Юнчетата подарък чуден ще направят - по коремчето на мама ритничета ще шарят

• 25 997
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • welcome to the Jungle
 ЧЕСТИТА СВАТБА И НА algara ! Пожелавам дълги години разбирателство, любов и удоволствие от всяка минута, изкарана заедно с любимия човек.
    чакам с нетърпение и аз рецептата за френската супичка.

Шоши, лек полет и да се отчетеш тук на родна земя   bouquet
Съветвам всички да посетите лаборатория за БХС.
Аз пък няма да я посетя  bowuu Crossing Arms. Това е доста измислено изследване, което отчита не резултат, а "вероятност" Shocked. В Майчин дом-София, не отричат, че имат над 30 % грешка в тези изследвания, включително има жени с много ниска вероятност при БХС от Синдром на ДАун, а всъщност раждат дете с този синдром. Всеки добър гинеколог знае, че между 11 и 14 г.с. трябва да се измерят няколко параметъра на плода, които са доста по-сигурен източник на информация отколкото БХС. Даже съветът към бременните е да се съчетае БХС-то с ултразвуковия преглед и резултатите от тези два метода дават вече над 80-90% сигурност  Mr. Green, а само добрите специалисти казват : "БХС не ме интересува, можеш да не го правиш", т.е. разчитат на качественото ултразвуково изследване само. Друг е , въпросът, че при съмнение при УЗИ е най-добре да се направи амниоцентеза, защото тя дава 100% верен и точен резултат и то срещу доста генетични болести.

Ама, хайде на не си говорим за болести  Hug. Просто исках да изтъкна и друга гледна точка относно БХСто  Peace, която си има също своите основания и застъпници  Heart Eyes.

Благодаря и за идеята с портокалчето, ако не часовников механизъм, то поне карамфилчета ще му боцна  Flutter Mr. Green.

Относно епилацията, аз пък за втори път откривам, че по време на бременност косъмчетата растат мноооооого бавно и вяло. Определено ми е по-добре отколкото в "реалния живот", а и определено не ме боли много  bowuu

# 61
KIKI 29 отговарям веднага за пигментираните яйца :тово са  яйца,на които жълтъка е много силно оцветен между червено и оранжево.
Една от дейностите ни е да произвеждаме яйца.Тези точно ги изнасяме за Швейцария , там ги трошат ,отделят им белтъка от жълтъка и продават жълтъците на италианска фирма,която произвежда спагети. По естествен път правят цвета на спагетите по-оранжев като не ползват изкуствени оцветители.
Слагам от тях в картофената салата , защото и се променя цвета и става по-привлекателна.
Тези яйца са съответно по-скъпи от другите и в България... хората не са много склонни да дават повече пари за яйца.(не навсякъде - разбира се.. в София нещата са различни)

Да издам и една тайна .... , понякога....когато са големи поръчките пускаме от тези яйца и на българския пазар - както е сега по Коледа за да успеем да изпълним заявките и то на същата цена  Flutter
Разбрах ,че този път са заминали за Пикадилита и са в разфасавки по 15 бр. и самите яйца са без надпис - фирма "Ангелов".
Да ви кажа на всички,ако 1 яйце след като се свари не се бели лесно това озночава,че е супер пресно до 1 седмица от снасянето.Колкото по лесно се бели-толкова по-саро е и трябва да се внимава.Яйцата са една от най-полезните храни за човека особено за нас бременните и за бебетата.Не твърдо сварени.Много лесно се усвояват от организма и не се пълнее.Говоря ви така , но и аз не се сещам често да ям яйца.
Цяла лекция изнесох,но съм сигурна,че има неща,които не сте знаели.
Мога още да кажа каква е разликата между яйцата на кокошки отглеждани в клетки и тези като наште,които се разхождат спокойно и дори лятото се препичат на слънце......Освен в цената,разликата е ,че яйцето от свободната кокошка е с повече полезни съставки тъй като кокошкота движейки се усвоява по-пълноценно храната,която и се дава и не е стресирана....и т.н. и т.н. Дано съм ви била полезна !!

Тук при нас в Пещера сняг вали.........дано не натрупа,че имам още да обикалям за подаръци .....

Надявам се,че бях много досадна  Thinking

В София какво е положението със снега ??

# 62

Надявам се,че бях много досадна  Thinking

Исках да кажа,че НЕ бях много досадна  Embarassed

# 63
  • Варна
Не, не си досадила, това е полезна информация. Подозирам, че яйцата, които бях купила по Великден от Пикадили са били ваши - бяха с чисто бели черупки и надпис "Яйца от свободни кокошки". Бяха станали много красиви. easter

БХС не смятам да си правя. Не ми харесва да играя на тото с чувствата си. Предпочитам по-сигурната информация. Ще ходя в 20та седмица пак на фетална морфология, на нея имам повече доверие.

