Юнчетата подарък чуден ще направят - по коремчето на мама ритничета ще шарят

• 25 999
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Ох, най-после имам време да седна малко пред компютъра.
Ето я рецептата:

Френска лучена супа

50 гр масло
750 гр лук нарязан на тънки кръгчета
2 скилидки чесън нарязани на ситно
40 гр брашно
2 литра телешки или пилешки бульон
250 мл бяло вино
1 дафинов лист
мащерка
12 колел

# 76
Здравейте момичета  newsm53 уж коледа моледа ама аз искам сняг! smile3513 пратете малко сняг бре хора smile3518 ми тъй де! Ади чакам   love001 а и още нещо, запитване към мамитата който усещат вече бебоците, не е ли малко рано да ги усещаме не би ли трябвало около нова година да ги усетим, а и какво е чувството! smile3506  bosilek кажи кое как слагаме след кое и какво е колел? И утре я мятам имам всички продукти   chef

# 77
...опс, нещо стана и изпратих постинга недописан... извинете,
та значи още веднъж:

Френска лучена супа   smile3521

50 гр масло
750 гр лук нарязан на тънки кръгчета
2 скилидки чесън нарязани на ситно
40 гр брашно
2 литра телешки или пилешки бульон
250 мл бяло вино
1 дафинов лист
мащерка
12 колелца стара франзела
100 гр сирене Груйер рендосано на ситно ( http://www.cookinglight.com/cooking/flavorprofiles/gruyere_cheese.html
http://www.cheese.com/Description.asp?Name=Gruyere )

6 порции

Разтопете маслото в тенджера с тежко дъно (така пишат, но не зная дали има значение...) и добавете лука. От време на време го разбърквайте и го задушавайте на средно силен огън около 25 минути докато лукът придобие златистокафяв цвят и започне да се карамелизира.

Добавете чесъна и брашното и разбърквайте около 2 минути. Постепенно добавете бульона и виното, като не спирате да разбърквате. Така, докато заври. Добавете дафиновия лист, мащерката и сол. Оставете сместа да ври на слаб огън около 25 минути. След това извадете дафиновия лист и мащерката (ако сте я сложили като цял стрък - ако сте я сложили вече стрита - слагайте по по-малко).

През това време запечете колелцата от франзелата на скара. Докато се пекат, рендосайте сиренето. Когато всичко е готово, разделете франзелките и ги сложете в шестте купички за супа (аз използвам гювечета, защото после се запичат). Залейте ги със супата и отгоре посипете с рендосаното сирене.

На края така приготвените купички със супа пъхнете в предварително загрятата фурна и ги печете докато сиренето се разтопи и придобие светложълт цвят. Сервирайте веднага.

Това е цялата рецепта, само искам да добавя нещо от мен. На пръв поглед изглежда много сложна, но наистина не е. Аз си прочитам вестника докато я готвя. Внимавайте с мащерката, да не стане горчиво - най-добре е ако може да сложите цял стрък, който после да извадите. И последно, пишат лукът да се реже на тънки колелца, но аз имам по-добър опит с по-дебелшките. Но това зависи и от лука, най-добре е средно големи глави. А, и още нещо - внимавайте мъжа ви да не изяде лука, когато се карамелизирал, защото толкова хубаво ухае и е толкова вкусен, че наистина много трудно му се устоява  Laughing

Ох, то стана цял роман. Пожелавам ви добър апетит и това също да ви стане една от любимите рецепти    chef

# 78
Lioness моя доктор ми каза 5% и ако искам да ми го правят трябва на 100% да поема риска,но щом казваш че е 0.5%,възможно е,не споря,нито съм правила проучване просто споделих това което ми каза моя доктор.

# 79
Добро утро поспаланки Simple Smile  желая ви много коледно настроение и не преяждайте много по празниците.
Liones - много блягодаря за успокоението, ей сега ще поровя в Google.
Да ви питам , ото както сте бремени промениха ли се с нещо половинките ви?Мойто мъж е направо за пример, станал е супер съобразителен и мил и все мисли и за мен(преди не му се случваше ).как е при вас?

# 80
Kiki,радвам се , че сте оценили продукцията ни.Наистина зад това качество стои много ноу-хау ,труд и инвестиции.

Босилек , рецептата не е сложна само дето скарата ми е извън къщата и трябва да се разкарвам до там, а и това сирене от къде го купуваш в Била има ли го ?!Дали франзелата ,ако се изпече на тостер няма да е същото ?!?!

