Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 486
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Дубай
Благодаря,Марсия!Извинявам се,ако съм ви досадила ,но съм много притеснена...В този случай не е ли по-добре да се направи колпоскопия?

# 122
  • Варна
Благодаря,Марсия!Извинявам се,ако съм ви досадила ,но съм много притеснена...В този случай не е ли по-добре да се направи колпоскопия?
Май във всеки случай е добре да се прави. Според моя гинеколог двете изследвания дават различна информация и се допълват при определяне на състоянието.

# 123
Да, II C е граничен резултат. Добре е да се изясни с допълнителни изследвания, колпоскоп и т.н. Все пак не е за притеснение резултата.

# 124
Здравейте! Трябва ми час за доц.Карагьозов,ако някой освобождава моля да ми пише.На втори контролен преглед съм,но няма часове.Следя в супердок но не мога да си запазя.Ако някой е имал такъв проблем с запазване на час,да сподели как е отишъл на преглед.

# 125
  • ново
Откакто колежка с цитонамазка 1 група се оказа с тежка дисплазия, още повече препоръчвам колпоскоп.

# 126
  • Дубай
Благодаря на всички,смятам това и да направя!Пожелавам на всички добри резултати и не забравяйте,че "година без цитонамазка може да Ви коства живота".Всичко хванато с време е лечимо!Успех!

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 15:40 от I.V

# 127
Здравейте, и аз съм с 2c група. Имам раничка, която онкогинеколога иска да изгори. Тест за чпв е отрицателен, микробиологията е чиста. Не ми е правила колпоскоп, а аз научих за него от групата. Възможно ли е това 2с да е от раничката и да преминем към горене без колпоскоп? Ако има значение имам две нормални раждания, последното преди 1г6м. На 33 години съм.

# 128

В момента гинеколога ми назначи лечение с Silvergyn plus и после ще правим нова цитонамазка...
Много съм притеснена .. .
Имам раничка от 2018 г.
Всяка година я следим, досега винаги съм била I и II PAP група, правили сме й биопсия, след която доктора тогава каза да я следим само
И преди 2 седмици ми излезна този резултат

# 129
Привет! Моето лечение продължава, след направена биопсия се оказа, че за щастие на този етап не се налага конизация.

Лекувам раничката си (HPV тип 56 - високорисков) с Papilocare по схема от гинеколог. Приемам и Изопринозин, и имам въпрос за него.

От форума разбрах, че Изопринозин не е леко лекарство, бори се с вирусни инфекции, но не трябва да се приема при проблеми с бъбреци и т.н.

Моята рецепта е за прием всеки ден, по 3 таблетки дневно. Приемам го по тази схема от 1 месец.
Миналата година имах бъбречна инфекция и се притеснявам да не се получи отново. Приемали ли сте Изопринозин в подобна дозировка?

# 130
Привет! Моето лечение продължава, след направена биопсия се оказа, че за щастие на този етап не се налага конизация.

Лекувам раничката си (HPV тип 56 - високорисков) с Papilocare по схема от гинеколог. Приемам и Изопринозин, и имам въпрос за него.

От форума разбрах, че Изопринозин не е леко лекарство, бори се с вирусни инфекции, но не трябва да се приема при проблеми с бъбреци и т.н.

Моята рецепта е за прием всеки ден, по 3 таблетки дневно. Приемам го по тази схема от 1 месец.
Миналата година имах бъбречна инфекция и се притеснявам да не се получи отново. Приемали ли сте Изопринозин в подобна дозировка?
Здравей, аз така го приемах за три месеца. Лекарството е силно и знам, че много товари черния дроб...

# 131
Благодаря на милите дами в темата, които ни отговарят на въпросите, явно доста по-запознати от нас! Flowers Hibiscus

Далеч съм от темата на микробиологията, и на мен ми връчиха резултат пап 2с без да ми кажат нищо. Без лечение, без препоръка. От тук се образовам какво да предприема. Толкова различни лекари, че вече не зная на кого да вярвам. Едни органи искат да вадят "профилактично", да нямало болести. Astonished/ и това са ми предлагали за миом.възли/......

# 132
Благодаря на милите дами в темата, които ни отговарят на въпросите, явно доста по-запознати от нас! Flowers Hibiscus

Далеч съм от темата на микробиологията, и на мен ми връчиха резултат пап 2с без да ми кажат нищо. Без лечение, без препоръка. От тук се образовам какво да предприема. Толкова различни лекари, че вече не зная на кого да вярвам. Едни органи искат да вадят "профилактично", да нямало болести. Astonished/ и това са ми предлагали за м.възли/......

И аз съм с резултат 2с. Имам раничка, чиста микробиология и отрицателна за hpv. На мен ми казаха, че щом е 2с, значи има възпаление или е от раничката. Налагало се горене.

# 133
На мен пише възпалителни клетки, раничка не са казали, но не съм гледана на колпоскоп. Преди години съм обгаряна на ток. Нищо не ми преписаха някакви свещички поне - аз си взех хубави инт. гелове от аптека и Феми-флора пробиен синбиотик - за вагиналната флора , докато се ориентирам за лекар и какво да правя.

# 134
Аз си взех измивната пяна на Гинексид на моя глава, без да обсъждам с АГ, но ми е и неудобно да я питам за всичко...

Общи условия

Активация на акаунт