Да се похваля - снощи опаковах първия подарък. Днес преравях торбите със стари дрехи и изхвърлих една част, а една част отделих за благотворителност. В спалнята не мога да се размина от тези торби, които стояха на тавана, но понеже там тече ремонт, временно са ми на главата. Толкова сладки дрешки пазя от дъщеря ми, а нали чакам момченце... Жал ми е да ги хвърля или да ги дам и тях за благотворителност, в същото време само заемат място. Не знам, сигурно ще ги пазя, докато се роди, и ако е момче, вече ще ги подарявам.

Мацки, искам и аз нов тоалет за Коледа, ама блузите в магазините за бременни са грозни. Оф, откъде да си намеря нещо хубавко?

# 64
  • FRANCE
Куку,
Как е настроението. Аз сам супер нетьрпелива да доиде утре и да си хвщам самолета за Бг. Несьм се прибирала от една Година.

Желая ви весели празнитци и с много подараци и изненади и нова среща догодина.

Целувки  bouquet

# 65
Llilbon да взела си от нашите яйца !! Тогава сефте ни допуснаха в Пикадили , защото само ние произвеждаме бели яйчица в България и то от "Свободни кокошки" .Като експерт в тази област мога да кажа,че яйцата с бели черупки са с по-добри вкусови показатели.

# 66
Здравейте, желая снежно и иасно жреме за летящите мами, лек полет и безпроблемно кацане.
За БХС, никой не ме пита искам ли или не просто ме пратиха. И ми развалиха наченките на коледно насторение... сутринта като ме гледаха  на ехограф се видя в матката освен бебето(което за сега се развива добре) и едно друго петно, док, каза само че трябвало да напредне бремеността за да се разбере какво е, и спомена нещо за миома, след което едва ли не ме изгони от кабинета защото нямал време.Не успях да попитам нищо и сега ще се шашкам до следващия преглед чааааааааак на 17.01.Айде, дано има само всели новини ,и още бебоци да си покажат пола Simple Smile. Моята фетална морфология е чак на 24.01.За сега си търсим мома за момъка, ама току виж тогава ни казали друго за пола.От тези разговори за яица, така ми се доядоха.Само да се прибера довечера и ще си сваря 2 яйца, само саладка да им измисля Simple Smile
За дрехите и аз искам да си купя , но имам проблем всички пантанони за бременни са ужасно къси за мойте 180см.

# 67
здравейте мами,как сте?
Колко много сте изписали,едвам ви изчита,много се радвам че така се повиши активността във форумчето ни.
Честито на омъжилите се мами,пожелавам ви безкрайно много семейно щастие и разбирателство smile3525
А с тия манджи и на мен ми с доядоха разни работи,впреки че апетита ми все така си е на нула.Краси-мира е права за яденето на яйца,но и аз почти не съм се сещала да хапвам,ще взема да се погрижа по въпроса.
А относно БХС съм на същото мнение като Лионес,само искам да допълня нещо -"най-добре да се направи амниоцентеза, защото тя дава 100% верен и точен резултат и то срещу доста генетични болести."-така е това изследване дава 100% верен резултат,но при него има 5% вероятност от спонтанен аборт,така че ако няма сериозна причина да се прави това изследване,според мен не е нужно да се ризкува.Аз поне за сега не искам да го правя.Снощи бях на ЖК доктора огледа бебо доста подробно,развиваме се добре и си отговаряме точно на седмиците,но бебо нещо беше доста марзеливичко и не подскачаше,само си въртеше главичката.На 8.01.07 ще ходя да ми правят някакво си Алфа-незнам си какво изследване.
Аз също с нетарпение чакам да дойде събота и да попътуваме при родители ни-първо моите после на любиямия и така.
Това е засега от мен,пожелавам ви спокоен и щастлив ден  bouquet

# 68
Здравейте, момичета! Нашата темичка чудно се разраства   newsm51
Благодаря на всички за поздравите по случай колата!
Лионес, колата е Пежо 405, 1990г, 1.9 моноинжекцион

Гледам, че някои от вас вече излизат в болнични - ами да ви е честито! Като изключим скуката от време на време - това си най - добрият начин да бременееш    smile3521 Няма опасност от изстиване и имаш цял свободен ден да си го прекараш по възможно най - приятния за теб начин!  Party

Алгара, честита сватба!   bigdance2 , а на пътуващите за БГ - лек път и да нямате проблеми!!

Абе, мамчета, вие сте големи кулинарки! Само ви чета менютата и ми се пълни устата!!! Недейте така!   Joy hahaha

За епилацията да кажа - чела съм, че наистина бременните жени са по - чувствителни.. На мен лично на ръцете ми растат много редки (което изключително ме радва), но на триъгълника са си нормални... Боли ме и мен като ходя, но няма да се отказвам, че после не знам какво ще правя ако ги оставя. Мисля просто да зачестя, за да не стават много гъсти...