И аз усещам бебето вече мнооого е слабо , но със сигурност е то  Laughing

Обикалям магазините в търсене на някаква блуза или потник за новогодишната вечер ,но всичко , което ми харесва е по тялото и ще ми се очертае коремчето  , а аз не искам да се вторачват в мен , а и много обичам да танцувам  Flutter Чудя се как ли ще се въздържа от танците Thinking Ще се замъкнем чак на Русе с шумна компания.Имам леки притеснения как ще пътувам толкова много , като преди няколко седмици ми се наложи да не мърдам от леглото , защото прокървих и се появиха болки.Сега съм ОК .Все още си пия Магнерота, но все паааак.Настройвам се купонджийски - толкова години не съм била бременна,че сега изпитвам леко неудобство от това да ме разглеждат и разпитват. И не съм първа младост де ....

Някой има ли като мен,който ще пътува за празниците ?!?!!

# 81
  • Варна
Как сте мами? Скоро не съм се мяркала май. Хвана ме рядкото щастие от един боб и за ден отслабнах 1-2 килограма. Сега ми висят панталоните и нещо хич не се чувствам бременна  Confused

Zoia_Alex, видях, че и ти си с миома. Аз си я имам още преди да забременея, съвсем мъничка беше, но още с началото на бременността взе да расте. От това, което изчетох и питах, мога да ти кажа следното: тъй като миомата при мен (надявам се и при теб) е от външната страна на матката, самата тя не е проблем за бременността. Може обаче да предизвика 2 усложнения: ако е разположена от страната, от която е захваната плацентата, би могла при натоварване да предизвика частично отлепване на плацентата. Затова предписват много пазене и Но-Шпа против контракции. Другото опасно е да не стане прекалено голяма и да притиска бебето. Тогава евентуално може да се наложи да го извадят по-рано от термина със секцио.
От лекари обаче съм чула 2 противоположни мнения: според едните миомата се храни с менструална кръв и щом няма мензис тя спира да расте. Расте само дотолкова, доколкото се разтяга матката и й нараства "територията". Според обратното мнение миомата продължава да расте под влияние на високите хормонални нива и много доброто кръвоснабдяване на матката през бременността. Ще видим кое от двете е вярно. Моята дотук расте само на дължина в посока на разтягане на матката. Другата седмица на ЖК ще видим какво е направила за 1 месец.
При всички случаи обаче, ако не нараства много и не е на сложно място, няма никакви проблеми да родиш нормално  Peace

# 82
Здравейте и от мен, ранобудници!   bouquet
Как сте в тази прекрасна зимна утрин?
Аз съм изключително щастлива и това се дължи на едно основно събитие - вчера си получих заплатата, барабар с премия  Mr. Green И като че ли от веднъж всички киселини ми минаха и се чувствам перфектно!!! Даже снощи усетих как бебчо се извъртя и после го напипах къде е ... Бях чела в една книга, че ако гръбчето му е от страна на корема - се усеща и наистина е така... До края на вечерта си смени няколко пъти мястото  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Днес пък е коледното парти на офиса и смятам да се замъкна там и да купя да почерпя там за колата - няма начин  Peace .

Радвам се за всички мами, посещавали скоро гинеколога си - хайде и другите се хвалете, че всичко е наред!
Скоро ми се струва, че малко по  малко ще вземат да се оформят двойките - като видим всички пола на бебенцата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Аз до скоро си мислех, че ще е момче, но тези дни все по - често налитам на сладко.. та незнам какво да си мисля.. Thinking Heart Eyes Може да си търся зет в скоро време  Laughing  Joy

ivcheto, ДОБРЕ ДОШЛА! Лека и безпроблемна и както казва Лионес - кажи нещо повече за теб  Party

Лионес, незнам за акумулатора от кога е.. Но моят човек ще го провери и малко по малко ще сменяме каквото трябва. Сега на първо време са гумите и застраховките, а после ще мислим за останалото..Иначе и ние за Метро си мислим да ходим да поогледаме за нужните неща  Grinning

Босилек, благодарим за рецептата. При първа възможност ще я изпробваме  Peace

ycu, не се притеснявай и сняг ще се появи, макар че по вашия край това май е рядко явление... newsm78  А иначе относно усещането на бебоците - аз снощи усетих или разбрах, че моето се обърна - незнам дали съм усещала ритниче досега, но това безпогрешно го рабрах - нещо като лек дискомфорт и после от едната страна коремчето ми се изду повече - в началото на постинга го доописах, та сега да не се повтарям  Wink...

