Женен ли е - лъже

• 23 947
  • 691
  •   1
Отговори
# 120
На мен също. И какво от това?

# 121
В моите представи, за да се влюбиш в някого, трябва да почувстваш някаква тръпка. Аз не съм изпитвала такава при обикновено познанство, колегиално общуване и т.н. Кога и как женен човек с дете успява да залитне по колежка - не става без поне някакви задушевни разговори за мен. Не мога изобщо да си представя, че ще си падна по някого само заради външния му вид и работните му способности, след което ще изтичам да се разведа...

# 122
  • София
Много ми е смешно как си представяте развод, защото не те удовлетворявала връзката. Това според мен се случва при някакви непоносими обстоятелства или тотални различия във възгледите. Освен това влюбване може да се случи и при нормални отношения вкъщи, все пак има комуникация и с други хора. Не е казано, че се влюбваш само ако нещо ти липсва. Вие защо сте се влюбили в половинките си, защото сте го търсили, защото нещо ви е липсвало или просто сте се усетили привлечени от този човек и сте видели, че ви харесва характера му, разбиранията му, отношението към другите и към вас?
Аз съм се влюбвал без да го търся и след доста връзки, но това е процес, който отнема време на опознаване, секс и какво ли не. Не мога да си представя, ако съм женен да лъжа жена си с такъв един процес на емоционална изневяра. Ще се прибирам при нея уж всичко е наред, а ще се влюбвам в друга. Е не мога да си го представя. Изневерявал съм, но никога емоционално и то без да съм бил женен

# 123
С Невена често ми се разминава мнението, но последното се припокрива и с моя опит и наблюдения.
Влюбването е ирационален процес. Не е технология за висока ефективност и здравословен начин на хранене. Няма точен алгоритъм и последователност.
И да, понякога любовта е и обсебване. Някои си живеят така и им харесва. Въпрос на избор, усещане и напасване.

# 124
Лъже, разбира се. Иска те да те има, но като те спечели ще се върне при жена си. Това са типичните приказки на свалячите, не знам докога жените ще се връзват на едни и същи изтъркани номера. И защо толкова бързо те забаламоса? Друг път комплименти не си ли слушала?
Пълно е с отегчени женени, даже те са най-загорели. Ти как би се чувствала на мястото на тази жена? Нали правиш връзка, че ако избереш него утре ще си на нейно място?

# 125
Много ми е смешно как си представяте развод, защото не те удовлетворявала връзката. Това според мен се случва при някакви непоносими обстоятелства или тотални различия във възгледите. Освен това влюбване може да се случи и при нормални отношения вкъщи, все пак има комуникация и с други хора. Не е казано, че се влюбваш само ако нещо ти липсва. Вие защо сте се влюбили в половинките си, защото сте го търсили, защото нещо ви е липсвало или просто сте се усетили привлечени от този човек и сте видели, че ви харесва характера му, разбиранията му, отношението към другите и към вас?
Няма как да се влюбиш в друг ако обичаш партньора си. Ако се влюбиш в друг, значи не обичаш партньора си. Щом не обичаш партньора си е било редно да му кажеш и да се разделите, когато си го осъзнал.
А за какво се разделят хората ако не е поради неудовлетворение във връзката..?! Че то това е единствена причина за раздяла - липса на любов и удовлетворение.

# 126
Няма как да се влюбиш в друг ако обичаш партньора си. Ако се влюбиш в друг, значи не обичаш партньора си.

В повечето случаи може и да е така. Но може и да не е. Много сте категорични, а животът е шарен и чувствата не са математика.

# 127
  • София
Различно е влюбването когато си сам, и когато си обвързан. Във втория случай ти вече би трябвало да имаш голяма част от емоциите, които се асоциират с влюбване, спрямо половинката си. Ако те вече са изчезнали, изчерпвани, слаби, липсващи - нормално е новият стимул да те отнесе. Ако изпитваш истинска обич и привързаност към половинката си, не би трябвало да е толкова лесно да я замениш за друга любов, дори да изпиташ такава.

# 128
Според моя опит е възможно хора и от двата пола да се влюбят в някого, с когото не са правили секс. Иначе какво излиза, влюбваш се в секса. Само че има разлика между това да обичаш секса по принцип и да обичаш да го правиш с точно определен човек.

# 129
Аз не съм почитател на самопризнания от рода на - разделям се с теб, заради друг човек. Появата на трети лица като причина за развод си има причина и така дълбочинно подхождам аз в нежеланието си да причиня на другия онуй отвратително чувство при подмяна. Още повече като има деца. Тоест - причината винаги е в отношенията между двамата, а не в странични фактори.
Някаква невидима сила кара жените да бързат с развод при любовник, за разлика от мъжката част, която си кара така, и има защо.
Wink

# 130
Разбира се, че раздялата не се случва заради поява на трети човек, а заради проблем в отношенията между двамата. Появата на третия може само да бъде тласък, но не и причина.

