Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 493
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета. Имам час при доц.Карагьозов за 15.02, но търся да го сменя с час за след 20.02, тъй като ми дойде, а часа съм го записвала още миналата година. Та, има ли някоя от вас, на която ще й е удобно да ги разменим? Съгласна съм и за дати около 20-25.03, ако някой иска да посети доцента по-рано.
Ако все пак няма с кого да го смените, дали мога да ви взема часа?

# 196
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Момичета, имам час за доц. Илия Карагьозов, който няма да мога да използвам. Ако някоя от вас иска да  го използва, моля  да ми пише съобщение.
Петък, 24 февруари 2023, 15:20.

# 197
Момичета, имам час за доц. Илия Карагьозов, който няма да мога да използвам. Ако някоя от вас иска да  го използва, моля  да ми пише съобщение.
Петък, 24 февруари 2023, 15:20.
Писах ви на лични.

# 198
  • София
Здравейте, момичета ! Правих цитонамазка скоро, резултата е ПАП 3А, ходих в клиника Торакс при д-р Кичеков, но нещото което ми направи впечатление е следното ,зная че преди да се вземе пробата се третира с йод, (поне така съм чела) нещо което той не направи и второ,след като беше взета цитонамазката ми даде самото стъкалце да го занеса на регистратурата,не беше покрито с нищо и така си седеше ,не знам дали има значение, не съм доктор,но според мен това изследване не трябва ли да бъде излорано ,а не така да седи открито и да го разнасям напред назад по коридорите без да бъде покрито с нищо ? Нямам лекуващ гинеколог и не знам от тук на къде ...Моля препоръчайте ми добър гинеколог в София или Пловдив, при който мога да отида с този резултат и да разчитам ,че ще ми каже адекватно какви са следващите стъпки и лечение? Постоянно попадам на хора ,които бързат,не им се занимава , вършат нещата на половина ... Препоръчайте някой доктор на който наистина може да се разчита,че ще бъде адекватен ! Благодаря ви !

Нямам наблюдения за лекари в Пловдив, нека някой друг да се включи, но за цитото се бъркате - не се маже с йод, това се прави при колпоскопия. А относно стъкълцето, там се нанасят клетките от четката и ако е за няколко метра нищо няма да му стане, те няма как да се променят от въздуха, след това се слагат в контейнери, с които се пренасят до лекаря, който ще ги гледа.

# 199
Здравейте, момичета ! Правих цитонамазка скоро, резултата е ПАП 3А, ходих в клиника Торакс при д-р Кичеков, но нещото което ми направи впечатление е следното ,зная че преди да се вземе пробата се третира с йод, (поне така съм чела) нещо което той не направи и второ,след като беше взета цитонамазката ми даде самото стъкалце да го занеса на регистратурата,не беше покрито с нищо и така си седеше ,не знам дали има значение, не съм доктор,но според мен това изследване не трябва ли да бъде излорано ,а не така да седи открито и да го разнасям напред назад по коридорите без да бъде покрито с нищо ? Нямам лекуващ гинеколог и не знам от тук на къде ...Моля препоръчайте ми добър гинеколог в София или Пловдив, при който мога да отида с този резултат и да разчитам ,че ще ми каже адекватно какви са следващите стъпки и лечение? Постоянно попадам на хора ,които бързат,не им се занимава , вършат нещата на половина ... Препоръчайте някой доктор на който наистина може да се разчита,че ще бъде адекватен ! Благодаря ви !

Нямам наблюдения за лекари в Пловдив, нека някой друг да се включи, но за цитото се бъркате - не се маже с йод, това се прави при колпоскопия. А относно стъкълцето, там се нанасят клетките от четката и ако е за няколко метра нищо няма да му стане, те няма как да се променят от въздуха, след това се слагат в контейнери, с които се пренасят до лекаря, който ще ги гледа.