Иначе аз си продължавам с болничния.. Стоя си вкъщи, а вчера наистина вече умрях от скука! Цял ден звънях напред назад и не ми се мисли каква сметка ще имам за телефона... НО вече не ми се спи толкова като преди, а от телевизора просто ме болят очите... Та днес накарах душката да ме докара в нашите и сега ще си мълчим с бащата  smile3532 Единият мълчи, а другият го слуша - така правим ние  Mr. Green
Да се оплача малко от колата - вчера ни направи вече проблем - беше ме оставил моя човек в колата със запалени габарити за 15 мин и после не можахме да запалим.. Бутнаха ни някакви момчета, но до края на вечертаоще 3 пътисе появи проблема.. А не ми се мисли от сега за нов акумулатор.... Днес някакъв бакшиш му даде сутринта ток и му казал, че може да няма течност в акумулатора... Дано да е така  Praynig !
И днес чакам заплата! Стиснала съм палци от сутринта дано преведат и по някой друг лев отгоре, че с тази количка ще си имаме разходи  Thinking

Ами това е засега от мен! Стискайте палци, ако са ви свободни ръцете!  Mr. Green
Целувки от мен, пак ще се включа по някое време!   bouquet

# 69
  • Варна
Изследването за алфа-фето-протеини  се нарича още биохимичен скрийнинг (БХС), така че ще ти го направят явно.

Еличко, винаги като се купи кола има по малко за дооправяне. Ако е само течност в акумулатора не е страшно.

Личи си, че вече сме по-добре, щом повече се разприказвахме. Хайде момичета, и за среща ще ни дойде време, ама сигурно ще я правим по градове, защото посред зима не бих хукнала към София. Ех, ако беше лято, лесно щях да ви примамя във Варна!  Wink

# 70
Краси, много благодаря за информацията за яйцата   bouquet Много полезна и подробна. Аз много обичам твърдо сварени яйца, а рохки не понасям. Забелязала съм, че предимно мъжете обичат яйца. Ползвам ги най-вече за заливки, застройки и т.н.

Мен пък не ме е страх от БХС-то. С първата бременност изпих толкова антибиотици и така се тревожех, че бях готова да мина през всички възможни изследвания, за да се убедя, че не съм навредила на бебчо. Сега приемам нещата като рутина - трябва да направя това и това и това и ще съм спокойна.  Simple Smile  Ако БХС, не дай Боже, покаже висок риск, чак тогава бих се замислила за амниоцентеза. Разчитам много и на феталната морфология...Но хайде да не се тревожим  Simple Smile ! Нормално е да говорим за това, става въпрос за нещата от живота, но все си мисля, че всичко ще си е наред  Hug
happywoman, изследването е за алфафетопротеини, аз съм го правила преди. То всъщност е част от скрининга, който се нарича и троен тест (изследва алфафетопротеини (АФП), човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) и неконюгиран естриол (нЕ3 ), а има и четворен, който включва и хормона инхибин А. Предполагам, че лекарят ти е избрал само АФП, защото носи най-висока информативност, но като цяло това изследване също не е диагностично, а само прогностично, отново само оценява риска от спина бифида, Даун и някои други.
Е наистина спирам да досаждам по темата, но с първата бременност направих грешката да изчета всички възможни ужасии на три-четири езика и главата ми е пълна с информация. Луд умора няма  Laughing

# 71
Бъдещи юнски мами,здравейте и от мен.Вчера бях на ЖК,бечо е много пораснал и рита и шава,всичко си е нормално.Лекарката ми каза да си направя днес гинетично изследване.Направих го днес и ще видим резултата след 6 дни.Дано всичко да е ОК.По- горе като пишете за яйца и ми се преядоха и на мен,но варени.Ох,като си ида в къщи ще си направя,защото в момента съм на работа.Това е от мен за сега . Чао и лек ден на всички.

# 72
днес  и аз ходих на ЖК и видяхме бебчо,всичко е ок за сега и няма никакви проблеми Hug
даже доктора направи предположение за пола,но според мен чак другия месец ще е по достоверно.......
малко ми е странно като казвате ,че от здравната каса се полагало няколко безплатни прегледа и всичко останало се плаща.....при мен нещата (пък и при всички останали,който посещтават същия гинеколког)не стоят така...........аз досега не съм дала един лев за нищо освен за изследването за кръвна група,и за последния месец и малко- съм ходила три пъти да гледаме бебчо Laughing...........днес бях и следващия преглед ще ми е на 8.01 най-вероятно,защото тогава трябва да отида за болничния!
сега даже тръгвам за частния му кабиет,защото там ми извършва останалите процедури-мерене на кръвно,теглене и т.н
до скоро и лека и спокойна вечер на всички бъдещи и настоящи мами  bouquet

