В момента чета ... 81

• 40 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
И аз се препънах в "Приказка". Малко след средата съм, в началото тръгна много добре, буквално изгълтах първите около 100-150 страници и после все едно започна съвсем друга книга. Ще я довърша, но чак се чудя какво е написал в оставащите страници.

# 556
  • Бургас
Здравейте,четящи момичета!
За много години!
Аз нямам никакво време за четене. Още съм в началото на ,,Фантом,, на Несбьо. От ноември месец май го започнах ☺️
Но сега идвам с питане към вас. Трябва да избера книга за подарък. Четящата харесва криминални романи, някои исторически, много харесва фентъзи или забавни,поезия.
Какво бихте ми препоръчали?

# 557
karzz, препоръчвам "Приказка" на Ст.Кинг Grinning

# 558
  • София
Започнах Имало едно време…два пъти, започна много любопитно, но съм в самото начало и нямам по-задълбочен поглед.

Coco Хана електронно ли я четеш?

# 559
Аз я довърших преди малко приказката.
Фентъзито не е моят жанр, нямам и много опит с него. Бях сигурна, че яко ще забуксувам, след като започна тази част от книгата, имаше наистина такъв момент около средата, но колкото повече четях, по-интересно ми ставаше. Възхищавам се много на умението на Стивън Кинг да създава герои, към които се привързвам много. Може би като сюжет не блестеше много неговата "Приказка", но заради Чарли(към когото имам някой забележки, но все пак) и още няколко образа, си заслужаваше това приключение.
Смятам, че задачата, която си поставя Кинг - да разсее света покрай тежката завладяла го пандемия е успешна и на въпроса "какво можеш да напишеш, което да те направи щастлив" отговорът е ясен - ами, приказка. Сбор от множество известни приказки, но видоизменена, както само Кинг може, със зли великани, хвърчащи убийци, пеещи русалки, много пеперуди, зло, което се опитва да завземе всички светове... но и надежда, в лицето на една добра принцеса и един русокос принц.
Може би, като фен на новия Кинг, съм пристрастна и оценката ми ще е завишена, но... такова е, каквото е 😁 - от мен 5*.
"Ето какво научих... добрите хора блестят още по-ярко в мрачни времена..."

# 560
Здравейте,четящи момичета!
За много години!
Аз нямам никакво време за четене. Още съм в началото на ,,Фантом,, на Несбьо. От ноември месец май го започнах ☺
Но сега идвам с питане към вас. Трябва да избера книга за подарък. Четящата харесва криминални романи, някои исторически, много харесва фентъзи или забавни,поезия.
Какво бихте ми препоръчали?
Хоровиц - оригинален, модерен, забавен и криминален. Не бих избрала класика в посочените жанрове, защото вероятно е прочетена вече. Не бих избрала и твърде нови (като спряганата последна книга на Кинг), защото най-често е разочарование.
Произволно давам сайта: https://www.ozone.bg/instantsearchplus/result/?q=%D1%85%D0%BE%D1 … D0%B2%D0%B8%D1%86

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 10:28 от Tsugumi_

# 561
  • Бургас
Хепи,и аз си мислих за Кинг 🤔
Tsugumi,сега ще погледна линка,който си дала.
Аз докато ровех в Озон,попаднах на ,,Вълче лято,, на Русенфелт,а аз чакам с нетърпение Юрт и Русенфелт и поредната им книга,но не е излязла още.

# 562
Аз пък довършвам Мозайка от убийства и не мисля да чета повече книги от този автор (въпреки че не е ужасна - финалът ми предстои, тогава ще знам със сигурност дали мистерията си струва).
Дори да оставя настрана това, че никой от персонажите не ми е симпатичен (освен гаджето на главната героиня, който е с третостепенна роля) и моралът на автора противоречи на моя на много нива, това, което е написано за адаптациите на книги (в сериали) е отвратително, по никакъв начин не мога да го приема и ако го чуя от устата на човек, когото познавам, ще го избягвам до смърт (неговата, не моята).

В Автобиография на Нушич, на мен винаги са ми смешни два момента - упражнението със Слънчевата система и обяснението как се установява, че Земята е кръгла (с кораб на хоризонта - при положение, че никой от учениците не е виждал кораб и море).
В тази връзка все се сещам за един съученик (бяхме в горните класове), който веднъж се опита да търси български град на глобуса в час по география (защото според него, това е глобусът на България - и не, не беше шега).

(п.п. поправих се - така става, като се опитвам да правя няколко неща едновременно Wink  )

# 563
Колкото и да е тренди и масово четена да е “Приказка” не съжалявам, че съм я започнала, дори и да ме разочарова след препъникамъка, защото това, което прочетох дотук ми е напълно достатъчно, за да остане нещо добро като общо впечатление от книгата. Ще видя все пак и понатам какво толкова всички е разочаровало, макар и бавно напредваща в текста…
Скрит текст:
(просто поради стечение на обстоятелствата, тази книга ще ми отнеме повече време, главно поради липсата на достатъчно такова за четене).

# 564
  • Mostly in my mind
О, и аз не съжалявам, че прочетох "Приказка". Просто не ми е типична негова, не ми хареса толкова, колкото други. Simple Smile

Аз напредвам с "Четвъртата маймуна". Увлекателна е, на моменти доста гадничка. Скоро не бях чела такива чак брутализми.

# 565
Започнах Имало едно време…два пъти, започна много любопитно, но съм в самото начало и нямам по-задълбочен поглед.

Coco Хана електронно ли я четеш?
Не,на хартия си я взех.

За Хоровиц-преди 3г. четох Мозайка от убийства и тогава ми хареса доста. След това прочетох други две от автора и не останах толкова впечатлена. На рафта ме чака Огледални убийства,но незнам кога ще стигна до тях.

# 566
Хоровиц е типичен модерен тренд. Една идея по-добър от Жоел Дикер.
Изчетох, каквото прецених от него, не съм влагала очаквания. Не е от категорията имена, за които да правя равносметки.  Предложих го, защото за мен е едно добро решение. В противен случай, бих предложила и албум с репродукции или стихосбирка с хайку. Все “безопасни” избори. Кинг не харесвам.

# 567
Основното, което ме подразни в книгата, е това твърдение, което явно е споделено от автора, че писателите били трудни, когато искали адаптацията да се придържа към оригинала и актьорите да отговарят на описанията.
Сигурно затова в адаптацията на неговата книга, кастинг директорът нарочно е търсил актьори, които изглеждат възможно най-далече от описанията. Нищо против главната актриса - хубава жена, но е на пенсионна възраст, не ми изглежда нормално да играе 46 годишна. Не смятам, че се справя добре (а я харесах като госпожа Харис).
Една от причините да не догледам сериала беше и този каст, който засилва впечатлението от това, че персонажите не са особено интересни (не мога да игнорирам някои неща - например това, че приятелят й изглежда с около 20 години по-млад от нея - такива детайли ми пречат да се съсредоточа върху историята).

# 568
Актрисата не е подходяща, екранизацията е слаба и дава впечатление за много спестени средства в избора на актьори. Хоровиц по-скоро само експлоатира идеята с филмите, според мен,  в неуспешен опит да е оригинален.

# 569
Аня, застреля ме с този финал. Сериозно ли?

Да, едва паркирах накрая. Като стигнах развръзката си казах: 250 страници да прочета и това…
От инат довърших. И не е да не ми досади. За мен финалът е фиаско. Някаква заявка, че Себастиен Фицек има заложби да се изяви като автор-фантаст.

Общи условия

Активация на акаунт