Отговори
# 435
Весела Коледа, момичета! 🥰💫🙏 Бъдете здрави и благословени вие, бебчетата и семействата ви.

Имам няколко въпроса. Изчетох всичко, което сте писали, и виждам, че нв съм само аз в лутане.

1. По лицето често след сън се появяват червени петна като пъпки и после изчезват - на някоя случвало ли се е ?

2. За акането - много исках след всяко акане да я мия, но просто едно че откачам с това миене - много ме е страх и друго - не мога да я мокря постоянно. Почиствам с диск за лице с Линимента на Мустела и после с Бепанетен мажа и обработвам пъпчето с памук с 90 % спирт и ни казаха в болницата - на Биодерма един спрей да падне по-бързо - пръскам и него два пъти на ден. Днес й е 10-ти ден - направо имам чувството, че няма падане тоя пъп, а го минавам на всяка смяна на памперса.

3. От два дни около 12 вечерта започва да плаче много, става неспокойна, червена и пищи и въпреки че мислех, че е много рано да има колики, май си е това. Првпаратите, които знам, са БиоАмика, БиоГая, Лефакс и Колийф и не знам кое да взема, а не искам да пиша на педиатърката баш днес. Това с топлата възглавничка на корема снощи ни помогна, само че така смърди от тия гроздови семки - разшихме я и я напълнихме с едра сол и за няколко секунди в микровълновата - може да пробвате, ако решите.

4. И последно - малката е на кърма. Държа я изправена след хранене ( може би не достатъчно време, но тя заспива буквално веднага и се отпуска ) и не мога и не мога да я оригна … и малко се обвинявам, че затова я боли корема. Ако имате метод за оригване, ще съм много благодарна. Вероятно аз бъркам нещо.

# 436
  • Вестерос
1. Да, изчезват бързо
2. Мия бебето на мивката. Държа я с ръката си, главата и ръцете й са отпуснати на ръката ми и с другата мия. Така видях в болницата, че я къпеха. Също така почвам и да я къпя в коритото, първо лице, коса, гръб, джуджафка и дупе. После слагам да легне на подложката и мия отпред.
3. Не мога да помогна. Но откакто спряхме биогая и сме на панда за кратко се гърчи след ядене.
4. За оригване, аз оригвам на рамо с потупване. Като беше на рядкото ам я оригвах и все едно полуседнала.

..

Всички болни бебенца да се оправят! ❤️

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 11:34 от Tiffany А

# 437
Въпрос към мамите, които дават омни биотик панда.
Първо доволни ли сте от него?
Как го давате? Разтваряне във вода в шишета ,но по колко,кога го давате преди ядене,след?

# 438
Снощи дадох за първи път и не мога още да дам мнение. Но се приема с последното мляко, като трябва да престои поне 10 мин., за да се “активира”.
Как го давате? Разтваряне във вода в шишета ,но по колко,кога го давате преди ядене,след?

# 439
Много благодаря, Тифани. 🫶🏼 По препоръка на близка, която е фармацевт, взехме капките на БиоГая. Дано има ефект.

# 440
Снощи дадох за първи път и не мога още да дам мнение. Но се приема с последното мляко, като трябва да престои поне 10 мин., за да се “активира”.
В колко вода се разтваря?
Как преди последното мляко,ние ядем през 2-3часа денонощно.

# 441
Аз успях да махна нощното хранене. Яде в 00:00 и после в 6:00. Приема по 60 мл и го разтварям в цялата количество АМ

# 442
Аз успях да махна нощното хранене. Яде в 00:00 и после в 6:00. Приема по 60 мл и го разтварям в цялата количество АМ
Уауууу браво! Ние още се мъчем да махнем поне едното

# 443
  • София
Био Гая-та може да се приема с капки за колики нали?

При нас, вчера спа от 12:45 до 5:45 направо не можах да повярвам. Изготвихме си ритуал за събуждане, че иначе заспива на гърда и после остава гладен, та давам и добавка кърма в шише м/у храненето с двете гърди, за да съм сигурна, че е заситен. Иначе и 20 мин. да е на гърда по едно време едвам сука, а основно заспива.

# 444
И аз махнах нощното хранене сега я храня пак през 3 часа по 90мл АМ от 12 до 6 спинка, а ако се разбуди и давам бибата 😃 иначе не използваме през останалото време.

# 445
  • Вестерос
Доволна съм.
Разтварям във водата за АМ, чакам 10 минути, след това добавям АМ и го яде.
Давам го с яденето в 12 часа на обяд.

...

# 446
Кажете как го махнахте де, не само да се хвалите😁 И другите да разберем тайната.

# 447
Моят бебо е с Т 37.2,направо съм в ужас такова малко човече болно Sad Личният е с изключен тел,но при  нужда имаме спешен  денонощен
 платен наблизо и ще го водя.Даноне е нещо  сериозно  .
За нощното хранене при нас махането май няма да е скоро.Яде даже и на 2 часа понякога,а е на АМ.  През нощта си яде на 3 часа като часовник в 12,в 3 и после 6ч.Отделно и колики го мъчат и общо взето сън няма за мен.
Започнах да завам Колийф,но засега няма ефект.

# 448
  • Варна
И аз давам омни биотик панда , но понеже е само на кърма го разтварям с малко вода във шише и преди някое от вечерните хранения го давам.
А ако детето е само на кърма може ли да няма нощ и хранения? Ние също вече сме на около два часа денем, а снощи яде към 23;30 часа , 3:30 часа  и пак в 7:30 часа, което си беше цяло чудо (иначе по често се събужда и хапва по малко) и не знам как се случи, но не вярвам скоро да е без никакво ядене вечер. А след тази пауза вечерта сутринта се събудих мокра от кърма 🤷😵 и сега се чудя през нощта трябва да ставам да се цедя ли и как да знам че няма да се събуди

# 449
  • Вестерос
Еделвайс, бебетата са с по-висока температура. С какъв термометър го мериш?

Виж

Общи условия

Активация на акаунт