Djesmin , аз  ходех преди в гр. Пловдив и при Ангелина Сърбакова и при др. Карагьозян , но нито от двамата не  бях доволна.
С две ръце мога да препоръчам др. Виолета Паскалева / тя работи и в Торакс , има и частен кабинет /
При нея се следя от една година насам , препоръчаха ми я много мои познати , които се следят от много години при нея. Прикачам ти и снимка на частния кабинет.
В София съм ходила при др. Димитър Георгиев , от който също съм много доволна. Също работи на две места, аз съм ходила в Медицински център Св. Димитър

# 200
Здравейте! Може ли да ме насочите на кой ден от МЦ е най-добре да ме прегледа гинеколог, за да изключи наличието на кисти и полип? Вече на няколко пъти прокървявам около овулация и при полов акт? Гледали са ме на колпоскоп преди три месеца, не видяха нищо съмнително. Благодаря Ви!

# 201
  • София
Възможно най-рано след спиране на цикъла. За полип най-доброто време е първият чист ден.

# 202
  • София
Дами, идвам и аз с надежда да намеря по-удобен час за Карагьозов. Видях, че сте обсъждали варианти.
Моят час е за 20.02, след 4 дни, но за съжаление и аз очаквам всеки момент да ми дойде. Ако някоя дама има час за началото на март, а предпочита и има възможност да отиде сега, моля да ми пише.

# 203
HPV са ми отрицателни (33 типа - високо/средно/нискорискови типове). Дали мога да се доверя на тези резултати или са "-" защото са минали само 2 месеца от конизацията.
Прехвърлям си питането.

А течната цито излезе с резултат PAP I

: )))))))))

# 204
Здравейте, в търсене съм на час при д-р Карагьозов (Вита) с цел проследяване на раничка на шийката на матката след второ раждане. Ще бъда благодарна, ако някой не си използва скорошен час да ми пише.
Благодаря предварително!

# 205
  • София
Αρμονία, не успявам да ви пратя лично съобщение, изписва ми, че сте ги забранила.
Здравейте, в търсене съм на час при д-р Карагьозов (Вита) с цел проследяване на раничка на шийката на матката след второ раждане. Ще бъда благодарна, ако някой не си използва скорошен час да ми пише.
Благодаря предварително!

# 206
Αρμονία, не успявам да ви пратя лично съобщение, изписва ми, че сте ги забранила.
Благодаря предварително!

Здравейте, имала съм някаква отметка по грешка отбелязана. Писах ви!

# 207
Минавам да разкажа за разочарованието си от Томов в Плевен.
Моя роднина от провинцията излезе с ЗА на цитонамазка. Местния гинеколог й изписал някакви глобули и изопринозин по схема. Без микробиология, без колпоскоп, ЧПВ типизация или други модерни работи. След 3 месец нова цитонамазка - пак 3А. Казват й, че работата е сериозна и я пращат при Томов в Плевен. Жената много изплашена, на 30 и няколко, още няма деца. Втурва се по спешност при Томов, който я гледа на колпоскоп и казва, че имало нещо и трябва lletz. Без биопсия. Прием в болница 2 дни, 1500лв. Миналата седмица си е взела епикризата и резултатите - хроничен цервицит. Нито помен от ЦИН.
Сега, не съм лекар. Не мога да дам “компетентна” оценка на доктора, но няма как да не се замисля дали не е била твърде прибързана тази процедура? Защо без биопсия? Не казвам, че подбудите може да са и меркантилни. Но защо? Някой озовавал ли се е в подобна ситуация?
Жената в момента е на седмото небе, щото са й казали, че е здрава и всичко е наред. Дай боже всеки му, разбира се. Но било ли е нужно да й се прави нещо всъщност? Никога няма да разбера 😕

# 208
  • ново
А в крайна сметка не са ли направили биопсия? Четох, че по време на процедурата се взима и материал за биопсия (не съм мед. лице и не знам дали е така)
Лекарката на дъщеря ми е казала, че в нейния случай с едно, максимум две “намазвания” проблемът ще се реши. Аз обаче не разбрах какви са тези намазвания? Има час за второ мнение, ще изчака и него преди да действа.

# 209
При самият lletz изрязаният материал отива при патолог да го гледа. Не е имало биопсия преди това.

Общи условия

Активация на акаунт