Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 45 493
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Долу пише- лечение и проследяване.Има бактериална инфекция.Лекувате я и пак цитонамазка.
HPV са готови. За съжаление съм позитивна за щам 56 и 58. Какви са тези тестове, които определят активността на вируса?

# 541
  • Варна
А микробиология пусната ли е?Аз съм вдигала група от бактериална инфекция.
След ЧПВ може да се пусне тест за наличие на протеини на ЧПВ, което значи, че вирусът е активен.Ако не е , имуностимуланти и проследяване.Ако е се ореценява какво да не направи последващо.Тази 3а цитонамазка къде излиза- порцио или канал?

ДХ3, този тест ли е?

# 542
Този е тестът, да.

Катето, лекувайте сега инфекцията, после нова цито и ще се види има ли нужда от повече на този етап.

# 543
  • София
Този е тестът, да.

Катето, лекувайте сега инфекцията, после нова цито и ще се види има ли нужда от повече на този етап.
А дали паралелно с лекарствата, които ще ми изпишат за вагинозата, се налага да вземам и имуностиуланти според вас?

# 544
Здравейте! Имам час при д-р Карагьозов за 23.06. от 17ч.,демек днес.Спешно търся някой, който може да се възползва от прегледа днес и да си разменим часовете примерно за следващия месец до 20.07.или за август, септември.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 08:01 от kisel

# 545
Този е тестът, да.

А дали паралелно с лекарствата, които ще ми изпишат за вагинозата, се налага да вземам и имуностиуланти според вас?
Не знам, предполагам.

# 546
След вчерашния ми въпрос към вас, днес колпоскопията беше чиста.
Пуснах тест hpv. Да попитам, за колко време излизат резултатите в геника, ако е правил някой?
Аз си пуснах такъв тест във вторник и петък имах резултата. Дават срок от 1-5 работни дни.

# 547
  • София
Отбивам се да споделя развитието ма моята история.
Цитонамазка последния месец 3А група (никога не съм имала такава)
Типизиране hpv  - позитивна за щам 56 и 58.
Колпоскопия - 2 бр. -чисти
Микробиология - бактериална вагиноза.
Въпросите ми към вас:
Лекаря (всичко това го правих в клиника Щерев) ми изписа глобули флажил за вагинозата, но за мъжа ми лечение никакво - адекватно ли е според вас?
Тъй като се притесних, си уредих чрез една позната среща с проф. Кюркчиев - инфекционист, клиника Надежда.
Човека беше безкрайно отзивчив и ми говори 40 мин. за hpv.
Оказа се, че вируса всъщност се лекува, не приспива, а лекува напълно.
Обикновено организма сам го чисти, но когато се хване наличието му е необходимо да се обърне внимание.
Каза, че за високорисковите, няма никакво значение, кой щам е уловен, защото ако остане в организма, претърпява реакции и от 58 например, може да стане 16, след това друг. Спомена, че този процес е сложен в резултат на кръстосани реакции, т.е. няма застраховка, че ако другия месец пусна тест, щама няма да е 16 или 18.
Предложи ми лечение с интерферон (глобули, които приготвят в аптеката в  Надежда), след лечението на вагинозата. Някой има ли наблюдение върху това лекарство?
Онкогинеколога в Щерев, който ми прави и двете колпоскопии (втората по негово желание) каза, че видимо нищо няма, но не е гаранция, че в канала, където не се вижда, също няма. Искаше да вземе биопсия, но не посмях, първо защото нямам наблюдения, относно него (избрах го на случаен принцип), второ прекалено млад. Предложих му да вземе проба за онко hpv e6/e7. Занесох я в Геника, но за жалост 1 месец е срока за резултатите.
Каза, че ако е положителна, ще трябва конизация, дори не спомена някакъв вид лечение.
Ужасно съм притеснена, съвсем се обърках. Вече какви ли не лоши неща не си мисля, че се е обеазувал тумор, който не се вижда и т.н.. А и този тест маса време трябва да го чакам...
Реших да се върна при доктора, който дълго време посещавах в клиника Надежда, но смених, защото Щерев ми е по-близо, а аз все нямам време- др Цветков. Добре, че се смилиха над мен и ми записаха час за този четвъртък. Ще видим той какво ще каже и ако наистина е нужна биопсия, ще я вземат там.
Според вас, възможно ли е нещата да са прекалено напреднали, а да не се вижда нищо на колпоскопа?

# 548
Направете си лечението на вагинозата. Повторете след нужното време микробиологията, за да сте сигурна, че там нещата са излекувани. След което повторете цитонамазка и при нужда биопсия.
Конизация на база предположение, че МОЖЕ БИ има нещо в канала без никакви други основания, за мен е абсурд. Потърсете второ, трето мнение. И се успокойте!

# 549
  • София
След като се излекувате, направете хистероскопия, с която ще огледат и навътре в канала, за да отпаднат притесненията ви. Нормално е цитонамазката да е с повишена група при бактериална вагиноза.  Иначе то гаранция за нищо няма, каква конизация на база "ако"...Sad

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 11:12 от buni

# 550
  • София
С интерферон се "лекуват" злокачествени и вирусни (HPV) заболявания в последните 10-15г., но повечето лекари не го практикуват все още.
На запад понякога бият и инжекции с интерферон директно в шийката при дисплазии. Според мен добре ви е препоръчал лекарят. Само се информирайте за странични ефекти и противопоказания за вас самата.

# 551
След като се излекувате, направете хистероскопия, с която ще огледат и навътре в канала, за да отпаднат притесненията ви. Нормално е цитонамазката да е с повишена група при бактериална вагиноза.  Иначе то гаранция за нищо няма, каква конизация на база "ако"...Sad

Да, това е добра идея също - ако новата цитонамазка от канала показва нещо съмнително, една хистеро ще е полезна и успокояваща.

# 552
  • София
Аз също имам позната, лекувана от моя доктор с интерферон от ЧПВ. Наистина отдавна се прилага, при локално приложение е минимален риска от нежелани реакции.
Също и на нея й прави хистероскопия за всеки случай и всичко беше наред. Според мен правилно подхождате спрямо проблема като не избързвате с биопсията, вижте и 2рото мнение, ако трябва посетете и някои от лекарите от 1ва страница, които са онкогинеколози. Ще се наредят нещата и надали е нещо страшно с чист колпоскоп.

# 553
  • София
Благодаря на всички за позитивните коментари! Наистина много се бях стресирала. С 3 неуспешни опита инвитро и 1 родено дете на 13 от нормална бременност знам доста за гинекологичните проблеми, но в този аспект не ми се беше налагало инфо.
Ще се доверя на Цветков. Той сигурно ше ме насочи към онкогинеколог в Надежда. Предполагам, че там са добри. Кюркчиев каза, че когато се изясни ситуацията, ако се наложи ще съгласува лечението с интерферон с препоръката на колегите му, които ще ме прегледат. Надявам се тази история да завърши с щастлив край. Плануваме след това последен опит, който трябваше да е идния месец, но се объркаха нещата.

# 554
  • Варна
Привет! Днес се опитах да си запазя час при доц. Карагьозов за 2025 г. и вече е "💳 Необходима е банкова карта за гарантиране на тази резервация. Картата няма да бъде таксувана сега". Много ми е интересно, ако преотстъпиш часа на някого, какво се случва.

Малко по-късно получих по Вайбър следното съобщение - Здравейте, прегледът Ви при Доц. Карагьозов, дм на 15.01.2025 в 15:20 е отказан поради следната причина: Резервацията не е платена в указания срок. Повече информация ще получите по имейл. Може да запазите нов час, благодарим за разбирането!

A по имейла: Промяна или анулиране
Информация за Вашата резервация може да намерите по всяко време в секция Моите резервации. Ако се налага да промените датата или часа на резервацията, можете да го направите от линка "Промени" в същата секция. Ако се налага да я анулирате, може да го направите с бутон "Откажи". Промени могат да се извършват до 120 минути преди прегледа.

Неяваване
В случай, че не откажете и не посетите запазения от Вас час, лекарят има възможност да Ви маркира като "Неявил се пациент". Повече от едно неявяване и прекалено много промени в резервациите могат да доведат до заключване на Вашия профил.

Закъснения
Имайте предвид, че работата на всички лекари предполага извънредни ситуации, в които те могат да променят или откажат Вашия час, за което ще бъдете уведомени незабавно. В деня на прегледа също могат да възникнат непредвидени ситуации и в този случай е възможно известно изчакване, въпреки Вашата резервация.

Благодарим за разбирането!

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 15:39 от gallizia

Общи условия

Активация на акаунт