правим?

The Catcher in the Ryе благодаря и на теб!

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 13:16 от BlueSky7

# 584
BlueSky7, на мен първо на контролна цитонамазка ми излезе втора група с койлоцити. След това правих тест за ЧПВ и ми излезе тип 59. Три месеца слагах свещички Силаут за имунитет и пих изопринозин по схема. Последва нова цитонамазка, този път течна + отново тест за ЧПВ. Както казах цитонамазката беше втора група, тестът за ЧПВ този път беше отрицателен. Според мен обаче това не означава, че вируса е преборен, може би просто дреме в мен.
Та, съветът на докторката беше горене на този колпостопски участък. Какво представлява горенето не ми стана много ясно. Каза, че било за 10 Мин, не боляло, ама после има течение и трябва да е след цикъл. Чета тук и се чудя дали е ок да се подлагам, виждам че и ти имаш такива съмнения. Нямам представа къде да търся второ мнение, Карагьозов отпада със сигурност, като гледам какво става с часовете.
Как се прави час за 2025, от къде ще знаеш цикъла ти кога ще дойде тогава. Колкото и да е точен се получават отклонения...

Общи условия

Активация на акаунт