Режим, НЕрежим, ние си се веселим, даже и тъжим - 90ДД и още нещо 69

• 28 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Не съм опитвала червено цвекло. Какво е на вкус - сладко, люто, горчиво, кисело? Гледам, че се съчетава с моркови. Ако е като прясното зеле, ще се жертвам да го опитам, иначе трудна работа.
Менюто за днес:
Закуска: питка с хотдог, кетчуп и обичайното лате
Обяд: омлет на тиган с малко масло, настъргана моцарела и половин купичка таратор, останала от вчера
Вечеря: плодово-зеленчуково смути (зелена ябълка, няколко парчета ананас, последният червен портокал и морков) и две мандарини

Днес блендерчето се задъхваше, ама не е лесно да си в топ форма на 5-6 години.

# 601
  • Targovishte
Здравейте, банда. Днес помъдрявам с още една година - почерпете се!

Скромно, но от сърце!

Снощи единият ми син и кандат-снахата ме изненадоха и ми донесоха торта със свещички! Болен - не болен, стегнах се. Довечера чакам още гости.

Иначе, в събота се свързах с познат уролог и си взех час за утре. Препоръча ми да се направи цветна снимка /не знам какво значи това/ и ехограф. Според него, спрямо моите симптоми, за които му разказах и още 99 въпроса които ми зададе, вероятно настинка е предизвикала всичкото това при мен и вероятно ще хвърлям камък. Джи пи то и той потвърди и ми пусна направления. Стискайте ми палчета утре между 9 и 12, моля.

Пожелавам ви приятна, слънчева и усмихната неделя!!!! Обичам ви!

# 602
  • в окото на щастието !

Добро утро! Наспахте ли се ?!
Балки-червеното цвекло е сладко на вкус .Много е приятно .Със зехтин сол и оцет/лимон става разкош.Много оцветява урината ,да знаеш и да не се плашиш:grinning:
Деси-правя го по рецепта на Супичка , ала вместо тахан слагам 2 лъжици зехтин и вместо зехтина в рецептата слагам водичка от нахута ,докато ми хареса консистенцията.
Гледам да спестя мазнини и калории , затова така .С повечко лимонче не мога да му се наситя . Grinning
Хубав ден ! Ще ви нагледам после ,че имам майстори в къщи
Редактирам се
Курдов-честит бъди ,друже

# 603
ЧРД, Курдов. Оправяй се бързо и дано резултатите от прегледа са добри.
Боби, щом е сладко цвеклото, няма проблеми. Ще се пробва определено, аз се притеснявах да не е горчив или лют като лука.

# 604
Да си жив и здрав, Курдов!

Всички болнички да оздравяват!
И ние имахме здр.проблеми и бяхме в болница с детето. Сега пък куч има проблеми.

Взех си да пия чай уж за слабеене, няма ефект, диета нещо нямам мотивация да пазя, а кг са все нагоре.

# 605
  • София
Здравейте, банда Hug
Курдов, честит рожден ден! Бъди здрав и много щастлив! Весел празник с любимите хора!:hugs:
Дано изследванията са добри!
Жгмъц Hug
СисHug
Бързо оздравяване на всички болни, банда!
Децата се оправиха за 3 дни, от днес съм аз болна-гърло, главоболие и болки в мускулите.
По план върви диетата. За вчера тиква и пилешко със зелена салата. Днес тиква и таратор.
Лек ден на всички!:hugs:

# 606
  • София
Курдов, здрав и щастлив бъди! Стискам палци от днес! 🤞
Сисонка, ❤ дано всичко е наред вече! 🍀🍀🍀
Миленски, ❤бързо да оздравяваш!
Десинко, ❤ страхотен минус, само така!
Боби, ❤ ще се възползвам и аз от рецептата ти за хумус без тахан и мазнини 😊. Подозирам мазнините,  че ми обръщат каручката - не свалям и бързо се отказвам. 😒

# 607
Миленски, скорошно оздравяване ти пожелавам и да минава леко.

Аз днес го пиша свински ден. По режима е, няма нещо извън него, но количествата са ужас. Ще се опитам поне вечерята да е в поносимо количество.

