Номинации за най-голяма муня (тема 5)

• 100 033
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Оставя  се някъде отворена ножица и мислено или на глас се изрича да се върнат изчезналите неща..
Не действа бързо...на мен след 2-3мес.се появиха някои от загубените вещи 😉
Определено действа. От една седмица съм разчекнала ножицата си за бродиране. Едно по едно започнаха да се появяват неща, загубени в последните няколко месеца. Ето, тази вечер се прибрах от работа и намерих на челна позиция на масата в трапезарията... единственото нормално работещо дистанционно на цифровия приемник на интерактивната телевизия. Имаме четири или пет, няма кой да отиде до офис на Булсатком да ги замени с работещи. Иначе от базар бг и олх има кой да "цъка" и да поръчва. Не съм аз де. Simple Smile

Имам и друга изцепка, от тази сутрин. Зареждайки съдомиялната в ранна доба днес, изтървах мензурата за течност и мерителната лъжичка на хлебопекарната. Въпросната мерителна лъжичка се дематериализира. Всичко обърнах, пуснах съдомиялната, сложих с таймер пералнята, да бъде готова, когато се върна от работа И о, чудо! Вадейки прането, с него тупна и лъжичката. Добре, че се отказах за момента са купувам електронна, защото ако тя се беше въртяла на 60°, вече щях да ровя сайтовете за нова. 🤣🤣🤣

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 00:17 от 🧡 Clo 🧡

# 91
И аз слагам кухненски неща в пералнята, ама моето поне е нарочно Grinning
От години съм свикнала прах или дори течен препарат да ги мятам направо в барабана. Преди слагах с все мерителната чашка, но ме дразни че хлопа и тропа вътре, та съм се изхитрила със стара силиконова формичка за печене вместо това...
Достатъчно е показателно че който се е случвал да е наоколо и да види какво правя, си е замълчал вместо да пита луда ли съм. Той отговорът е ясен, но мързелът е двигател на прогреса, все пак - така по-рядко вадя чекмеджето на пералнята да го мия Grinning

Със загубените вещи съм толкова напред иначе в момента, че няма да смогна да разказвам скорошните неща. Местих се два пъти в рамките на няколко месеца, нататък можете и сами да си го представите. При първия опаковах и надписвах прилежно, втория вече нямах нерви и съответно още търся едно или друго къде са.

# 92
Отплеснах се. Simple Smile Та трикът е една носна кърпичка от плат се връзва на няколко възела, колкото може и се оставя на масата или на място, на което ще дразни погледа, може и на пода. Аз кърпа за нос от плат нямам и вързах една марля когато търсих акта за раждане, но при следващи случаи, че към муня от класа и често ми се случват такива неща, връзвам еднократна  кърпа за нос и пак работи. Странно ми е и на мен, но до ден, максимум два нещата изскачат от някъде. Simple Smile
Не мога да повярвам! Преди малко изпробвах трикът ти и подейства! Много благодаря!

Иначе и аз един път като тръгвах на лекар исках да си взема последния документ от преглед при същия специалист. Много бързах но лист по лист прегледах всичко и го нямаше. След прегледа като се прибрах, отново отворих папката и пак не го намерих. Чак когато исках да си взема друг документ ми попадна и уж "загубилия се". Simple Smile

Но имам и неща. които колкото и време да минава, все не се намират. Какво да се прави.

# 93
Най-често губя ключа на колата. Веднъж бързах за лекар, излизам, бъркам в чантата, няма го ключа. Връщам се, търся по обичайни места, изсипвам чантата, няма го, прибирам, продължавам да търся. На третото изсипване на чантата, излезе. Имам чувството, че в чантата ми всичко потъва като в подвижни пясъци.

# 94
Ее, че то в дамска чанта ако не се изгуби нещо, къде другаде? Grinning

# 95
  • София, Дружба 2
Vyara D, много си радвам, че е подействал и при теб. Simple Smile
Днес тръгнах умишлено до един магазин да си купя ново зарядно за телефон. Цяла сутрин си мисля как в обедната почивка трябва да го направя, не ми е чак толкова належащо, но си го нарочих за днес. Излязох си в почивката, свърших си някакви неща и чак вечерта ми просветна, че изобщо съм изключила и въобще не съм отишла за зарядното.

# 96
  • София
Аз ключове редовно "губя" в хастара на дамската си чанта и в джоба на едно от якетата ми. И двете имат дупка колкото да се мушнат ключовете и да ми създадат ядове докато ги докопам. И все забравям да зашия тези дупчици когато съм вкъщи.
Първият път когато установих "липсата" на ключове в чантата беше екстремно преживяване. Лятото, прибирахме се с детето от дълга вечерна игра в парка. Вече почти се беше стъмнило, а на щерката й се @к@ше + беше зверски гладна и изморена от играта - комбинация мечта. Та подскача тя до мен като на пружинка, мрънка като бебе, а аз все по-нервно ровя за ключовете и се притеснявам, че май изобщо няма да си влезем вкъщи и ще спим на пейката пред входа на блока ( бях сигурна, че съм ги изгубила). Накрая дочух дрънчене и разбрах, че има дупка. Изсипах съдържанието на чантата на пейката, за да бръкна в дупката с пръст и да изтегля ключовете. Зарекох се, че на другия ден ще зашия тъпата дупка. Е, до днес още не съм я зашила. Може би защото рядко ползвам тази чанта и бързо забравям за дупката после.

# 97
Хапнах супа за обяд и тръгнах да напазарувам и да си взема една пратка. Прибирам се и виждам, че имам някаква мерудийка на предните зъби. В магазина минах на касите за самообслужване, слава богу, но момичето в куриерската фирма беше много мило и го дарих с широка усмивка! Умрях от срам. Хем си мих зъбите след като ядох.

А току що се порязах на белачката. Като натиснах по протежение на острието, ама така, хууубаво. Прилично дълбок разрез си направих Hocho

# 98
Вкъщи ножовете и рендетата са стари. Ако са нови и остри, задължително съм порязана.

# 99
Аа, с изтъпен нож или друго е много по-лесно да се порежеш... за съжаление говоря от опит. Майка ми е твърдо убедена че ако в нейната кухня са остри, ще се пореже и тя. Съответно забранява да се острят. И страда всеки друг който се опита да работи с тях.
Всеки си има заплют по един нож който тя не харесва и не използва и се острят само те напоследък. Няма да ви казвам какъв боен вик надавам ако видя някой с "моя" нож в ръка и глава лук в другата....

# 100
Днес тръгнах с колата по задачи. Наскоро усвоих навигаторските функции на телефона, досега не са ми трябвали. Отидох на едната дестинация, свърших работа. Разбира се, не си нося очила в мен. Зададох следваща дестинация, карах през цяла София и ме заведе насред нищото. Така се ядосах, хванах телефона, нагласих на гласови команди и му креснах: "Заведи ме еди къде си, бе тъпак!" Явно чу, защото ме отведе. Така и не разбрах какво съм му задала без очила.

# 101
  • Street of Dreams
Втора седмица съм с кола под наем. Днес вече я снимах, че ми писна да се мъча да се сетя каква беше, всеки ден 🙈

# 102
  • София
И аз с подострени ножове избягвам да работя. Тъпите и да ми се изплъзнат, трябва повече натиск, за да ме порежат. С острите натиск не трябва, реже си ме като масло.
След като бях гледала едно от кулинарните реалитита по ТВ си казах, че щом шеф еди кой си е казал, че лук се реже с остър нож и е показал точно по кой начин да се направи разреза на главата лук, то значи така се прави и аз ще действам по неговия начин. Ами веднага се порязах  и то брутално. Когато си го режа по моя си начин, няма сакатлъци.

# 103
Аз остри ножове обичам (сама си ги точа) и пръсти не кълцам много, но нокти... Вчера пак заколих един, а тъкмо ги бях поотхранила. Сега ще трябва всичките да изрежа, не обичам изкуствени.
   В този ред на мисли, никога не си връзвам косата, когато готвя. Почти никога не я връзвам. Доста е дълга. Просто не слушам метъл, докато готвя Simple Smile

# 104
  • Street of Dreams
Помня, че по някакъв повод ви разказвах за ненарязаната салата, която ми сервираха в един ливански ресторант в Нотинг Хил. Обаче не помня дали ви я показах. Сега в коментарите чета, че са ми донесли само нож за мазане...

Общи условия

Активация на акаунт