Какво да правя?

• 8 907
  • 213
  •   1
Отговори
# 120
Авторке, не искам да те обиждам, ама май си с доста селски разбирания и много не се въртят мъже около теб. На твоите години и аз заглеждах такива батко-чичковци, но чак разведени и с деца никога не са ми били вариант.
Тоя си хвърлил дечинята баба им да ги гледа, ходи по другите градове да чука млади глупави момички, пари много няма, но пък има цяла къща, която дори не смея да си помисля в какво състояние е, щом такъв финансово некрасив бил живеел сам в нея... Сигурна ли си, че гледа гълъби, а не кокошки?

# 121
  • Terra incognita
Че то по- добре кокошки да гледа.

# 122
  • София
Между другото, за да се поддържа двор и къща трябват много повече пари от апартамент. Уф, мразя гадни дворове с натурии.

# 123
Напротив, не е по-добре кокошки. Щото гълъбите са хоби, а кокошките са работа.

# 124
  • София
От кокошките поне има някаква полза, а на гълъбите само се хамалува. И кърлежи понякога завъждат.

# 125
  • Terra incognita
Чак много пари не. Искат се желание и работа. Нищо не струва да си подредиш двора и да не го превръщаш в бунище с натрупани всевъзможни боклуци. Направо полудявам от такива дворове. Хората не знаят какво богатство имат и как да го превърнат в нещо красиво и функционално. Мързел и клошарски манталитет.

# 126
Щом не може да пътува и да я вижда, явно не е много състоятелен. На 20 и, някой да ме кани на село да се любим, хич няма и да го обмислям като вариант.
Бих посъветвала авторката, ако ще се пробва да обърне внимание на всички детайли.
- кола собствена - за да може да си пътува до родители, приятелки
- финансово да не позволява да е зависима +колата - за да не се забие на село внасяйки пари в чужда къща, без да има възможност да си натовари багажчето в колата и да си бие камшика, ако не и изнася
- какви са очакванията му към теб спрямо децата му - след няколко месеца съжителство, ако решиш, че не е твоето, ще бъдеш подведена под морална отговорност за чуждите деца, ако си ги гледала. " Аз те въведох при децата ми, те те обичат вече, ти сега предаваш всички" нещо такова.

# 127
  • Terra incognita
Те, гълъбите,щото не искат работа, ама изобщо, хахаха
Освен, че акат като за световно, носят зарази и кърлежи. Като е хоби, това не го прави по- малко трудоемко или по- чисто.
Кокошките са по- добрият вариант, откъдето и да го погледнеш.
Напротив, не е по-добре кокошки. Щото гълъбите са хоби, а кокошките са работа.

# 128
Яйцата са 42 ст днес при нас, кокошки си е добре.

# 129
На терасата на едно от децата незнайно как една гълъбка си снесе  яйца. Случи се лятото, отсъствали сме и заварих вече налични яйцата в някакво подобие на гнездо. Грехота ми се стори да ги изхвърля и се наложи да изчакаме да се излюпят (много са смешни малките гълъби!) и да си пораснат. Въпреки чистенето терасата беше  оцвъкана в този период и умирах от страх да не ми донесат някоя птича пневмония. Само че хвръкнаха, извикахме фирма да изчисти. Това с птици да се занимаваш си е наистина предизвикателство, защото кой ще чисти акитата??

# 130
За какво говорим изобщо!
23 годишна да стане гледачка на животинки и да поддържа къща.
Освен ако наистина я влече такъв живот.

# 131
Е то дали ще е 23, 33 или 43-годишна, все си е "айде, мерси, ама друг път Joy

# 132
На 40 се бяга много бързо от такива оферти. Ясно е защо човекът се е ориентирал към младежта.

# 133
Да, ама на 33 или 43 като ще хващаш последния влак, си по-склонен да направиш компромисИ и да за забуташ на село, при чичо да му шеташ и да му гледаш децата. На 23, когато ти е време да учиш, пътуваш и купонясваш, хич не е оферта..

Сега видях коментара преди моя. Не съм съгласна, че на 40 ще бягаш. Зависи. Познавам жени около тази възраст, дето се навиха на нелепи "оферти", за да имат семейство и деца.

# 134
Това като в романите, ама там поостарелият вдовец с дечиня взима стара мома, вдовица или сираче без дом, все хора, на които им е било трудно да създадат семейство. А тук - младо момиче без ангажименти ще се бучне да гледа животни и деца в пубертета при ревнив мъж.

Общи условия

Активация на акаунт