В момента чета ... 81

• 40 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
В момента чета “Библиотекарката от Аушвиц”, прекрасно написана книга. Умерената комбинация от пряка реч и малко описания я прави още по-интересна.

# 616
Прочетох Славея. Залежаваше от една година.
От средата до края ми беше  интересна. Не успях да се потопя напълно в историята.

Започвам Зулали и след нея Симон на Абгарян.
Вода за цветята -питах за нея в началото на годината , а в края си я поръчах заедно с Островът на В. Хислъп.

# 617
В Сторител изслушах:

Коледна песен, Чарлз Дикенс - брилянтна класика. Надежда винаги има - чудесно послание, ако се чете/слуша по празниците Simple Smile 5/5*

Лешникотрошачката, Хофман - много приятен, жив прочит в Сторител. Като дете я възприемах наистина като приказка, може би гледайки със същите очи като Мари. Сега изведнъж ме срази описанието на битката между мишките и лешникотрошачката. То си е описание на война, брилянтен начин и форма всъщност да разкажеш на децата какво се случва по време на война. 4/5*

Коледните чудеса, Мая Дългъчева - две много хубави приказки в рими. Опитах сина ми със Сторител, но разбираемо не му е интересно, ако няма картинки Grinning 5/5*

Коледен експрес, Дейвид Балдачи - не знам защо очаквах от тази книга да е трилър. Не е. В началото си направих някаква асоциация дори, че може да има нещо подобно на "Убийство в Ориент експрес", но по-скоро няма. Като се замисля, която и книга, чието действие се развива във влак, да започне човек, няма как да не си направи някаква връзка с "Убийство в Ориент експрес" Joy Та тук сюжетът не е кой знае какво, но е приятна книжка за разпускане. Много се чудех защо в такива детайли се описват влаковете и всичко свързано с тях, маршрути, служители. Към края загрях, че е по-скоро книга с цел популяризиране на Amtrak. Честно казано няма лошо човек да се потопи малко в този свят, влаковете вече не са съвсем на мода, нито професиите, свързани с тях Simple Smile. На мен ми беше уютно и приятно в този влак, докато той изминаваше своите километри, а аз изминавах моите с количката в парка Grinning. 3/5*

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 09:05 от Анонимен

# 618
Storytel ми напомня грамофонните плочи с приказки,които слушах като дете,озвучени с музикални паузи и с любими актьорски гласове.Решила съм да пробвам "Времеубежище" там,прочетена от Владо Пенев,понеже не я разбрах и я зарязах набързо.

# 619
Прочетох Славея. Залежаваше от една година.
От средата до края ми беше  интересна. Не успях да се потопя напълно в историята.

Започвам Зулали и след нея Симон на Абгарян.
Вода за цветята -питах за нея в началото на годината , а в края си я поръчах заедно с Островът на В. Хислъп.
Аз не успях със Славея. Изобщо не я докарах до средата, при все, че беше на аудио /така върви доста по-лесно/. Беше ми блудкава, може и грешката да е в мен.
Остайница зарязах на 5-тата минута отново от аудиото, нещо не ме грабна. Не съм се отказала от нея съвсем, щом така я хвалите, ще я почна пак все някога. Ами как може да се остави .. - списъкът ми е с 400 книги, просто започнах нещо по-интересно. Така по-силните книги някак изпъкват сами. Т.е. книгите, с по-силно начало всъщност. Но аз и така си ги предпочитам, не обичам да ми се разгръща бавно действието. Ето в примера със Славея. Така че действам по приоритети, най-интересните печелят.

Продължавам с Вода за цветята, прелест е!

# 620

Ах...тази "Вода за цветята" (снощи я започнах) е истинско бижу!  Flowers Rose
След препъни-камъка ми с "Приказка", почти съм сигурна, че това ще е първата ми петица за годината!
Изключително фино написана книга, с приглушено, камерно действие, докосваща най-съкровените мисли и чувства на всеки човек Heart

# 621
  • Варна
Реших да дам още един шанс на Ники Френч с втория роман "В здрача на вторник",  и не ми върви особено. Самото главно разследване е интересно, но има прекалено много пълнежи извън него, които не ми задържат интереса. Не знам дали си струва да продължавам с поредицата и дали стават по-интересни.
Според мен стават по-интересни. И аз след понеделника много се чудех дали да продължавам с останалите, но факт, че последните ги гълтах една след друга Laughing
Една от последните книги, които прочетох е "Жертва 2117" на Юси Адлер-Улсен. Ами... Юси си е Юси. Не харесвам скандинавските автори по принцип, но той е изключение.

# 622

Ах...тази "Вода за цветята" (снощи я започнах) е истинско бижу!  Flowers Rose

Оо, значи трябва да я мръдна по-напред в списъка! ❤️

# 623
  • София
И аз съм и хвърлила око отдавна!

# 624
Аз си я поръчах, и скоро я почвам.Сега дочитам "Скандалът Модиляни".

# 625
Пак ще се върна на темата за детски книги, след като достатъчно обсъдихме другата “Приказка”.
От поредицата за Ванилия, първата и последната сега пета книжка най-много на мен (а и на децата) допадат, не сме я прочели още новата цялата, но докъдето сме стигнали много е забавна, а също и достатъчно смислена.

# 626
Лиз Бурбо -Слушай своето тяло.

# 627
Здравейте, някой знае ли дали автобиографията на принц Хари "Резервата" ще излезе на български? И съответно кога може да се очаква?

# 628
  • Бургас
Кой е написал ,,Вода за цветята,,? ☺️

# 629
  • в сърцето на един мъж...
Кой е написал ,,Вода за цветята,,? ☺️

Валери Перен

Общи условия

Активация на акаунт