В момента чета ... 81

• 40 882
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Стилово така ли е досаден като в Терапията? Много обикновен език е използвал там, скучен и безинтересен изказ, ако трябва да дам определение - в случай, че нямате база за сравнение с въпросната книга.

# 571
Не съм чела Терапията, първи опит с автора ми беше.

От благодарностите (разгърнати на пет страници на края на книгата) останах с впечатление, че е голям задръстеняк и дървен философ, но там си е позволил откровения.

Продължавам с Вода за цветята и това ми е надеждата, че от началото на годината си вкарах вече два автогола.

# 572
  • Варна
"Бащата на другия" на Паринуш Сании ме остави безмълвна. Едно малко бижу, което само в 200 страници е събрало толкова много психология. Тежка история разказана с лекота, оценявам майсторството на авторката. Нездравословни семейни взаимоотношения, емоционално отчуждение, липсата на обич и последиците от това, и как се отразява на най- уязвимите членове на семейството именно децата. Разглеждат се проблемите в едно семейство, в което смехът отдавна е изчезнал и битките на едно дете, битки които никое дете не би трябвало да води.
Определено разтърсваща, силна, тъжна книга. Simple Smile

# 573
Аня, нищо не си пропуснала с това, че си пропуснала да четеш “Терапията”.
Флорън, благодаря за чудесното ревю, ще си запиша и тази книга.

# 574
Първата ми прочетена за годината книга е "Извън Африка" - Карен Бликсен и бих искала да кажа силно начало, но истината е, че след средата се отегчих и не ми беше особено интересно.
Началото ме грабна, защото баронесата наистина умее да пресъздава атмосфера - описанията на природата, животните и нравите на местните са толкова картинни и цветни, че четенето наподобява гледане на филм. Другото, което оцених, е, че пише с много любов за земята на Африка и нейните хора, като човек, който е почувствал континента като дом и е приел и обикнал хората с техните тотално несъвместими с мирогледа на европееца разбирания за живота и съдбата. Струва ми се, че е положила големи усилия, за да вникне в дълбочината на тези различия, за да постигне по-добро разбирателство с тях и всичко това е описано много ясно в книгата. Не знам защо е била обвинена в расизъм, аз виждам точно обратното - обич, приемане и подкрепа към туземците.
Досади ми монотонността, повтарянето на почти едно и също през цялото време, липсата на действие. Обичам да чета описателни истории, но тази ми дойде прекалено.
Започвам "Илгет - трите имена на съдбата".

# 575
И аз от днес съм на "Имало едно време...два пъти". Определено ми грабна вниманието въпреки, че съм в началото.
Иначе първата прочетена книга за годината ми е "Ловецът на зайци" на Ларш Кеплер. Първите 30% ми бях малко мудни, но след това действието се завъртя и не останах разочарована от Юна Лина 😁

# 576
Реших да дам още един шанс на Ники Френч с втория роман "В здрача на вторник",  и не ми върви особено. Самото главно разследване е интересно, но има прекалено много пълнежи извън него, които не ми задържат интереса. Не знам дали си струва да продължавам с поредицата и дали стават по-интересни.

П.П. Месецът започна със стрес и ми се чете нещо супер развличащо и неангажиращо. Трилъри не ме натоварват, но трябва да са добре написани.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 19:33 от Cool_Cat

# 577
Райна, ще очаквам с интерес мнението ти за "Илгет". Преди няколко месеца си я купих, но кой знае кога ще стигна до нея.

# 578
И мен ме чака "Илгет..." и ще чакам с нетърпение мнението на Rayna. 😊

Радвам се, че "Имало едно време... два пъти" набра популярност напоследък, доста оригинални хрумвания имаше автора там, щом още си спомням някои подробности от нея, значи доста ми е направила впечатление. Simple Smile

floren, "Бащата на другия" наистина е бижу. Аз я номинирах тази година, беше едно от най-докосващите четива за мен.

Започвам "Ярка река" -Лиз Мур

# 579
"Извън Африка"- филмът с Мерил Стрип и Роберт Редфорд е много силен и започнах  книгата с известни опасения. Но тя просто е много различна. От нея са използвани само някоя и друга  случка, атмосферата, описанието на Африка. Дори любовната история е само загатната. С удоволствие я прочетох. Добра разказвачка. Търся от нея "Угощението на Бабет", също заради чудесния едноименен филм, но не я намирам.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 20:42 от W

# 580
  • София
Реших да дам още един шанс на Ники Френч с втория роман "В здрача на вторник",  и не ми върви особено. Самото главно разследване е интересно, но има прекалено много пълнежи извън него, които не ми задържат интереса. Не знам дали си струва да продължавам с поредицата и дали стават по-интересни.
Аз стигнах до четвъртъка, но и той е като предишните дни.
Сега препускам из "Тайни" на Евън Хънтър. Откакто четях на сина ми книжките за костенурката Франклин не бях срещала толкова пряка реч Laughing

# 581
  • Варна
...
floren, "Бащата на другия" наистина е бижу. Аз я номинирах тази година, беше едно от най-докосващите четива за мен.

Да, кратко и толкова въздействащо четиво. Запомняща се книга, която със сигурност ще препрочета по нататък.

С нетърпение ще чакам/ прочета отзив за " Ярка река". Simple Smile

Спрямо " Пасажер 23" проявявах интерес, но нещо се разколебах. Grinning

# 582
Жалко за "Пасажер 23", разколебахте ме и мен. Но пък от друга страна имам предоволно трилъри, така че не страдам особено.

# 583
Хареса ми "Ярка река". За мен лично беше силен роман. Не само действието е добре навързано, но и има някои съвременни, социоални и злободневни теми, както и убедителни фамилни взаимоотношения.

# 584
На мен “Терапията” така терапевтично ми подейства, че да не търся скоро друга книга на Фицек (или Фитцек, така е изписан на корицата на въпросната книга). Но пък Франк Тилие доста напред отива  в списъка ми предостоящи за четене (не е само заради темата, отдавна ми е препоръчан от човек, на чието мнение определено държа, но заради някои неща/бруталности в книгите му досега го отбягвах).

Общи условия

Активация на акаунт