Забременели след инвитро 52

• 54 291
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Скирът е чудесен десерт с плод, шоколад, мед, оведени ядки... И за таратор става.

# 571
bobby, аз не смятам, че кантара може да ти даде вярна информация по време на бременност. Все пак той няма как да разграничи твоя организъм от бебето, плацента и околоплодни води.

devilche, пак ще ти дам пример с моята бременност. Аз първи триместър даже свалих към 2кг без гадене и повръщане, после почнах да качвам, ама явно не по мен самата. Забременях 58, влязох да раждам 72, изписаха ме 56, които станаха 54 след още няколко дни като изхвърлих задържаната вода от тялото си. Просто двете бебета дърпат много от хранителните вещества, после пък няма да има сигурно много място за стомаха ти. И при моите момчета имаше разлика в теглото (при раждането се оказа значителна), ама те бяха разнояйчни. Като имат обща плацента знам, че се обръща повече внимание на разликата между тях.

# 572
Аз вчера попаднах на витрина в Кауфланд с млечни високопротеинови продукти и грабнах някакъв Скир. Ще го пробвам днес да видя ще се харесаме ли. Че с изварата сме много скарани, не мога да я понасям. Сутринта хапнах варено яйце. Снощи авокадо и месо. Мъча се да добавям някакви такива продукти, които уж съдържат повече протеини, но определено е недостатъчно.
Имам купуван грахов протеин от био магазин, дали става за тази цел?

Скира е много хубав, но си вземи чист и си добави някакви плодове, става чудесна закуска. В плодовите слагат някакви подсладители, които по принцип са си вредни, така че не вземай от тях. Поне аз на такива попаднах, може да има и други.

# 573
Боби, радвам се, че помага! Не яж и пии нищо след него, поне не скоро, малко губи ефект. Аз съм взимала най-много 4 за една вечер, гледам да има 2ч разлика. Иначе имам познати пили грахов протеин, ама все пак предвид, че има специализирани..

Девилче, като си бременна, еле с две… бебетата си взимат каквото им трябва, но както и да се храниш.. дефицитите са за теб. Не стига храната за съжаление и трябват добавки. То това не значи да ядеш гадости нали…

Препоръчвам да си изследвате нивата на общ белтък и албумин в кръвта и по това да се ориентирате колко нужда имате от допълнителен прием. Само това е коректно.

# 574
Сънче, много ти благодаря и аз за полезните съвети и че намираш време за нас ❤
Точно утре съм решила да пусна(Вецев ми ги назначи): общ белтък, албумин, креатинин, д-димер,фибриноген,аспи тест и LDN. И ще видим картинката тъкмо и с тромбофилията ми,че съм все още на един аспирин кардио от 75 мг,а пък съм с Протромбин+Пай, но Вецката твърди,че кръвотоците са на 6 и не ми трябва НМХ,та дано е прав.
И аз мисля,че граховия можеш да си го изпиеш,но едва ли ще има този ефект на медицинския.
Добавки пия от както свят светува 🙈 пренаталните витамини Оптимал натал,но само по 6,а не 8 каквато е дозата на американците, защотото и отделно взимам комбинираните метилирани Б, омега 3, вид Д(спрей), вит ц(липозомен) и др.за кръвотоците(флебодия,дузодрил и аспирин 75).
Ще ме изпият тези двечките,но ще стискам зъби щ,само и само да се разминем с Т синдрома(който е само при еднояйчните),че стигнем ли до лазерни аблации на матката… не се знае дали ще оцелеят 🤞

# 575
  • София
Девилче, ако това ще те успокои, аз до 20 г.с  бях + 2 кг., в момента (37 г.с ) съм +20 кг. ... хич не е фактор това Joy
Препоръчвам ти да ядеш повече протеинови храни, а не да пиеш протеин. Скира е чудесен вариант, мнгоо го обичам, ям го всякак.

# 576
О,Бобииии-ще си правим женски сбирки скоро май ☺🎀Иначе и на мен от Надежда акушерките ми препоръчаха гавискон,но от този с ягодата ми се повдига.

