Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 792
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Аз имам една рецепта за акне от една приятелка, която каза, че много добре е повлияла на дъщеря й, но не сме я пробвали, защото в аптеката ми отказаха да я направят без рецепта за антибиотиците.
Това е лосион и маска, която се прави всяка вечер, но не ми каза как точно се ползват, защото не помнела, а каза, че в аптеката щели да ми кажат. Качвам рецептата.

# 526
  • София
Значи грешката с ИНА не е в “моя телевизор”. И аз не съм впечатлена от розовата им (подмладяваща) вода. Истината е, че има един техен продукт, който при нас подейства и това е шампоанът против пърхут. Първо го поръчахме с един спрей към него, а сега се ползва само шампоанът. Мъжът ми цял живот се бореше със себореен пърхут и изкупи всичко възможно от аптеките. Накрая, на шега буквално, поръча този шампоан и той взе, че му подейства. Аз повече няма да експериментирам с тази марка. Просто се зачудих от къде се взеха толкова много доволни потребители.
Zigi, имах вкъщи едно Епидуо и от 2 седмици насам му казах на младежа да маже локално върху пъпките. А те са такива гадни червени и дълбоки, някои от тях без връх. Понякога положението е толкова зле, че взимам една стерилна игла и леко набождам, за да може да изтече това чудо (извинявам се за подробностите).
Докато ползваше скинорен нещата бяха горе-долу под контрол с малки изключения. Ама все си мисля, че не е ОК да го ползва нон-стоп две години и решихме да направи почивка от него. Червените петна които остават след всяка пъпка са направо кошмарни.
Сега взех на сестра му някакъв продукт на Eucerin с тройно действие.
https://www.eucerin.bg/products/dermo-pure/triple-effect-serum Ако видя, че действа върху нейните 2-3 петънца от пъпки, ще взема и за него. Не знам вече колко пари хвърлихме за дерматолози и обещаващи мазила и нищо. Sad
Кое е форумното лекарство? Със салицилов спирт ли? Него не сме го правили, но ме притеснява да не пресуши кожата и да предизвика обратен ефект.
Епидуото не смея да го мажем на целите бузи (така ли трябва?). Предполагам, че към него е добре да се ползва и нещо за хидратация. С момчетата е много трудно. Моят син ненавижда да седи пред огледалото и да се клепа със 100 неща, невършещи никаква работа и губи интерес, мотивация и търпение.☹

# 527
И в тази рецепта има антибиотик (клиндамицин), дано да няма спънки при направата му.

# 528
  • Washington,USA
Значи грешката с ИНА не е в “моя телевизор”. И аз не съм впечатлена от розовата им (подмладяваща) вода. Истината е, че има един техен продукт, който при нас подейства и това е шампоанът против пърхут. Първо го поръчахме с един спрей към него, а сега се ползва само шампоанът. Мъжът ми цял живот се бореше със себореен пърхут и изкупи всичко възможно от аптеките. Накрая, на шега буквално, поръча този шампоан и той взе, че му подейства. Аз повече няма да експериментирам с тази марка. Просто се зачудих от къде се взеха толкова много доволни потребители.
Zigi, имах вкъщи едно Епидуо и от 2 седмици насам му казах на младежа да маже локално върху пъпките. А те са такива гадни червени и дълбоки, някои от тях без връх. Понякога положението е толкова зле, че взимам една стерилна игла и леко набождам, за да може да изтече това чудо (извинявам се за подробностите).
Докато ползваше скинорен нещата бяха горе-долу под контрол с малки изключения. Ама все си мисля, че не е ОК да го ползва нон-стоп две години и решихме да направи почивка от него. Червените петна които остават след всяка пъпка са направо кошмарни.
Сега взех на сестра му някакъв продукт на Eucerin с тройно действие.
https://www.eucerin.bg/products/dermo-pure/triple-effect-serum Ако видя, че действа върху нейните 2-3 петънца от пъпки, ще взема и за него. Не знам вече колко пари хвърлихме за дерматолози и обещаващи мазила и нищо. Sad
Кое е форумното лекарство? Със салицилов спирт ли? Него не сме го правили, но ме притеснява да не пресуши кожата и да предизвика обратен ефект.
Епидуото не смея да го мажем на целите бузи (така ли трябва?). Предполагам, че към него е добре да се ползва и нещо за хидратация. С момчетата е много трудно. Моят син ненавижда да седи пред огледалото и да се клепа със 100 неща, невършещи никаква работа и губи интерес, мотивация и търпение.☹

Ползвала съм го серума на Eucerin. Бързо свършва и щипеше малко, но е хубав. Допадна ми.

# 529
  • Пловдив
М да...не сме само ние в тази борба Confused
Да кажа пак...никъв лазер докато има активно акне!
Дано поне някой има полза...щото нас ни друсаха почти 2г и файда никва.