# 73
  • София
Здравейте и от мен  bouquet ! Чакам първото си бебче, термина ми е 06.06.2007г. и съм на 28г. Чета ви отдавна и научавам доста полезни неща от тук. Досега съм си правила - ултразвуков скрийниг в 12 седмица, казаха ми че всичко е ОК  Praynig , бебчо много се движеше и доктора видя че е момче. Тази седмица ми излязоха резултатите и от БХС - попадам в групата на нисък риск, така че живот и здраве януари остава феталната морфология.
Пожелавам ви да се заразите от коледното настроение навън с този хубав сняг!

# 74
  • welcome to the Jungle
"-така е това изследване дава 100% верен резултат,но при него има 5% вероятност от спонтанен аборт
да внеса едно дребно уточнение - не 5%, а 0.5% или точно казано на 200 жени - 1 прави спонтанен аборт от изтичане на амниотичната течност и/или инфекция. Цитирам шефът на Патологията на "Шейново" ( мисля, че д-р Велев беше).  Та д-р Велев каза, че в неговата практика има само 1 жена със спонтанен аборт от амниоцентеза.
Здравейте, желая снежно и иасно жреме за летящите мами, лек полет и безпроблемно кацане.
спомена нещо за миома, след което едва ли не ме изгони от кабинета защото нямал време.Не успях да попитам нищо и сега ще се шашкам до следващия преглед чааааааааак на 17.01
Не се притеснявай излишно  Peace. През бременността каквото и да се появи (и папилома-вирус и раничка и всичките гадории) се лекуват след раждането, кистите даже изчезват. Хормоналният дисбаланс при бременната жена е от съществено значение за почти всички промени и обикновено след раждане и след спиране на кърменето - нещата се оправят. Каквото и да ти е казал доктора - трябва да знаеш, че няма нищо страшно, всъщност, най-страшното вероятно ще бъде да ти кажат, че ще раждаш секцио ако се потвърди миомата. Постарай се да не се притесняваш и всичко ще е наред  Hug. Всъщност - за твое успокоение, можеш да си пуснеи в Гугъл търсене "миома+бременност" и ще видиш колко много е изписано по въпроса. Горе главата и много усмивки! Hug  bouquet

Краси-Мира, благодаря ти за инфото за яйцата. Моят мъж ви е страхотен почитател и винаги в БИЛА търси точно от вашите яйчица и всеки път ми обяснява колко по-жълт бил жълтъка  Heart Eyes. И аз съм съгласна да дам малко повече парички за по-качествен хранителен продукт, еле пък в случая - като говорим за яйца Hug. Поздравления за страхотната продукция, дето правят кокошките ви! Беше попитала за софийския сняг - ми на този смог софийски - сняг не се задържа. Сутринта имаше тънка снежна покривка, по обед стана "класическа" киша с "кал-до-колене", а снегът си промени агрегатното състояние  Crazy. Тази нощ очаквам и улиците да са "джам" Crossing Arms, но пък нямаме работа по тях - ще сме си в къщи на топло Wink.

Еличко, Пежо се славят със здрави автомобили  Heart Eyes, а моноинжекционът е странна, но добра алтернатива на карбураторите. Аз също карам кола с моноинжекцион. Относно акумулатора - мен ако питаш - сменяйте го ако е български и са минали повече от 3 години от производството му. Ако не са - една хубава зарядка за 12-15 часа + доливане на дестилирана вода ще го оправят. Идва зима, а при по-ниски температури на колата трябва повече ток, за да запали. Един български нов акумулатор не е толкова скъп ( вижте в МЕТРО) , но поне няма да имате грижи.

ДОБРЕ ДОШЛА НА ИВЧЕТО!  Hug Сега, след като нашата сговорна дружина се запозна с теб, можеш спокойно да разкриеш дебрите и тайните на целият ти изминал живот, а така също и всички предвидими предстоящи събития  Joy Joy Joy. Или ако оставим майтапът на страна - кажи нещо повечко за теб  Wink.

Аз пък трябва да ви се похваля, че човечето все повече го усещам как шава и вече съвсем нямам съмнение в движенията му. И колко радост ми носяяяят  Hug мммм, баткото хвърчи из стаята а малкото човече му подражава в коремчето на мама Blush.

Я споделете кой какво си е поръчал на дядо Ви Коледа-Мраз ? Днес любимият ми ме попита с какво да ме зарадва и аз се позачудих  Mr. Green. Ще споделите ли вашите идеи?

Последна редакция: чт, 21 дек 2006, 21:05 от Lioness

Общи условия

Активация на акаунт