В момента чета ... 81

• 41 006
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Rayna13, с две ръце се подписвам под мнението ти за "Невидимите фурии на сърцето" - манипулативна, тенденциозна, а за мене и не чак толкова добре написана книга с герои, сякаш изрязани от картон. Обаче за "Силата на кучето" не съм съгласна. Елегантна, дълбока, многоизмерна, така бих я определила. Премислях я дълго след като я прочетох. Тази история, която се развива в една мрачна, тъжна, недружелюбна атмосфера, се оказа неизразимо човешка. Тука няма трагедия заради самата трагедия или драма, за да бъде шокиран читателят. Тука всичко е ясно, естествено и обяснимо, с хора, които се държат като обикновени живи хора. Мотивацията на героите се разкрива бавно, с малки щрихи и детайли, а накрая когато е сглобен пъзелът, става ясна цялата картина. Все още не съм изгледала филма. Любопитна съм дали Къмбърбач е успял да предаде целия драматизъм в образа на Фил.Simple Smile

# 391
Много добре обясни каква атмосфера създава Томас Савидж в "Силата на кучето" и какъв е стилът му, само че точно този стил и това напрежение, което нагнетява между героите и думите, мене ме измъчи. Затова и не я номинирам за малини - виждам къде е стойността на произведението и защо може да бъде харесано от други, още повече че е написано преди почти 30 години и това обяснява някои изоставени напоследък похвати, просто на мен всичко това ми беше безкрайно противно и отегчително.

# 392
Прочетох  Камък, ножица, хартия.
Толкова да притъпи сетивата ми от скука, че и развръзката не можа да ме изкара от дрямката.
Поне се насладих на прекрасните описания на планини, езера и най-вече на снежна покривка, която ми липсва в момента.
 Ще се опитам да завърша старата година и да започна новата с нещо, което да може  да ме измъкне от читателската дупка.
Славеят , Пътят на лотоса , Перлата, която се освободи от черупката си, Когато луната снизхожда или пък Харем.Wink

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 07:37 от МАРИ77

# 393
evilan, успял е, гледай смело.
Във филма , който както всеки филм по книга е несъвършен, необяснимо защо липсват обаче някои фундаментално важни моменти.
Аз също съм от тези, харесали изключително много и "Силата на кучето", и Фуриите.
Разбира се, първата превъзхожда в пъти втората.

# 394
Започнах успоредно да чета Мозайка от убийства. Прочела съм малко, но първото ми впечатление е, че е много по-увлекателна от сериала, който така и не догледах (първоначално ми беше интересен с някои уговорки, към трети епизод ми стана досаден и забравих да го гледам).

# 395
  • Mostly in my mind
Свърших "Приказка". 3/5.
Започнах "Има крокодили в морето ".

# 396
Свърших "Приказка". 3/5.
Последната не е ли детска?

# 397
По препоръка от темата започнах Лъжите, които изричам от Джули Кларк.
Идеална е за след интензивен ски маратон и в комбинация с шампанско. Лежерна и непретенциозна. Няма и много герои, на които да се налага да им помня имената.

# 398
Аня,записвам си я веднага,виждам,че в доста категории си допадаме,даже и в шампанското ме оцели😀,а аз се сдобих с огромна купчина книги до сегашната ми,започнах "Майката на дъщеря й" на случаен принцип/то как иначе при това количество/ и засега ми харесва.
Аудиото за Фрида Кало в сторител не ми допадна.

# 399
Calabria, едва я почнах и само 50 с. минах. Ще пиша пак скоро. На Бард книгите са ми табу, но реших да се жертвам.

Ако става дума за Свещена билка. Тайният бележник на Фрида Кало, то единственото хубаво в нея е една рецепта за ябълков пай…

# 400
  • Mostly in my mind
Свърших "Приказка". 3/5.
Последната не е ли детска?
Не, доколкото съм запозната.

# 401
Аз пък с удоволсвие чета заедно с моите книги и детски такива- на децата вечер, много разтоварващи са ми.
Реших не толкова забавна да е последната ми книга за тази година- ще се чете “Грехът на Малтица”. Лиляна Михайлова е един от любимите ми автори ❤ , който открих с ваша помощ тази година .

# 402
  • София
Аз пък с удоволсвие чета заедно с моите книги и детски такива- на децата вечер, много разтоварващи са ми.
Реших не толкова забавна да е последната ми книга за тази година- ще се чете “Грехът на Малтица”. Лиляна Михайлова е един от любимите ми автори ❤ , който открих с ваша помощ тази година .
И аз така. Simple Smile В момента им чета "Вафлено сърца" на Мария Пар и "Раковски супергерой". Те пък самостоятелно четат "Дневникът на един дръндьо".
Прочетох и аз "Приказка" - малко със смесени чувства съм. Оценявам я на около 3.5*, но понеже няма такава оценка и дадох 4*. Simple Smile
Започнах "Сирак X" - приятен трилър, истински page-turner, но не е нещо уау.

# 403
О, Аня, и аз в момента чета "Лъжите, които изричам" Simple Smile
Много приятен трилър . Бързо четивен и интересен.
И първата книга на Джули Кларк ми беше допаднала. Пак е за две жени, свързани по силата на обстоятелствата.

# 404
Аз приключих с “Дядо Прас” и сега се оглеждам за нещо кратичко и забавно, с което евентуално да приключа годината.

Общи условия

Активация на акаунт