Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 45 493
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • София
2 дни преди преглед имаш право да я откажеш, без да ти таксуват картата

# 556
  • Варна
2 дни преди преглед имаш право да я откажеш, без да ти таксуват картата

Да, това е ясно. Въпросът е, ако искаш да размениш с някоя дама часа си или искаш да й го преотстъпиш, без да го отказваш в системата. Подозирам, че заради това резервиране на часове далеч във времето част от хората забравят и не ходят. Пробвах през супердок да си запазя час при друг лекар, избран абсолютно на случаен принцип, и за него нямаше такова изискване за банкова карта.

# 557
Eхеее, това ме изненада 😳 ма то и час за 2025-та… това вече е безумие!

# 558
  • София
Не разбирам. Нали за да го преотстъпиш, го освобождаваш, уговаряш се и някой се записва...

# 559
  • Варна
Не разбирам. Нали за да го преотстъпиш, го освобождаваш, уговаряш се и някой се записва...

Аз съм преотстъпвала, без да освобождавам час в системата. Така й гарантирам, че ще ползва моя час. В противен случай, освен ако не е в 2 часа през нощта (макар че и тогава има риск), друг може да го грабне.

# 560
Здравейте! Писах тема,но не получих отговори,а нещата се развиват.Реших да пиша тук.
Преди две седмици започнаха болки ниско долу в корема.Имах често уриниране и коремът ми се поду доста.Мислех,че е заради цикъла,но щом свърши болките продължиха.Отидох на лекар и това е резултата:
ТВ УЗИ на вътрешни гениталии-матка с интрамурален,миомен възел -21 мм.по предна, маточна стена ,ендометриум с неравен контур,на места хиперпластичен-08мм.+ течност в маточната кухина аднекси - б.о
Терапия хистероскопия+ биопсия с хистология
Не беше моята гинеколожка на прегледа,защото е в отпуск,бях при друга,която изобщо сякаш не искаше да бъде на работа,не ми отговори на много въпроси. Миомата ми е от преди 5 години,казаха ми да не се оперирам,да сме я наблюдавали. Не е пораснала,но новото образование ме притеснява. Отидох за хистероскопията. След 10 дни резултатите ще са ми готови.Но моето чувство е за най-лошото.

# 561
  • Sofia
Привет! Днес се опитах да си запазя час при доц. Карагьозов за 2025 г. и вече е "💳 Необходима е банкова карта за гарантиране на тази резервация. Картата няма да бъде таксувана сега".

Малко по-късно получих по Вайбър следното съобщение - Здравейте, прегледът Ви при Доц. Карагьозов, дм на 15.01.2025 в 15:20 е отказан поради следната причина: Резервацията не е платена в указания срок. Повече информация ще получите по имейл. Може да запазите нов час, благодарим за разбирането!
Аз това нещо не го разбирам. Как така хем картата няма да бъде таксувана сега, хем резервацията не е платена в указания срок (преглед за 2025г!)? Тоест сега по време на резервацията все пак трябва да се предплати прегледа, така ли?
Аз си мислих, че само запазват картата и теглят парите в деня на прегледа. Или аз бъркам? Нещо изобщо не съм наясно с новата система.

# 562
Според мен е застраховка за прегледа- ако се явите ок, плащате както решите. ако не се явите- теглят си може би някаква неустойка.
В този случай не знам, ако се размени с някого прегледа и той е некоректен, ще е неприятно.

# 563
  • Sofia
Да, застраховка е. Ако се откажете от прегледа по-малко от 48 часа преди прегледа цялата сума за прегледа се тегли и не може да се възстанови.

Но не разбирам как така резервацията е отменена, защото "не е платена в указания срок" за прегледа през 2025. Нали пишат, че картата НЕ СЕ таксува при резервацията.

И това ми е и въпросът - този преглед всъщност предплаща ли се? Има ли някой, който вече е запазвал час при Карагьозов по този начин? Аз през две години ходя и при него. И сега бях учудена от новия начин на записване на часовете.
Питам защото не съм съгласна да плащам сега 100 и кусур лв за преглед след две години.

# 564
Скрит текст:
Да, застраховка е. Ако се откажете от прегледа по-малко от 48 часа преди прегледа цялата сума за прегледа се тегли и не може да се възстанови.

Но не разбирам как така резервацията е отменена, защото "не е платена в указания срок" за прегледа през 2025. Нали пишат, че картата НЕ СЕ таксува при резервацията.

И това ми е и въпросът - този преглед всъщност предплаща ли се? Има ли някой, който вече е запазвал час при Карагьозов по този начин? Аз през две години ходя и при него. И сега бях учудена от новия начин на записване на часовете.
Питам защото не съм съгласна да плащам сега 100 и кусур лв за преглед след две години.
Когато си записвате час, въвеждате данните на картата. Парите не се теглят от сметката. Като отидете, си плащате в деня на прегледа. Може да анулирате часа, без да ви взимат пари, до 48 часа преди прегледа.

# 565
Ако няма пари в картата , може затова да са отказали резервацията за часа.Примерно.Случвало ми се е да направя поръчка, да не мине плащане и ми дават срок или да платя, или ми анулират поръчката.

Макар че това е мн. нелогично ако не блокират някаква сума.Само за резервация мога да дам празна карта.

# 566
  • Sofia
Ако няма пари в картата , може затова да са отказали резервацията за часа.
А как разбират дали има наличност или не, ако не теглят/блокират парите?
Аз затова питам. Ако някой е записвал час през Супердок бих искала да ми потвърдят, че парите не са били изтеглени по време на самата резервация. Ако ще плащам сега за преглед за след две години, ами не мерси.

# 567
  • Варна
Когато си избрах часа, ме препрати към страница за въвеждане на картата. Но аз не бях подготвена, най-вече емоционално, и не въведох номера. Даже не очаквах да имам направена резервация. Половин час по-късно получих съобщението по Вайбър, че резервацията е отменена поради неплащане, но коректният текст би бил "поради невъвеждане на данни на банкова карта".

На мен ми е интересно, ако в дните около прегледа картата е празна и аз не отида, какво се случва?

# 568
  • София
Не се предплаща. Само си слагаш картата като застраховка при неявяване и ако не се явиш или не го отмениш 2 дни преди прегледа, ти дърпа 120лв. Иначе при запазване, ти "дърпа" 0лв. Получаваш известие на онлайн банкирането, че си заплатил към Вита 0лв. Това е.

Аз не зная как се разменя час, мислех, че го освобождаваш и някой се записва на твое място. И се уговаряте за час, в който да стане това, за да не те изпревари някой.

Нормално е, напливът от пациенти е голям и има доста тежки случаи. Явно има и доста неявили се, за да го въведат. И е тъпичко да не се явиш и да "изядеш" часа на някого, който много се нуждае от този час.
Аз не бих правила сметки, ако ми е празна картатата и толкова не мога 3 дни да си планирам дали ще отида или не.

Съобщението може да не е напълно точно, но затова не е одобрена резервацията - трябва да си въведеш номер на картата и да те "таксуват" тези 0лв за момента. От гледна точка на банката това Е трансакция. Затова се заблуждавате, че се плаща предварително. Не се. Плащаш си на място, както решиш.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 18:44 от The Catcher in the Rye

# 569
Ако на някой му трябва, виждам, че има час за утре 16:00 за Карагьозов. Как запазвате час за 2025? На мен през Супердок не ми отваря часове за 2024.

Влезнах в темата да се консултирам- при II група пиете ли някакви имуностимуланти и ако да, какви и колко време?
От две години съм 2ра и си отдъхвам, но гинеколожката при която попаднах при препоръча да си правя курсове с Корилоус, за да не се влошава положението и да поддържам имунната система.

Общи условия

Активация на акаунт