В момента чета ... 81

• 41 006
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
но няма да успея да я довърша тази година, ще ми остане и за следващата.
Точно това идвах и аз да пиша, но за "Снежна слепота". Възторжено я започнах, но "исландския Бакман" просто ме смазва с бездействие и вече я влача, влача ... изнемогвам. Още 30% ми остават, но не знам дали ще я завърша. Не е моята книга определено и май не е и моя автор.
И след тази скучнотия се чудя дали да не гръмна направо десерта "Генезис" на Картър като за суперска година.

# 421
Както търсих нещо кратко и забавно за край на читателската година, така изведнъж я завърших с "Остайница" на Рене Карабаш. Въздействащ прочит на Петя Абаджиева в Сторител. Предполагам, че книгата нямаше да ме впечатли толкова много, ако я бях чела, вместо слушала.

Авторката е избрала много интересна структура за романа, нетипична, предизвикателна, но именно потокът на съзнанието на главната героиня прави книгата толкова емоционална, някак задъхваща, пулсираща. Роман за дълга, традициите, любовта, но и за изборите, които всеки от нас прави в живота си. Много, много ми хареса - категорични 5* от мен.

Силен край на моята скромна читателска година. Надявам се в следващата да е интересна и малко по-пълна.

# 422
Прекрасни сте и се радвам, че ви има! Откакто съм в темата чета два пъти повече, понеже купчините с книги се увеличават стремглаво! Пожелавам на всички весело посрещане и една нова година, изпълнена със сбъднати мечти и много прочетени шедьоври!
Човек, който обича да чете, никога не може да остане сам:)
По темата: Лиляна Михайлова "Грехът на Малтица". Харесвам авторката много.

# 423
Вчера приключих "Уроци по химия". Хареса ми, но мисля, че в някои отношения има какво да се желае. Въпреки всичко не съжалявам, че прочетох тази книжка.
Продължавам с "Приказка" на Стивън Кинг.

# 424
Весело посрещане на новата година на всички! Нека през новата година всички прочетем повече, и по-хубави книги!
През новата година ще продължа с книгите, които започнах, но не завърших тази - "Приказка" на Ст. Кинг, втората част на "Косачи ", "Забравените от небето"

# 425
Приключих и аз Лъжите, които изричам, доволна съм. Разтоварваща и непретенциозна книга. Приятно написана.
Малко наивна, типично американска и надъхваща за силата на женската изобретателност.
Още от корицата е видно, че става дума за сблъсък между една хитранка и една лисанка, и общо взето положението е: нека по-добрата победи…
Друго, което мога да кажа, защото го забелязвам за пореден път - време е Бард да спрат да пестят от коректори.

# 426
Авторката е избрала много интересна структура за романа, нетипична, предизвикателна, но именно потокът на съзнанието на главната героиня прави книгата толкова емоционална, някак задъхваща, пулсираща.
Да, копира Маргьорит Дюрас, но пък доста сполучливо, харесах я и аз, запомняща се книга.

# 427
Прочетох Гардеробът - сборник от три разказа. Не е моята книга като съдържание, обаче толкова красиво и пламенно описва безсмислиците си тази Олга Токарчук. Много поетично си създава прозата. И сякаш бях през цялото време по средата на медитация или вълнуващ сън.

Самото издание е прекрасно. Приказни илюстрации и оформление. Истинска наслада да го държи човек в ръце.

Ей такава искам да ми е и годината - всеки ден, също като всяка страница от този том - да ми е удоволствие. Пожелавам ви го и на вас - любимата ми компания в този форум! 🥂

# 428
Гардеробът е една от книгите, които също харесах миналата година. Ако имах право на 10 номинации, тази книга щеше да е сред тях.
Честита 2023-та, бъдете здрави и откривайте красотата на света с всяка страница, която вашият живот сътворява всеки един ден!

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 12:57 от fenyx

# 429
За много години, мили мои четящи другарчета Hug
Бъдете много здрави и много прекрасни книги да ни намерят през Новата година! Blush

# 430
За много години!Живи и здрави!!!!
Ще започна и аз "Приказка",благодаря ви за споделените отзиви,за прекрасните препоръки,тази тема е истинско съкровище!

# 431
  • София
За много години!
Пожелавам ви здраве, щастие и много хубави книги Simple Smile Започнах "Колекционерът" на Джон Фаулз.

# 432
За много години. От 4-5 месеца почти не чета, добре, че е сторител, че слушам. В момента съм на "Безкраен четвъртък" на Ники Френч. Изслушах и срядата.
Имам взета от библиотеката една Здравка Евтимова, както и няколко професионални - на тема Психология.

# 433
  • Русе
Честита Нова година и от мен.
Започнах я с тази книга , умишлено изчаквах да мине Коледа 😁. За сега ми върви добре. Интересна ми е и много се надявам финалът да не развали положителното ми мнение до момента.

# 434
Честита Нова Година! И аз съм признателна на всички в темата за идеите за книги и за споделените впечатления.

Започнах да чета "Приказка" на Кинг. Засега върви добре, с едно лежерно темпо. Но и друг път си мислела, че е многословен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт