В момента чета ... 81

• 41 001
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
На 170 страница съм някъде на "Приказка" и все още не се е случило почти нищо.
Оообаче пък, така уютно се чувствам като го чета, много обичам многословността му. Струва ми се, че няма да ми е фаворит тази книга, има неща в образа на Чарли, които са ми доста недостоверни на първо четене, но пък всяка следваща кингова книга ми е като среща със стар приятел. Simple Smile

# 436
И аз подхванах “Приказка” на Кинг. Съвсем в началото съм, засега върви гладко. Въпреки многословното описание на досадни и обикновени наглед неща, историята не ми е досадила.

# 437
Извинете за отклонението, но ако четете "Приказка", заповядайте в януарския книжен клуб. Това е избраната книга за месеца. Ще е интересно да се прочетат повече мнения.

# 438
Този месец съм на детективски романи, по-точно поредицата за Корморан Страйк. Сега съм на петата книга, но няма да успея да я довърша тази година, ще ми остане и за следващата. Simple Smile

Има ли някой, който е чел шестата книга? Ако има, моля да ми отговори на един въпрос:

Скрит текст:
Абе, тези двамата ще се вземат ли накрая, че това тяхното не се трае вече... Laughing
Този въпрос ме мъчеше и мен Grinning. Не са, не са още...мноооого тийнейджърска работа.

# 439
Включвам се в групата на приказно четящите. Валери Петров оставих за понатам, децата сега предпочитат Марти, мечето Падингтън и Ванилия, а пък аз започнах книгата на Кинг отначало, като за начало на новата година. Харесва ми засега- повече как е написана, отколкото самата история. Но вероятно няма скоро да я прочета, защото ще подхвана и книгите за приложната психология, а и за децата все повече време отива за вечерното четене.
П.п. Все пак и приказките на Валери Петров зачетохме, чудесни са и за възрастен читател.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 23:19 от fenyx

# 440
Приказка вече е и в Рулит, изкушавам се, но не обичам хорър.

# 441
Не е хорър, фентъзи по-скоро, така е категоризирана в ГР.

# 442
  • София
Няма хорър, чисто фентъзи си е, и за мен това е един от проблемите на книгата. Чичко Кинг е силен в хоръра, а фентъзито му се е получило малко bland. Моята оценка за "Приказка" беше 3/5, като първата 1/3 част, преди да започне баш фентъзито, беше най-увличаща и кинговска.

# 443
Красива нова година! Пожелавам ви време за хубави книги!

Аз започнах годината с Матю Пери:

# 444
Няма хорър, чисто фентъзи си е, и за мен това е един от проблемите на книгата. Чичко Кинг е силен в хоръра, а фентъзито му се е получило малко bland. Моята оценка за "Приказка" беше 3/5, като първата 1/3 част, преди да започне баш фентъзито, беше най-увличаща и кинговска.

Моето мнение е същото. Накрая усещането за книгата е по- скоро разочароващо.

# 445
  • Sofia
Аз си прочетох "Приказка" с огромно удоволствие. От начало до край ми беше интересна, бях се настроила точно за такъв тип книга и се получи. Напомня ми на емоцията, която изпитвах докато четях поредицата за "Тъмната кула" на Кинг- приказно ми беше наистина Innocent

След нея прочетох и "Порцелановата кукла" на Кристен Лъш. Също ми хареса много. Обичам да чета за Русия, описанията на руската провинция, начина на живот, описаните любовни емоции,  та дори и политическата нишка ми хареса.

# 446
  • Mostly in my mind
Едно към едно с моето мнение. Simple Smile

# 447
  • София
И моето, първите 200 страници много ми харесаха, после малко ми изтъпя, но краят ми хареса също.
Сега започнах "Историята на твоя живот и други разкази" на Тед Чанг. Нещо не ме грабват особено. Хем си знам, че не обичам разкази, а и фантастиката не е "моят" жанр, нооо много ги похвалиха и реших да дам шанс. Също мисля да пробвам трилогията на Лиу Цъсин, брат ми я има, т.е. няма да я купувам, но поне мога първата да пробвам.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 17:38 от Дидка-бандитка

# 448
  • Русе
Прочетох ,, Песента на вакуумираното пиле,, и смело мога да кажа, че ми хареса много.  Историята е художествена измислица ,но засяга теми , върху които да се замислим за консумацията , потреблението и отношението към храната. Хареса ми как от началото на книгата се преминава от малкото семейно производство до разрастването на бизнеса и от загубването на идентичността на всяко пиле. Странна книга , няма да се хареса на всеки. Не съм чела ,,Деликатесен труп,, и не бих , защото мисля , че там нещата са много извратени и крайни ,макар и антиутопия. Възхищавах се и това ми хареса най-много в книгата любовта,уважението и почитта на главната героиня Полин към пилетата. 🐔🐥

# 449
Ъпдейт, точно довърших "Здрач" на Стефани Майър.
Нека да речем, че историята е по-хубаво разказана, отколкото във филма. Образите и на Бела и на Едуард също се различават от представените във филма.
Подходяща е предимно за тинейджъри, повече бих я харесала, ако бях на 17 (не на 27).
Ако обаче някой иска да се запознае с творбата "Здрач", то по-скоро препоръчвам книгата, не филма.
Сега започвам с "Новолуние".

Общи условия

Активация на акаунт