Аз да попитам имащите опит майчета-какъв протеин пиехте през бременността? Едната ми госпожичка изостава малко(доплера е ок),качила съм само 1 кг(15+1 гс), ,а нито съм повръщала,нито пък нямам апетит,но явно не мога да набавям за 2бр бебета протеините. Пила съм преди на биогейм и фризобин(той е медицински,но с малко протеин и мн въглехидрат и не ми е ок),та ако сте доволни от някой конкретен споделете 🙏🏼
Гледам на прегнако,но има мн обринали се мами,а този на ever build мисля е добър-как мислите?
https://www.silabg.com/bg/20683-EVERBUILD-ISO-BUILD-Protein-Isolate.html
Аз съм пила този на Прегнако и съм нямала проблем. Нито обриви,нито нищо. При мен белтъка в кръвта и албумина бяха ниски и единият АГ ме насочи да пия,но на феталната ме отказаха,понеже моята беба вървеше между 8 -10 дни напред. Препоръката беше да не го пия,понеже ще дръпне още повече напред. Та го спрях,уникално вкусен е иначе😃Пих го две седмици само,но и добре че го спрях,понеже тя се роди 10 дни преди термин 4.100кг. Наблягах отново на протеини в последствие,защото взех да отичам и да вдигам кръвно☺Мисля ме е въпрос на реакция на организма спрямо медикаменти и храни☺

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 17:08 от Милото

# 577
Благодаря ви,мамчета ❤
Скир не понасям-или не съм попадала на хубав или незнам как да го ям-като тебешир ми е 🙄 ако знаете някой различен,моля споделете,че мм вече не иска да дояжда всичко почти.
Аз мн се радвам,че не качвам много,въпреки лакомията ми,(ясно е,че няча да е все така и ще се търкалям скоро), но се тревожа,че и бебета не растат  както преди 15 дни. Вторник съм на междинна фетална в 16гс при Чавеева и после при Павлова(Надежда) на ЖК,та ще видим те какво ще измерят и кажат за бебетата и изследванията ми.

Да знаете къде в София се прави Аспи тест,освен 3та градска и Ситиклиник?

# 578
Имам купуван грахов протеин от био магазин, дали става за тази цел?

Сигурно става, но като купуваш нов по-добре суроватъчен. И за храненето е така - млечни и яйца да са включени, а не само месо и боб, ако нямате непоносимост, разбира се.
Имах страшна загуба на протеин поради едно заболяване на бъбреците, това преди да забременея, влизах в болница. Като ме изписаха това беше съвета - яйца и млечни, най-лесно се усвояват.

Девилче, доколкото можеш, не го мисли този Т синдром.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 20:38 от Одри ♡

# 579
Мерси за вниманието, Одри🙏🏼Опитвам да се разсейвам,но заради получилото се леко изоставане(което не притесни изобщо Вецев,но мен да) се зачетох още и още, и станаха…безсънни нощите ми.

# 580
Девилче, щом не се е притеснил, не се напрягай. Той доста се презастрахова. Назначил ти е изследвания, ще оправите нещата. Ако би те успокоило дъщеря ми вървеше винаги със странни пропорции, крак седмица напред, глава една назад - физиология. Дългокрака е. Синът ми пък се роди 5см по-нисък. Това изоставане може да е дори просто физиология. Знам, че стресът е голям, но се опитай да карате ден за ден, преглед за преглед и всичко ще е наред 😘

# 581
Сънче, прекрасна си🙏🏼❤ спирам да го мисля и чакам прегледа във вторник,да видим и Чавеева колко ще ги измери. За сега уж са съразмерни и както той каза били умни и симетрични 🤨
Ще купя пак някакъв чист скир и ще го ям насила щом трябва,протеин ще си пия и на 27.07 ще видим резултата.

# 582
Някой правил ли е тест за имплантационен прозорец. Имахте ли изместване?

# 583
Аз правих 2 пъти за 6м. 1вия път беле с 1 ден напред,2рия с 1 ден назад. Направихме ЗЕТ точно на деня(без изместване).

# 584
Здравейте, момичета 😊

Репродуктивният лекар ми беше казал след БХС да спра Дуфастон и Циклогест изведнъж.

Но честно казано ми се струва доста рязко, а и разбрах от други момичета, че са го спрели постепенно.
Не знам дали е правилно, но мисля да приемам по 1т за още 2 седмици, като по-плавно спиране. В момента приемам по 2т Дуфастон и 2 пъти Циклогест вагинално.

Благодаря предварително за споделеното мнение 😊

Общи условия

Активация на акаунт