Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 45 459
  • 749
  •   2
Отговори
# 585
# 586
  • Sofia
Нямам представа къде да търся второ мнение, Карагьозов отпада със сигурност, като гледам какво става с часовете.
Как се прави час за 2025, от къде ще знаеш цикъла ти кога ще дойде тогава. Колкото и да е точен се получават отклонения...
Моят цикъл е страшно нередовен. Записвам си час при него и се моля да не се падне по време на М. Ако се случи така - отменям часа. Аз затова сега се ядосвам, че ако си отменя часа предния или същия ден, ще ми удържат пълната такса за прегледа. Разбирам ги, но и аз няма как да знам кога ще ми дойде, докато всъщност не ми дойде. Нямам ПМС. Доскоро цикълът ми варираше между 21д и 49д. Обмислям ако прегледът ми се падне по време на М, да пиша тук в темата за евентуална размяна на час, но нямам идея дали би се получило.

Но искам да попитам нещо друго. Не знам дали е за тази тема, но все пак.
Вие ваксиниралили сте си децата с ваксината срещу ЧПВ? Ако да, на каква възраст и имаше ли някакви странични реакции? Колко валентна е ваксината? За кои щамове?

# 587
А може ли да се ваксинира жена, вече боледувала от HPV?

# 588
  • Sofia
Аз доколкото знам, жена може да се ваксинира, само ако не се е заразявала с ЧПВ. Но може би зависи и за кой щам става въпрос.

# 589
А може ли да се ваксинира жена, вече боледувала от HPV?

Може, особено смислено е, ако е високорисков щам - 16,18 - ваксината може в случая да предотврати развитието на CIN ракови промени според онкогинеколозите.

# 590
Ами аз имам някой от нискорисковите - в Геника правих за високорисковите и са отрицателни. В момента съм на схема с Кориолус и Силаут. Октомври ще правя цитонамазка -мисля течнобазирана, колпоскопия и ще видим ако трябва по-точно типизиране. И вече ще питам тогава. Аз исках като малка, но майка ми ми отказа, че хората щяли да си помислят, че вече правя секс, а после вече бях правила и мислех, че не може.

# 591
  • София
Може да се ваксинира жена, няма нужда да се проверява дали е носител на вируса или не. И аз се каня, но все не ми остава време да стиковам логистиката, че ЛЛ отказва да се занимава...

# 592
Здравейте,
Вчера бях при доц.Карагьозов и съм супер доволна,че успях по голяма случайност да си запазя час предната вечер през Супердок.
Сега видях,че отново има свободен час за 07.07и за 12.07!!!!

# 593
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Златна си! Благодаря ти! Записах за 12.07.

# 594
Здравейте, момичета!
Пиша за съвет, ако някоя от вас е била в подобна ситуация. Родих преди 8 месеца и още нямам цикъл, защото кърмя. Лекарят, при който раждах ми каза като минат 2-3 цикъла да отида на преглед. Притеснението ми е, че още нямам цикъл, а последната ми цитонамазка е от юни миналата година и вече става повече от година. Преди имах активен hpv 16 и се следях редовно. Имала съм и резултат от цитонамазка 3 група и сега се притеснявам дали всичко е наред. Дали мога да отида на преглед сега или трябва да чакам цикълът да се появи?

# 595
  • Sofia
Странно 🤔.
Два-три цикъла или два-три месеца?

Моята АГ, която ми прави и трите секцио, всеки път ме викаше за цитонамазка межди 4-тия и 6-тия месец след раждането. Не е обвързвала прегледа с наличност на цикъл, всъщност изобщо не го е споменавала. Първия и втория път цикълът ми се възобнови след 9-тия месец. Третия път - след 6-тия. Тоест и трите пъти си направих цитонамазката преди да ми се е възобновил цикълът.

Щом кърмиш, цикълът ти може да се появи и година след раждането. Аз на твое място не бих чакала повече и бих си направила цитонамазката.

# 596
Аз понеже бях под наблюдение с ЦИН 1 по време на бременността, около месец и половина - два след раждането бях на преглед и цитонамазка, още нямах цикъл. Карагьозов каза, че не е трябвало чак толкова да бързам, но с часовете при него - взимаш каквото можеш 😁

# 597
Здравейте!
Има ли вариант тест за hpv в геника да е с неверен резултат и налага ли се да се пуска нов? Позитивен резултат за високо рисковите, пап 2 на течнобазирана цитонамазка, но никакви симптоми, всичко е чисто на прегледа с колпоскоп. Само в геника ли се правят тези изследвания?
Чудя се от къде да започна.
Каква е разликата между силаут и папилокеър, кое е по-добро според вас?
С изопринозинът имам кофти спомен за стомаха ми, та ако се взимат само гъби има ли шанс да се пребори?

# 598
Може да имате вируса и без да имате симптоматика.Моя познат в такава сируация пъска допълнително изследване за протеини на вируса- дали е активен.
Последващо щеше да се прави лечение, наблюдения и евентуално абразио на канала.
За щастие вирусът не е активен и засега пие само имуностимулаторите.

# 599
Благодаря! Пак в геника ли се прави това изследване?
Мисля да потърся и друго мнение, наистина ли е здрава шийката. Много ми е притеснено. Нужно ли е допълнително типизиране на вируса, или за всички лечението е еднакво и няма смисъл да се  прави?

Общи условия

Активация на акаунт