В момента чета ... 81

• 41 017
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
В момента чета книгата на Виктор Юго -          " човекът, който се смее". На моменти ми доскучава, но не се отказвам. По-скоро явно не ми е интересен моментът с историята на Англия през 1600-1700 г.

# 376
  • Mostly in my mind
На мен "Приказка" ми беше интересна, докато

Скрит текст:
не го заловиха.

Ама да видим до края. Още малко имам.

# 377
  • София
Аз приключих "Силата на кучето" и просто не мога да опиша колко не ми хареса. Трябва да се върна да прочета стари коментари, за да видя какво сте открили в нея. Даже не се сещам дали имаше отрицателен коментар или моят е първият. 😃
Има идея в книгата, но според мен не е добре изпълнена и сюжетът не е разгърнат достатъчно. Беше ми много хаотична- тук, история, след малко нова, връщане в миналото. Стилът също не ми хареса. Чудя се дали да дам шанс на филма, заради актьорския състав. Съжалявам за феновете и, но направо отива в малинките.
Започвам  тази, за която се надявам да ми е в топ 5 на 2023 г.

Били Самърс ще я номинирам след малко в друтата темата най-вече, заради начина, по който ме накара да се чувствам и емоциите, които породи в мен.

# 378
  • София
Аз приключих "Силата на кучето" и просто не мога да опиша колко не ми хареса. Трябва да се върна да прочета стари коментари, за да видя какво сте открили в нея. Даже не се сещам дали имаше отрицателен коментар или моят е първият. 😃
Не е първият 🤷♀

# 379
Прочетох “The Marriage Portrait” by Maggie O’Farrell.
Много ми допадна начина на представяне на една иначе предизвестена история. Мелодичността и красотата на езика с която авторката разказва историята на Лукреция ди Медичи.

Продължавам с любимата ми Алиенде и “Виолета”

# 380
Не е първият 🤷♀
На мен изобщо не ми хареса и всички герои ме дразнеха страшно много през цялото време, а мудното и отвлечено повествувание ми причиняваше главоболие. Дори ми е трудно да формулирам коментара си, така че да не бъде докладван като омразна реч. Но не мисля, че е за малините.

# 381
  • София
Аз слагам там книгите, които най-малко са ми харесали. В тази нямаше едно нещо, което да ми хареса, за което да се хвана, за да не я номинирам. 😃Не че трябва да се оправдавам, ама да си кажа. Все пак всичко е супер субективно. 😃

# 382
Скрит текст:
Започвам  тази, за която се надявам да ми е в топ 5 на 2023 г.

Що така ми е познато това езеро? Simple Smile

# 383
  • София
Малко на почивка бяхме, вече съм си в добрата стара София. 🤣

# 384
Момичета, за който чете електронно, в Мейлбукс са качили "Приказка". Simple Smile Доста са бързи този път!

# 385
Момичета, за който чете електронно, в Мейлбукс са качили "Приказка". Simple Smile Доста са бързи този път!

За мен това не е много за радост, но ние после ще страдаме от това безогледно пиратство.
Разбирам след година-две да се пусне, но месец след излизането???

# 386
На английски излизат на следващия ден.
А аз си инсталирах миналата година Мейлбукс, така и не разбрах как работи и не съм влизала от 4-5 месеца, добре че ми напомнихте да го изтрия.

# 387
  • Пловдив
И моето мнение за филма "Силата на кучето" е същото като на Rayna13. Дори не успях да го догледам -много мудно се развиваше действието, със безсмислени сцени. Реших изобщо да не започвам книгата.

# 388
Прочетох "intuitio" от Лоран Гунел и общо взето съм доволна, макар да имам и забележки. Това е авторът, чиято първа книга "Бог пътува винаги инкогнито" зарязвах на два пъти и прочетох чак след третия опит, а после така се зарибих, че прочетох и всичко останало, така че едва ли вече с нещо може да ме изненада. Последната му книга е психологически трилър, но по-правилно ще е да се нарече екологичен роман, защото основната тема е замърсяването на планетата, изсичането на горите в Амазония, свръхпотреблението и злодейството на големите финансови компании, които управляват света, купуват си правителства и поставят обикновения човек в все по-неизгодни позиции, използвайките собствените му капитали. Смес между популярна психология и екология с криминален елемент, казал си е човекът, каквото го е боляло и се е получило това. Но книгата е доста добре написана, което не мога да кажа за първите му, нишката от началото, макар и разкроена по средата, логично и закономерно се разплита в края, където е обяснено и защо романът се казва именно така, без да се превежда на съответния език. Не знам на кого в темата би се харесал този роман, но със сигурност на Грета ще й достави огромно удоволствие ☺

# 389
“Черните лилии” на Бюси ми хареса. Но и ме натъжи книгата.
“Съществува ли бюро за изгубени животи?” (малко по-буквален е моя превод от отпечатания в книгата, но много по-близко по смисъл до идеята, затова оставям точно така думичките). Това изречение обобщава цялата книга, може би трябва да го сложа в спойлер, но пък обяснява и настроението ми след прочита ѝ. Интересна, но се опасявам, че е по-въздействаща, ако се прочете в оригинал, а при превода сякаш попаднах на доста свободни интерпретации. Затова е възможно прочита на други читатели на книгата да не бъде същият.
След тази книга искам нещо по-весело да прочета за края на годината. Въпреки надеждата, която накрая остава.
Добре, че са поне детските книжки, които чета преди това на децата, сгряха ми сърцето продълженията на историята от “Бъди ми приятел” (а те са “Каква магия крие се в снега” и “Къде си слънце”) на Юлия Спиридонова. И мамник (по-точно - много, мамници) имаше там, и други чудновати същества от фолклора ни, но така добре съчетани в нови приказки за деца, че бих си чела тези приказки и само така, за себе си, за да се пренеса в един приказен свят, където доброто наистина може да възтържествува.

Бъдете здрави, преследвайте мечтите си и ги сбъдвайте през Новата година, откривайте нови и красиви, не само книжни  светове.

Общи условия

Активация на акаунт