В момента чета ... 81

• 41 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Благодаря от сърце на Nabia, че ми предостави възможността да си докосна до този шедьовър.

"Имало едно време два пъти" Франк Тилие
Жестока книга, буквално се съпреживява и психически и физически.  Уникален замисъл и изпълнение, държи те до последно със затаен дъх, ускорен пулс и нащрек. Препоръчвам я с две ръце на всички фенове на жанра. И силно се надявам на превод и на останалите му романи.
Ако някой я желае за прочит да пише.

# 406
  • София
Аз бих искала, после ще я предам нататък. Simple Smile

# 407
  • Пловдив
Пиши ми на лично, обещах я вече на една съфорумка /ще се доуточним за след нея/.

# 408
Скрит текст:
Има я в Рулит.

# 409
  • София
Изслушах "Фрида" в Сторител. Хареса ми и ме подтикна да проверя разни факти и имена, които не бях чувала. Явно всичко е достоверно, проверявах от различни източници. Нали си падам малко Тома неверни и винаги трябва да проверя кое е истина и кое художествена измислица.
За пореден път се убедих, че велик творец не значи непременно добър човек. Преди нямах мнение за Фрида Кало като личност, може би само съм се възхищавала на желанието ѝ за живот. Сега ми е неприятна, да не кажа направо противна. Като оставим настрана егоизма, пиянството, токсичните любовни връзки и комунистическите приказки (щото са само приказки, иначе няма нищо против да се възползва от благата на лошите капиталисти) има две неща, които силно ме отвратиха.
Скрит текст:
Едното е, че продължава с любовниците след като е диагностицирана със сифилис. Все пак от 15-ти век е ясно как се предава болестта и как протича. Доста безотговорно да се изживяваш като много влюбен, а в същото време да натресеш сериозна болест на възлюбения. Второто и още по-противно нещо е фикс-идеята да има бебе на всяка цена въпреки нежеланието на съпруга ѝ. Даже не проверих дали последната бременност не е след диагнозата със сифилис.
Бих искала да прочета по-подробно и за живота на Диего Ривера. Да имате препоръка за някоя книга? Също така дали дневникът на Фрида е издаден на български?

# 410
Аз да се отчета за "Жената, която е обичал" от Дороти  Кумсън. Хареса ми, не е шедьовър според мен, но е приятно четиво. На моменти ми ставаше мъчно за един от главните персонажи.
Вече започнах "Не говори" на Карън Роуз. Допада ми, но любовните описания ми станаха досадни. За единия секс толкова  много писаници, обаче аз като цяло не си падам по разни любовни истории. Иначе книгата е с криминална нотка и тази част ми е интересна.

# 411
По препоръка от темата започнах Лъжите, които изричам от Джули Кларк.
Идеална е за след интензивен ски маратон и в комбинация с шампанско. Лежерна и непретенциозна. Няма и много герои, на които да се налага да им помня имената.

И на мен ми допадна книгата.
Има лек спад в средата, но щом си спомям доста неща от нея, значи си е заслужавала.
Бях я взела от библиотеката и я заех на приятелка.

# 412
  • Mostly in my mind
Ивето, гледала ли си филма със Салма Хайек? Много е хубав.

# 413
Снощи приключих "Лъжите, които изричам" на Джули Кларк и мнението ми се запази до края - чудесен дамски трилър без кървища, без жестокости. Дадох ѝ 4*.

Мислех нищо да не започвам на 31-ви декември, но нали сърце юнашко не трае, та започнах "Приказка" на Стивън Кинг Simple Smile

# 414
  • Mostly in my mind
Чакам с нетърпение отзива ти, Миж, за "Приказка" Simple Smile

# 415
Възнамерявам и аз да започна новата година с “Приказка”. Или най-малкото, ако не с Кинг, с “Пет приказки” 😄.
Весело посрещане и приятно четене!

# 416
Аз ще изпратя годината с Колекционер на деца

# 417
  • Варна
Тази нощ завърших читателската си 2022 г. с " Мамник" на Васил Попов. При все внушителния си обем книгата увлича и бързо се чете. Действието се развива в наши дни, но началото на тази кулминация, това действие е поставена преди 100 години. В наши дни се стига до ескалация. Прекрасно са съчетани минало и настояще. Трудно ми е да определя жанра, може би фентъзи хорър с криминална нишка и любовен нюанс само като щипка сол загаднат. Simple Smile

# 418
Този месец съм на детективски романи, по-точно поредицата за Корморан Страйк. Сега съм на петата книга, но няма да успея да я довърша тази година, ще ми остане и за следващата. Simple Smile

Има ли някой, който е чел шестата книга? Ако има, моля да ми отговори на един въпрос:

Скрит текст:
Абе, тези двамата ще се вземат ли накрая, че това тяхното не се трае вече... Laughing

# 419
Чела съм всичко, до сега още не са, но някой ден ще стане.
Продължавам да чета пътеписа на Вълшебния керван - странно, че никъде не е упоменато кой е редактирал книгата, след като определено не е малко работа (пропуснати са цели случки от блога и стилът е различен). Не разбрах каква им беше драмата с тайландския магьосник, на мен точно такъв тип случка би ми била интересна и забавна, а други неща, които на семейството изглеждат нормално, за мен са ужасяващи... Очевидно сме много различни...
Чета и Мозайка от убийства и ми харесва много повече как е конструирана, в сравнение със сериала. Стилът на Хоровиц е претрупан, но се търпи.
И на двете книги май съм на около 20%.

Общи условия

Активация на акаунт