Какво да правя?

• 8 908
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
Добре е направила, че любезно е отказала.
Иначе, с тази работа по равно, както е казал, половината зайчета бяха за нея Wink

# 106
  • Далечният изток
Кога е отказала?
Само за Нова година да отиде е отказала до колкото помня.

# 107
Гълъби Rolling Eyes за какво ги гледа тия гълъби? Точно пък гълъби... Много странно... Никога не съм чувала някой да гледа гълъби Rolling Eyes то ей ги гълъбите навън, гледат си се.. кво им гледа Thinking

Ами... 80 гълъба имаме в нашата къща. Страст и мерак са на баща ми и им
им се радва като малко дете.
Гледа ги с бинокъла, храни ги, пуска ги, те се връщат, болните са в отделен кафез(лечебница) докато не се оправят.
Купува им се специална храна.
Като някой е болен, изчезне или умре е мъка голяма.
След няколко дни сам се връща(изчезналият гълъб).
Ако някои два много му харесват като разцветки ги отделя в отделна клетка, да създават поколение.
Яйцата хвърляме, но се оказа, че и гълъбите са били деликатеси едно време.
Имат си даже и съюз на любителите на гълъби.
Не знам  как се води точно.
Баща ми познава всеки един и ако с комшията им се случи да си ги загубят, знаят кой на кого е.
Наследи ги баща ми тези гълъби от приятел - ловджия, който починал.
Майка ми са й омръзнали.
Все му казваме да остави само белите. Другите да раздаде, не.
Взел ли ги е, ще си ги гледа.
Точно си е хоби.
И други познати гледат.
Та, не виждам нищо странно в това.
Да, не са най - обичайните домашни любимци.
Ама ако авторката се набута там да знае, че гълъбите са страшна разправия.
А и двама тийна плюс гомяма къща, плюс двор, евентуално китки, плюс гълъби и други животники.
Плюс свекитата в същия град.
Хехехе, голям купон!

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 23:02 от Caroline_Bingley

# 108
  • Terra incognita
Не си ли чувала израза "къв е тоя гълъбарник"?
Гълъбарството е хоби не от вчера и днес.
Едно време мвраклиите си правеха гълъбарници по таваните и развъждаха специални породи- бели, едри и т.н.
Аз "отглеждам" или по- точно изхранвам двойка гугутки от 2-3 години, не съм очаквала да са толкова умни създания, но те по начало са доста по- чисти от гълъбите.

# 109
А, чувала съм го израза.. даже в даскало кабинетът по рисуване му викахме "гълъбарника" щото беше на тавана на училището Joy ама.никога не съм знаела от къде идва всъщност израза Joy предполагах, че е нещо мръсно, миришещо и оакано...
Ама хора различни, може пък авторката да се кефи да чисти акита на гълъби, знам ли...

# 110
Добре, де, не обиждам, ама още не разбирам защо някой би гледал гълъби ?! Баш гълъби?! Не съм виждала да се продават яйца от гълъби, не съм.чувала да са деликатес някакъв.. а кой би ял гълъб?! Яде ли се това? Сериозно, не разбирам, не се заяждам.
Пп. Д ане би да не става въпрос за гълъби гълъби дето ги виждаме навън.. някакви други ли са?

Гълъбарите не гледат такива като тези, които виждаш на улицата. Има различни породи, някои много скъпи. Може да е хоби, да развъжда, също се готвят и са деликатес. Много са вкусни. В България не мисля, че е популярно обаче.

На тоя гълъбите са му най-малкия проблем. Авторката не ми звучеше глупава, точно обратното - мило, добро момиче, и си търси късмета. Вече не съм много убедена щом му се връзва на тоя на глупостите.., жена трябвало да се поддържа къщата… както и да е.

А авторката май вметна някъде, че всички около нея създавали вече семейства и тя изоставала (дано не бъркам темата). Чудя де къде живеете, аз не познавам никой да е направил сватба на 22-23 от моето поколение. Аз бих се махнала от място, където ако на 25 не работиш за трето дете си провал в живота.

# 111
Аз като ви казвам,че младите тотално се объркаха!Или решават да се женят на 20 години,нищо не видяли от живота/то с къща ,гълъби,деца,свекъри,няма и да видят/.Или до след 40 се имат за момиченца и решават да раждат на 45,пък що така не става.

# 112
Благодаря ви дами, точно затова съм тук, за да послушам мнение на по-опитни от мен. 🥰 А относно женитбата съм на същото мнение, нямам изобщо такива планове на този етап за мен е нормално към края на 20те ,30 някъде, когато човек е по-осъзнат и знае какво прави, нито съм готова за деца все още (не че не искам), може би и затова се шашкам😁, просто всичко стана много лесно и може да съм се заблудила, че това е моя човек, тъй като в днешно време много трудно се намира половинка, все нещо няма да е както трябва, или  външно няма да ми харесва или нещо в характера и тн.А и моя опит с връзки е мога да кажа трагедия...та този човек е цвете в сравнение😁😁😁такъв ми е късмета, явно😁

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 00:18 от Anya000

# 113
От цял свят, така ли не останаха свободни мъже, че баш с вдовец/разведен ще се захванеш, при това с 15 години по-голям от теб и с 2 деца. Пф! Relaxed

# 114
Чичо ми гледа гълъби, маняшко хоби, риболовците пасти да ядат. Сори, ама не е като всеки домашен любимец - кучето ми не ака навсякъде, котка съм имала и тя си имаше място. Притежателите на гълъби им е наакан целия двор.
Авторке, много мисли преди да се хвърлиш. Този човек е провинциален тип. Май иска хем умна и начетена  с амбиции, хем да му върти къщата. Има такъв тип, дето скачат високо - моята жена е умна, красива, образована и чисти лайна, а вашите кви са - само чистят.

# 115
  • София
Мен би ме притеснило мъж с къща, тийнейджъри, домашни животни и на село да ми предлага да си делим работата по всичко това наполовина.
Изброеното си е негово и трябва да е негов ангажимент.
Сигурно и ще иска поравно пари да се внасят в домакинството, в което после пак 80-90% ще е явно за неговите нужди.
Хитряга.
Че и на младо и изучено се точи.
Чак невероятно ми звучи темата.
Имам дъщери на същата възраст и хем са в изключително сериозни връзки, никога не биха приели подобна оферта.

# 116
Хахах сетих се какво ми казваше майка ми като бях на годините на авторката - "с мъж от село не се събирай". Визираше точно такива като тоя гълъбарник и онзи от другата тема дето го играе природосъобразен и искал да се храни с каквото изкара Joy

# 117
Коя е тамата с природосъобразния? Изтървала съм я Grinning

# 118
  • Terra incognita
Авторката се чудеше дали да го остави след Коледа, че да не развали празниците на роднините. Онзи искал да живее извън системата. Сървайвър, един вид.

# 119
Раздяла след Коледа май беше темата. От телефон съм и не ми се занимава да търся линк.

Общи условия

Активация на акаунт