# 131
  • София
Разбира се, че е възможно да се влюбиш в някого и без секс, както е възможно да се влюбиш в някого и без да сте живели заедно, но точно със секса и съвместното съжителство разбирате дали сте съвместими и дали тази емоционална вихрушка, която ви е завъртяла, може да вирее на ваша обща почва, или ще си излети, когато връзката мине на ниво реализация. Без консумация, дали физическа или битова, връзката съществува по-скоро на ниво фантазия, както за образа на другия, така и за съвместния ви живот. Та без тези неща за мен "влюбванията" са си приказки от 1001 нощ. Това, че някой е извадил късмет да ги направи след брака и да си паснат, си е точно това - шанс. А не правилно подреждане на събитията.

# 132
Между това да си влюбен (или увлечен, ако предпочитате), и да обичаш, разликата е съществена. А дали можеш да съжителстваш с този човек, колкото и да го обичаш, е съвсем отделен въпрос.

# 133
  • София
Винаги съм казвала, че в една градинка от чушки НЕ могат да поникнат домати.
Тоест, някъде между нас двамата имаше място да се настани тя.
И то не е едно нещо, а няколко,  Без дума лоша да сме си казали, да сме се нагрубили. Просто имахме мисия - да създадем едно прекрасно същество и го направихме!
Преди време имаше тема - за точния човек. Там написах, че смятам, че двамата в 1на двойка са един за друг в определен момент от живота си. Дали за месец, дали за 4 години, дали за цял живот.
Ние бяхме докато забременея.
Парадоксът е, че той я нае за да може да ми помага и да е до мен, ососбено след преживяното от 1ва неуспешна бременност.
И те се срещнаха точно в този момент, когато  на практика всичко трябваше да е най-спокойно, прекрасно и силно.
Но Животът е урок. Всеки ден, всяка минута, всяка ситуация. Няма нищо случайно.
Въпросът е да научиш този урок , за да преминеш към следващия. Дали сега,  дали след години, дали в другия живот.
И не, хич не ми беше прекрасно. Ситуацията си взе своите жертви, но ме направи много по-силна, по-уверена,  по-мъдра. И може би по-добра.
Е, онова доверчиво момиченце умря.
Толкова, че няма да допусна някой да ме нарани пак. Никога.
Да, сигурна съм.
За 13г имах възможности. Но не.  Друг мъж в храма ми няма да влезе. В душата ми. Никога.
И не, не страдам толкова. Научих се да ценя позитивите на всяка една ситуация.
И не е въпросът в какво вярва Пенка, Драганка или Пенчо. Или дори аз.
Знам, че не ми е изневерил. Но това какво всъщност ви топли. Имам близка позната, която ми заяви, че ако мъжът ѝ изневери тя не желае да знае, Много съм си говорила с нея - всъщност адски много жени са така. Ми... тяхна си работа. Едни си затварят очите, други мълчаливо страдат, но продължават, трети от раз показват врататата - моя приятелка разбра, помоли го да си събере багажа и той се изнесе точно за 2 часа.
2 часа.
Детето  - тийнейджърка. Но запазиха цивилизовани отношения и детето прие нормално ситуацията.
Аз, признавам, че няма да съм толкова бърза, ще му дам карт-бланш от няколко дни. Но че се приключваме - приключваме.
Та това е. Една капчица в морето. Истории милиони. Но, за да се върнем на запитването на авторката -  мъжете, които, ако са силно влюбени ще се разведат. Повечето - точно, защото не са истински влюбени и гледат само кревата и не си развалят рахата. И играят двойна игра. Нещо повече - при разкриване, причината за развода най-вече е в жената - защото нейното достойнство е уронено. А не защото мъжът е толкова силно влюбен в новата и затова тегли чертата. Помисли само колко мъже си стоят на сготвено и почистено от съпругата и си поддържат любовница. Защото е по-лесно. И в повечето случаи - накрая любовницата е с похабена младост, в  немалко случаи, изпуснала и влака за дете.
Бъди разумна.
Аз, даже, ако бях на твоя място, понеже съм  проклета, бих  му казала, че щом вече се развежда ще отида да говоря с жена му Simple Smile
Само за да видя физиономийката му Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:04 от Светулчица

# 134
Аз вярвам на Светулчица, че не е имало изневяра.

Общи условия

Активация на акаунт