Тези Юсерин и т.н са Козметични чродукти за След затишие на акне. Няма да помогнат и те при активно.
Та...остават Епи дуо, Скинорен и кво още...не се сещам.
Последната докторица каза сутрин Сконрен, вечер Епи.
Второто го бяхме спрели след 2г мазане, не само локално, и сега пак почна.
Не ги редува обаче...сутрин не ще да маже и него и слънцезашита, та само вечер Епи.
И при сина ми са тип кистозни, дебели, подкожни...понякога единични, които Епи понякога гори...ама петната???
Докторката каза, че Скинорена ги оправял.

Тая бъркана рецепта и подобни също пробвахме. Файда няма.
Вече не знам кво остана...давам бирена мая сега. И тъй...

# 530
Внимавайте с избира на слънцезащитен, защото някои от тях запушват порите и се получава омагьосан кръг.

# 531
Аз имам една рецепта за акне от една приятелка, която каза, че много добре е повлияла на дъщеря й, но не сме я пробвали, защото в аптеката ми отказаха да я направят без рецепта за антибиотиците.
Това е лосион и маска, която се прави всяка вечер, но не ми каза как точно се ползват, защото не помнела, а каза, че в аптеката щели да ми кажат. Качвам рецептата.
Скрит текст:

На второто,аналог е Cleocin T, но без резорцин и е 10mg/ ml.
Скрит текст:

Преди се предлагаше в БГ под  търговско име ДалацинТ/DalacinT

Има и гел
Клиндамицинът преди беше включен в състава на Акнатак, но при него присъстваше и третиноин, докато в горните два , третиноин не  е вкл.
Могат да се закупят от Турция или от
 https://verrutol.com/cleocin-t-kleotsin-t-losion-sreshtu-akne-tsana-12-lv/

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 17:10 от niljaniljo

# 532
  • София
Zigi, колко време и какъв антибиотик пихте? Чувала съм, че след време акнето отново се появява. Дано да не така при вас. Ако знам, че с антибиотика ще се приключи сагата -веднага ще се съглася на такова лечение.

# 533
Доксациклин, три месеца по схема. Да, рано е да се радвам, че е излекувано, но към момента има огромен ефект.

# 534
  • Пловдив
И ние пихме в нач.АБ...имаше ефект.

Това турското също го имаме за мазане на гърба е при нас. Не сме редовни, ама ефект не виждам.

# 535
  • София
И ние пихме в нач.АБ...имаше ефект.
А задържа ли се този добър ефект? Един месец ли се пие?
Иначе ние измазахме всички възможни антибиотични кремове - докато се маже е ОК и има само белези, спре ли -отново се връщаме в изходно положение.
Според мен това нещо е хормонално и свързано с храненето, може би.
Едната лекарка директно ми каза, че при пубертетите
Скрит текст:
като започнат редовен полов живот ще оправи и акнето
. Ама аз няма как да съдействам за такова лечение.😂

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 19:09 от Skiorche

# 536

и хормонално, и храненето, и външни фактори- бактериално напр.
аз бях питала тук за мнения-никой не ме отрази
после споделих резултати-не помня дали имаше отговори
сега пак споделям- лампа със синя и червена светлина подейства при нас- за третото направление,външните фактори

# 537
Градски легенди са приказките за половия живот.
За храненето обаче е факт - трябва да се изключи сладко, мазно и високомаслени млечни. При моето дете диетата винаги действа, но му липсва постоянство.

# 538
  • Бургас
За половият живот не е е вярно, моят младеж на 16г се сдоби с гадже и изкараха няколко години в активни занимания, но голямо подобрение на акнето нямаше, аз също влачих акнето чак до 30г. За храната уж избягва захар и млечни, ама съвсем не може без тях

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 19:58 от bur02

# 539
Едната лекарка директно ми каза, че при пубертетите
Скрит текст:
като започнат редовен полов живот ще оправи и акнето
. Ама аз няма как да съдействам за такова лечение.😂
Това пък е такъв мит, че чак е смешно лекар да говори такива глупости. Изобщо не е вярно, хахаха. Половия живот едва ли оказва толкова значима промяна на хормоналния фон, колкото една бременост. По-скоро възрастовите промени, ако не е друга причината за акнето.
Скрит текст:
Моята дъщеря води полов живот от 10 клас. Пъпките не изчезнаха изобщо, но не и пречеха да има гадже. чак сега на 20 години има някакво видимо подобрение, без да променя нещо по рутината си. Преди цикълпонякога се появяват отново. Взела е гена на баща си и той ги е имал до 22 -23 годи, след което изчезват. Надявам се с възрастта да се оправят нещата. Аз също съм имала, но не толкова много, но и моите изчезнаха напълно след 20 години. Но всичко е индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт