В момента чета ... 81

• 40 872
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
"Мамник" - а има изключително агресивна реклама в Какво четеш...
Прилича ми на "Глина", която ми изкачаше на всеки втори пост и това много ме отблъсква. Освен това авторът под всеки пост с някаква критика влиза в обяснителен режим "това така, онова така".
Привлече ми вниманието тази книга, но подобни изпълнения вече ме карат да се замислям, за да не попадна на втора глина.

"Ярка река" започва доста обещаващо, харесва ми.

# 601
Съгласна съм, прекаленото преекспониране може да доведе до обратния ефект… “Глина” си я купих, защото и мой близък я беше харесал, иначе нямаше да я взема, но магията при мен не се получи. Имаше заради лексикални гимнастики твърде натруфени изречения, които не носиха абсолютно никакъв смисъл.
С “Мамник” обаче при мен има малко по-друг ефект - изведнъж ми се прииска да препрочета “Да пробудиш драконче” на Теллалов, която много бях харесала. Или нещо подобно да прочета, а “Мамник” доколкото разбирам отива повече към хорър. Но нямам време сега нито за една от двете книги.

# 602
  • Mostly in my mind
Вили, точно затова напуснах вчера от групата Какво четеш...
Не се трае този Мамник. Всяка втора публикация.

# 603
Аз щях да търся дали мога да огранича да не ми излизат постове от тази група в news feed, защото и без това рядко получавам някаква полезна информация вече от нея.

fenyx, и при мен не се получи магията. Усещах го като досадна логорея на авторката, с единствената цел да покаже колко много думички знае.

# 604
❤ Вили, колко добре те разбирам.
Сега като чета “Приказка” напротив на
многословието - спрямо динамиката на сюжета, идеите стоящи зад него именно ми допадат, съжалявам, че не си записах някои цитати, ще трябва да се връщам за тях. А не съм фен на Кинг, точно обратното, тази книга избрах, защото ми хареса прочетеното от първите страници и защото не е в типичния му жанр.

# 605
  • Mostly in my mind
точно обратното усетих аз. именно от началните страници, преди влизането в бараката усетих точно като Кинг.

# 606
Чела съм малко и отдавна от Кинг, сега излиза, че трябва да чета повече в такъв случай 😄. Защо пък не- може да си поставя и такава цел за тази година.

И още нещо- започнахме да четем с децата книжка 5 от поредицата за Ванилия:
“…мисля, че лошите хора са не просто тези, които са страдали, а тези които са слаби. По-слаби са от гнева си и му се подчиняват. А той ги кара да правят ужасни неща.
Филип се замисли. Ох, как не обичаше, когато Ванилия беше права”.

Ех, как да не я харесваш после Катя Антонова!

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 16:06 от fenyx

# 607
По препоръка на приятелка започнах Валери Перен - Вода за цветята. Мисля, че преди време беше похвалена и тук. Много обещаващо начало!

Ние сме на "Рибка" и "Принцесешки истории". Още не сме чели "Баобаба", а камо ли петата от поредицата, изостанахме.

# 608
Само положителни отзиви чета за Ванилия и одеве с поръчката от Озон я пуснах. Нямам търпение да пристигне и да я започнем 🧚‍♀️

# 609
Завърших годината със Загадката Оливър на Нюз Нюджънт Хареса ми, както и Малки жестокости. Беше ми интересно как ще се развие историята или по-точно какви механизми и събития ще доведат до ескалацията, с която започна романът.

Годината започнах с Виолета на Исабел Алиенде. Много я харесвам, включително и по-новите й романи, които не се одобряват колкото Къщата на духовете да речем. Тук нещо не ми достигна или пък имаше прекалено много събития. Но все пак ще продължавам да я чета, докато е сред нас и пише.

Хотел Ирис на Йоко Огава също успях да прочета. Прекрасен стил, много изчистен, но темата не ми допадна. Извратен роман по японски изтънчен обаче.

# 610
LaCumparsita,споделям мнението за "Зелени светлини"-дразнеща с тези сентенции,не ме грабна и я зарязах.
А аз съм от харесващите "Мамник",изслушах я с голям кеф и не съм попадала на агресивни реклами,не е от бранда на глини,скали и т.н ,нов интересен жанр,добре прочетен от Владо Пенев.
Някои книги не бих прочела и оценила,затота отдавам заслуга на аудиото-например с "Остайница" виждам читатели я зарязват,а на мен аудиото много ми хареса,историята ме плени,но стилът е странен и май не би ми допаднал и би ме изнервил,ако я прелиствах.Абе,то угодия няма:))

# 611
Започнах предисторията на Убийствен влак - Тримата убийци (или Трима асасини? - чета на английски, така че заглавието на български не е официален превод). Книгата е за Сузуки - млад мъж, до скоро учител по математика, който е на мисия да отмъсти за смъртта на жена си. Отново става дума за подземния свят в Япония, персонажите са предимно мафиоти и наемници.

Нанао ще ми липсва, но малкият изрод Принца - категорично не. Без него историята сигурно ще е по-лека, въпреки тематиката.

# 612
Calabria, споделям мнението ти за "Остайница". Бях набелязала книгата още като излезе, после прочетох откъс в интернет, както и отзиви за книгата, и така и не я купих, защото прецених, че стила на писане няма да ми допадне, въпреки че темата ме заинтригува. Преди време тук прочетох коментари за прочита в Сторител и препоръки в полза на аудиокнигата пред книжната версия. Радвам се, че я изслушах, много ме впечатли.

# 613
При положение че "Остайница" е 130 страници, с големи полета и много празни редове, ми е чудно как е възможно да се зареже недочетена, то докато я почнеш и тя след малко е свършила. А стилът на писане е много особен и просто трябва да се възприеме с отворени сетива, за да върви бързо и с лекота - не е нужно да се спира и да се правят връзки, защото с развитието на историята те сами се появяват и парчетата се сглобяват.

# 614
  • Варна
На мен стилът в "Остайница" ми хареса много - именно защото е различен. Усещах се така, сякаш затаявам дъх (особено в напрегнатите моменти) заради липсата на обособени изречения. Много силно ми подейства, макар че доколкото си спомням, краят не ми се понрави. Въпреки това я оцених високо.

Общи условия

Активация на акаунт