# 608
Курдов,честит рожден ден!   Пожелавам ти здраве,  до теб  все така да е страхотната ти жена и много хубави емоции с  децата ви  и техните  любими! Хубава  празнична  вечер  и наздраве за твое здраве!   

Утре  успех с лечението!

# 609
  • Русе
Курдов, да си жив и здрав! 🥳🥰🍀🥂😘😘😘

Банда, 💖

# 610
Курдов, честит да си! Бъди здрав, обичан и удовлетворен от живота приятелче!
Днес съм на едно ядене, че бях на ресторант!
Ядох салата с печени чушки, домат, патладжан и сирене. И свински ребра!

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 21:02 от mimi.7299

# 611
Аз се взех в ръце и направих дълга разходка днес, но забравих да си взема бутилка вода и бях ожадняла. За другия път вече ще знам, а и количествата извън работа са малки.

# 612
  • Русе
Курдов, да си жив и здрав! Нямаш проблем за утре от мен с палчетата (и без това съм по оперативки Grinning)
Сис, не звучи добре това с Малчо Hug дано куч се оправи бързо!
Миленски, и аз като теб - с предрано гърло и днес цял ден на чайове, грипекс макс и едно за смучене без захар (бях го купила на ММ - отвратително е, но много добре действа).
О, Джулс, затопля се, може и да успеем да пием кафе някой път Wink
Балки, червеното цвекло (rote bete) в Германия го продават в буркани (сварено и мариновано) - аз много го харесвам така. И тук в Лидл бяха пускали.
И един отчет, че вие сте ми коректора Hug
з - кафе; вз - 3 ягоди; о - макаронени звездички със спанак и малко обезсолени маслини; в -  2/3 вафла без захар (бях си нагласила 2, ама нещо не са мойте) + 3 желирани бонбона и рчш
Скрит текст:
Намерих в един стар сайт грамажи за 90 ДД и реших да ги спазя поне като съм в къщи - еми няма как да изям 120 г в сух вид макаронени изделия - направих 90 и се насилих да ги изям). А после си мислех - 200 г сладка вечеря, 1 желиран бонбон е 9 грама - да изям 21 JoyJoyJoyStuck Out Tongue Winking Eye даже може и 22 Wink
Извинете ме - избива ме на простотии по това време, а само чай с ябълка и джинджифил съм пила

# 613
Курдов честит да си и тук! Здрав и мног щастлив с любимите ти хора!
Стискам палци за изследванията! Цветната снимка или венозна урография се прави след като ти направят венозна инжекция с контрастно вещество, изчаква се малко и после ти правят снимка, по този начин се прследява целия уринарен тракт. И се вижда дали има засенали камъни някъде.
Деси аз с количествата нямам проблем ,з атова съм на този хал Sunglasses  А за разликата след първия ден - много приятно чувство да видиш такъв минус!
Сиси дано е добре детенце вече, а и куч да се оправя Heart
Мими всичко ще се нареди!
Вангоби по- добре си вече се надявам!
Миленски значи не ти се размина, да минава по- бързо!
Много, много гуш  за всички!
Прекрасна седмица ви пожелавма , банда! Heart

# 614
  • Targovishte
Здравейте, банда! Благодаря за стиснатите палци, вече пускайте. ВЕЛИКА СИЛА СТЕ!

Изследванията показаха,
Скрит текст:
че най-вероятно съм изхвърлил камъчето, но имам още доста песъчинки. Изписаха ми лекарства, които трябва да пия по схема 14 дни, после пак при уролога. Именно камъчето е причинило разраняването, а не каквото аз си мислех. Урологът препоръча поне една бира на седмица също профилактично. А аз, както знаете, не съм много по бирата. Но щом трябва. Отделно от това, след тези четиринадесет дни, ще почна един антибиотик, с който се цели изчистване на цялата система. Урологът каза, че съм отишъл почти навреме, за да може да изчистваме песъчинките преди да се събират в камъни. Малкия дявол е бил.
Същите лекарства щели да облекчат и болките в кръста, които всъщност не идвали от кръста. Гарантира ми че паренето още утре сутринта няма да го има. Дано!

Наливам ви едно обедно-следобедно кафенце и ви желая приятен следобед!

Общи условия

Активация на акаунт