В момента чета ... 81

• 41 039
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Интересна книжка!

# 361
  • Варна
Прочетох "Тайните убежища“, исках да запитам дали има екранизация по книгата. Смятам, че хубав филм ще бъде.
Инак много ми хареса, завързан психо трилър с изненадващ край.

# 362
Честита Коледа, четящи! Бъдете здрави и благословени! В момента чета “It starts with us”-C.Hoover, изключително разочароваща книга, очаквах да е много по-добре написана. Сюжетът също е доста изтъркан (подробните описания на по-лични преживявания винаги са ми идвали в повече, когато стане въпрос за четиво). И двете смятам да ги даря на библиотеката на у-щето, в което работя. Blush

# 363
  • Mostly in my mind
Няма филм по "Тайните убежища".

Иначе аз същото си мисля сега за "Приказка", докато  я чета. Чудесен сценарий за филм е. Но лично на мен нещо ми доскуча. Фантасмагориите ми идват в повече. Не си падам по такива чак книги.

# 364
Не ми харесват тези отзиви за "Приказка" и най-вероятно ще сваля очакванията, за да не се разочаровам. Същото се отнася и за "Били Съмърс", че и тя доста негативи отнесе.
Аз се мъча с коледен криминален роман на Мери Кели. Разбирам, класически е и не мога да очаквам много, но не и чак такава скука и досада. Чак ме е яд, че си дадох парите за нея, па макар и с 25% по-малко и то за електронното издание. Поне е под 300 страници и няма да я влача много.

# 365
Аз точно заради "Били Съмърс" ще забавя "Приказка". "Били Самърс" добре ми потръгна, увлече ме и краят ме разочарова. Почти съм сигурна, че и с "Приказка" финалът няма да ми допадне и затова я отлагам. След коледния месец, мисля да стартирам или по-скоро да довърша някои по-силни книги, които временно оставих на заден план.

# 366
"Аз още броя дните" - Георги Бърдаров. Тежка е, но трябва да бъде прочетена. В онези години съм била дете. Разтърсва и удря челно.

# 367
Аз пък много го харесах Били Съмърс, много се учудих на себе си как се привързах към герой-сериен убиец. Но аз съм от тези, които много харесват "новия" Кинг и май от последните книги нямам такава, която да не ми е допаднала, освен "Под купола", чиито обем ми дотежа и не можах да дочета.
В този ред на мисли, завърших "Попитай ме отново" - Мери Бет Кийн (чудесна книга, за любовта, която не познава граниици, за психичното здраве и зависимостите и навременното търсене на помощ...  за брака и наистина ли той е "докато смъртта ни раздели", както и за прошката  - какво сме готови са простим в името на любимия човек... препоръчвам на всички любители на семейните саги с нотка психология) и сега ще започвам "Приказка".

# 368
"Повелителката на книги". Уникална. Съчетава магическото и реалността. препоръчвам.

# 369
  • Русе
Прочетох ,, Бягство по Коледа,, . Ако не беше драмата в историята щях да й дам 1-2🌟. Прекрасна корица, комични диалози между съпрузите,но засегнати важни теми като проблеми в брака, в приятелските отношения, че да си купиш къща на село е отговорност ,а не само цветя и рози, алкохолизъм. Главите се редуват като се разглеждат 3 гледни точки на главните ни героини: Робин лелята на Кристи, Кристи и Аликс най-добрата приятелка на Кристи.

# 370
Дочетох Фауст и започнах Пътеводител за омагьосани земи на Вълшебния керван. Имам и първата книга. Чела съм някои от статиите в блога им за същите места, но преди повече от година и ми харесва да чета от книжно тяло (освен това, текстът е редактиран и поразширен).
Едва ли ще я дочета до НГ.

П.п. в Рулит са пуснали няколко любовни коледни книги, но едва ли ще ми харесват. Пиша информативно Simple Smile

# 371
  • Plovdiv
Здравейте!В момента чета "Разговори с бога" на Нийл Доналд Уолш и "Как да купуваме козметика" .

# 372
  • около Варна
Прочетох "Свирепа зима" на Фебер и Педерсен, хареса ми, но се оказа, че историята продължава в следващата книга, която нямам. Някой, ако е чел книга 2 "Сатанинско лято", моля да сподели дали се разплита случаят там.
Започвам "Стъклен град" на Индридасон, гледам, че се води книга трета, не съм чела първа и втора, но предполагам, че не са свързани.

# 373
Здравейте, прекрасни дами, минавам само да кажа, че Коледата ми е книжна - прочетох на Стайнбек "Улица Консервна" и продължавам с "Били Съмърс". Чета различни мнения за книгата, но така съм още по-заинтригувана, когато мненията са различни, започвам да се чудя аз какво ли ще изградя Grinning.

За мен края на годината е вдъхновен с нова идея и много ми се иска да направим един дискорд сървър, с едномислещи хора или по-скоро с хора обичащи книгите, където да можем да си споделяме страстта. Ако някой като мен е ентусиазиран от идеята, нека ми пише Simple Smile.

# 374
  • Sofia
На мен засега "Приказка" си ми върви съвсем добре. Даже си я чета бавно, за да и се насладя докрай. Никога не тръгвам с очаквания към книга, но за тази книга определено заглавието си е подбрано подходящо. Очаквах фантастични моменти, не е изненада.

"Били Съмърс" също много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт