Отговори
# 195
  • Вестерос
Мами, актът за раждане на бебето кога става готов? В работата на ММ казаха, че ще ни изкачат за подаването на декларацията за данъчно облекчение, но не знам дали на изписването дават акт или се издава на друго място?

При липса на брак, кога таткото припознава бебето като свое?
За Варна - бебето ми се роди на 29.11, на 30.11 мм намери служителката в болницата, която отговаря за припознаването и е попълнил документите. На 1.12 като ме качиха в стаята, тя дойде и аз да разпиша. Изписаха ни на 3.12 в събота. На 5.12 актът беше готов и мм го взе от общината.

...
Честито бебче на Бътерфлай! Здраво, игриво и с късмет! 🌹🌹🌹

Честит голям юнак и на Розовка! Да е здрав, щастлив и успешен! 🍀🍀🍀

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 09:16 от Tiffany А

# 196
Butterfly_Lilly-Честито, душкооо, от кога те чакам!Добре дошла на Елена, жива и здрава и благословена!
Rozovka93-Много забавна история, която прочетох на ММ със сутрешното кафе. Добре дошъл на Георги, да ви е жив и здрав и много много щастлив!
На мен тази тема много ми е мила и не ми се мести в друга.
Ние доста хълцаме, всеки ден по няколко пъти. Някой да знае, защо така? Утре ще ни посети ЛЛ и ще питам.

# 197
  • Вестерос
Гълта въздух или преяжда, виж линка, който пуснах по- назад. И Ралица хълца 1,2 пъти.

В нова тема се местим като свърши декември. Поне така правят в другите минали теми.

# 198
Честито на новите мами! Живи и здрави да са бебоците и много да ви радват!

# 199
Butterfly_Lilly, rozovka честита ви радост. Да са ви живи и здрави и много да ви радват. Бързо възстановяване!

# 200
  • Вестерос

# 201
  • Варна
И при нас хълцането е често срещано, но на нас ни е трудно да го оригнем. Като го нахраня от едната гърда го държа малко изправен и тогава ако се оригне това е. След втората гърда вече спи дълбоко и няма шанс да успея и го държим още 10 Мин леко изправен, разхождаме го и станало време пак да яде 😆 вечер хапва по-много малко какво ли не правим да го събудим ,но най-много да го разбудим много и като отвори тези очички,няма мигане да не говорим за спане
Тифани от два дена и аз съм на тази песен и ме описва 1:1😁

# 202
И при нас с оригването е проблем държим се дълго време изправени и пак не се оригва . Понякога съм я слагала да спи без да се оригне защото тя заспива още на гърдата. Четох за един метод за по бързо оригване - хващате го изправено да се оригне за няколко минути , ако не се оригне го слагате да легне за 2 минутки по гръб и после пак го вдигате изправено , така се оригва по бързо.
Дано да сте ме разбрали , ако ли не ще го опиша по подробно.
Аз също давам гърда когато се разплаче незнам колики ли са или е гладно , но понякога така плаче неутешимо че само гърда може да я успокои. Храним се по западен стандарт - на поискване , така каза педиатърката.
Честото на новите бебчета и на техните семейства !
На мен не ми се иска да се местя в други групи, гледам някои групи си продължават да си пишат в групата само после си променят името на новата тема.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 17:19 от pepinna

# 203
Викиту,
Аз имам абсолютно същия проблем. Малкия спи толкова дълбоко въобще не мога да го събудя качествено или за дълго. Само със смяна на памперса го будя, буден е за много малко докато засуче на едната гърда заспива и останалото сучене е все във заспало състояние.

Майчици вие как будите бебоците си, щипане по крачето не работи и леко подрусване също. Пробвам с водичка на памук събужда се ама за много малко Sad

И при нас хълцането е често срещано, но на нас ни е трудно да го оригнем. Като го нахраня от едната гърда го държа малко изправен и тогава ако се оригне това е. След втората гърда вече спи дълбоко и няма шанс да успея и го държим още 10 Мин леко изправен, разхождаме го и станало време пак да яде 😆 вечер хапва по-много малко какво ли не правим да го събудим ,но най-много да го разбудим много и като отвори тези очички,няма мигане да не говорим за спане
Тифани от два дена и аз съм на тази песен и ме описва 1:1😁

# 204
Моят младеж също хълца и знам, че е преял така. Кърмя го на поискване и за момента наддава добре, но при нас май започват коликите. От няколко дни е по-неспокоен и се свива от време на време като следва и плач.

По препоръка от педиатърката взехме капки Лефакс, но все още не ми се иска да му даваме толкова силен препарат. Получих позитивни отзиви от няколко души, че са водили техните бебета на Боуен терапия за коликите. Някоя от вас има ли информация за тази терапия или опит?

Вашите бебета будуват ли през деня? Моят младеж явно заради коремчета от няколко дни прави доста дълги будувания през деня (без да плаче) и приспиването става много трудно. Вечер и през нощта си спи добре, но през деня е будува с часове. При вас как е?

# 205
Спокойно мами на тези които бебетата трудно се будят и ние бяхме така (понеже Айлиз е на 35дни вече) мога да ви кажа , че първите дни я будих със зор . Правих се , че я преобличам , смяна на памперс и т.н . Разбутването на рамене и ушенцето има файда ама не за дълго🤣🤣. След като мина 20 дни почна да се буди и сама да си търси малкото , дори да не стане аз я будя и си стои будна. Да пак заспива на шише , но не толкова дълбоко ,както преди и си цока.  Старите все ми казваха , като мине 40 дни ще се възстанови Еми подщи така става от 20 ден почна да е по активна да не спи по дълго , да гледа но още не ревем 😂🤪. Аз нямам проблем с оригването , но зада се храни повече след 40мл я вдигам оригвам и пак така до 100 или 90мл. Защото вече суче доста бързо и после и става тежко и се измаря на 70мл и нервна, защото не и стига. Мисля вече да и заменя шишето на каучук а силикон... Но да първите дни си сучеше бавно час и 10мин , будеше се трудно , хранише се с 300 зора. То аз като си я взех си беше на 10 дена , но и доносените са така първите 30/40 дни си спят измарят

# 206
  • Варна
Моят младеж също хълца и знам, че е преял така. Кърмя го на поискване и за момента наддава добре, но при нас май започват коликите. От няколко дни е по-неспокоен и се свива от време на време като следва и плач.

По препоръка от педиатърката взехме капки Лефакс, но все още не ми се иска да му даваме толкова силен препарат. Получих позитивни отзиви от няколко души, че са водили техните бебета на Боуен терапия за коликите. Някоя от вас има ли информация за тази терапия или опит?

Вашите бебета будуват ли през деня? Моят младеж явно заради коремчета от няколко дни прави доста дълги будувания през деня (без да плаче) и приспиването става много трудно. Вечер и през нощта си спи добре, но през деня е будува с часове. При вас как е?
И ние почти след всяко хранене хълцане, не знам преяждане ли е, където не се оригва ли...
Получихме капките Лефакс и аз съм със смесени чувства за тях,но за да е спокоен ще прибягам до тях. При нас вечер са коликите може и с часове да плаче и да се мъчи.
Предните дни имаше малко по-дълго будуваме денем, последните два дена така дълбоко и продължително спи.
Чувала съм за тази терапия кога може да се прави .При първа възможност ще го заведем на baby spa (трябва да навърши месец)
За будене никои известни техните не работят при нас. Заспи ли край няма събуждане , затова вечер по малко хапва денем си прави по 15-20 Мин на гърда

# 207
Момичета, да си кажа и аз. На 12.12. след спешно секцио се появи и моята Петя. 2.400кг и 49см. Първия ден повръщаше много и се наложи да я сложат в кувиоз, въпреки че не е недоносено бебе. Дори се роди след термин.

# 208
Честито! Да ви е здравичка и щастлива и много да ви радва малката принцеса! Бързо възстановяване за теб! ❤️
Момичета, да си кажа и аз. На 12.12. след спешно секцио се появи и моята Петя. 2.400кг и 49см. Първия ден повръщаше много и се наложи да я сложат в кувиоз, въпреки че не е недоносено бебе. Дори се роди след термин.

# 209
  • София
Първи впечатления от Шейново:

Приемът се проточи, но персоналът, който срещнах днес беше учтив и възпитан.

Болницата е украсена и на всеки етаж има празнично настроение по коридорите.

Във ВИП стаята има хладилник, гардероб, скрин, нощно шкафче,  2 стола и телевизор, стаята разполага и с климатик. Бих казала, доста прилична стая за държавна болница без да очаквате лукс, но с всичко необходимо. Леглото е с регулиране на височината и позволява повдигане на горната му част.

Тоалетните и баните на ВИП стаите са реновирани. Въпреки това чистотата на тоалетните не е добра - от обяд имаше петна по едната, които още не са почистени. Сигурно ги почистват веднъж дневно още не знам, въпреки това не се носят неприятни миризми.

За храната не очаквайте чудеса, въпреки това вечерята днес си я хапнах. За вечеря имаше 1 ядене с 1 филия хляб. Доколкото разбрах в барчето до Болницата храната е добра.

Около ВИП стаите е тихо и спокойно, движение няма по коридорите, освен, ако някой не отива до банята и WC. Има автомат за вода в края на единия коридор.

Достатъчно топло е в болницата без да е задушно.  Спокойно се стои с нощница в стаята без връхна дреха.

Видях, стелаж с памперси и адаптирани млека пред детското отделение, всеки си взимаше на свободен принцип.

Утре предстои операцията и ще пиша впечатления и след нея!

Честито за новите бебенца и бързо възстановяване на майките.

Общи условия

Активация на акаунт