Зоя_Алекс, относно половинките - ами при моят човек се засилиха добрите му качества - загриженост и прочие... В смисъл и преди се е проявявал, но сега наистинасе държи  почти идеално... Е, има си за порастване още малко, но е обещал, че бебето като се роди - ще порастне  Joy

Krassi-Mira, не мисля, че трябва да се притесняваш дори и да се вторачат в теб - то ще е за кратко, докато алкохолът ги надвие  Mr. Green А в крайна сметка, според мен, важно е да си купиш нещо, което искаш и в което ще се чувстваш красива  Peace
Според мен малък повод за притеснение е кървенето, което си имала.. Аз също бях така - дори влизах в болница - и лекарката ми забрани изрично да пътувам.. Така че - просто се пази от тази гледна точка... И много весело изкарване разбира се!!!   bouquet

Светли, здравей и на теб! Наистина отдавна не си се включвала.. Но не пишеш много какво правиш - освен за боба  Mr. Green Кажи нещо повече - как е по Варна? Видях по телевизията, че имате страхотна украса - почти като европейски град...  Laughing

Ами май това е от мен засега.. После пак ще се включа  Heart Eyes

# 83
  • Варна
Светли, здравей и на теб! Наистина отдавна не си се включвала.. Но не пишеш много какво правиш - освен за боба  Mr. Green Кажи нещо повече - как е по Варна? Видях по телевизията, че имате страхотна украса - почти като европейски град...  Laughing
Ми какво правя - голямо предколедно бачкане, чак не се сещам за празници. Хубаво, че по обедите обикалям за подаръци. От 2-3 дни имам едни интересни усещания в коремчето - като тупкане, дърпане, много странно. Било уж от разтягането на матката.
За украсата на града - наистина се престараха тази година. Особено пред Катедралата има едни нови светещи звезди, високи по 3-4 метра, много ефектни! Въобще настоящият кмет много се старае Варна да свети в буквалния смисъл, напук на Е-Он  Mr. Green Само снежец липсва и май ще си останем на сухо за празниците - такова слънце навън, нямам думи.

П.П. честита премия  Laughing и мен ме зарадваха преди седмица  Wink

# 84
Светли - нещото(ако е миома) не е от външната страна на матката, а е от  вътрешната.Почетох из нет-а, но още съм объркана , дано наистина не е нещо сериозно.притеснява ме че, преди месец нямаше нищо.
май, само аз не усещам бебо newsm78, дано скоро и това стане

# 85
Ми какво правя - голямо предколедно бачкане, чак не се сещам за празници. Хубаво, че по обедите обикалям за подаръци. От 2-3 дни имам едни интересни усещания в коремчето - като тупкане, дърпане, много странно. Било уж от разтягането на матката.
За украсата на града - наистина се престараха тази година. Особено пред Катедралата има едни нови светещи звезди, високи по 3-4 метра, много ефектни! Въобще настоящият кмет много се старае Варна да свети в буквалния смисъл, напук на Е-Он  Mr. Green Само снежец липсва и май ще си останем на сухо за празниците - такова слънце навън, нямам думи.

П.П. честита премия  Laughing и мен ме зарадваха преди седмица  Wink

Благодаря, благодаря за честитото  Mr. Green Пожелавам ти да ти се връща - нищо, че вече си я взела  Heart Eyes
За теб няма ли болнични или отпуска - стига с това бачкане!  Joy  А ти какво работиш ако не е тайна?
Това с тупкането и дърпането и аз го усещам от време на време - в началото малко му се стрясках, но вече го приемам като нещо естествено... А наистина Варна е страхотна - поне това, което видяхме по телевизията.. Ще ми се да можех да дойда до там,но хайде - ако не тази година - догодина  Laughing

# 86
  • Варна
Догодина заповядайте тримца  Grinning А аз работя счетоводител  bowuu

# 87
Догодина заповядайте тримца  Grinning А аз работя счетоводител  bowuu

Благодаря, благодаря  Laughing Внимавай, че аз много помня и може и да дойдем  Mr. Green

# 88
  • Варна
И аз още не усещам бебето, а мъжът ми се смее и ми вика - ти тая бременност я караш като на състезание, все нямаш търпение нещо да се случи. Та да знаете, момичета, попаднала съм под лошото ви влияние!  Wink

Днес дремя сама в офиса, всички други се изнесоха, но аз седя и чакам един куриер да благоволи да се появи. Не ми се работи, донякъде ме е страх от работата, която ме чака в къщи, а в същото време ми се иска да си изкарам една хубава Коледа, с подаръци, с вкусно сготвена храна, с чиста и красива къща. И ако не го свърша това аз, няма кой...

Днес ме е налегнала една носталгия по миналите времена, мъчно ми е за тренировките ми по бойни изкуства, които изоставих преди няколко месеца. Обзема ли ви и вас носталгия в края на годината?

# 89
Здравейте  Simple Smile
след малко излизаме с малкия до Била, че няма как, трябва да се пазарува за ядене  Sick Уф, не точно носталгия, а по-скоро мързел ме е налегнал и то само по отношение на готвенето. Вкъщи не чистя аз, а идва една жена вече от близо 4 години, та поне това ми отпада, макар и не напълно, защото Бети (кучето ми) всеки ден ръси косми като за световно  Grinning
Сега обаче само частично ще напазарувам да не ми тежи много и утре пак  ooooh!

Оооо, щях да забравя да благодаря на босилечето за рецептата   bouquet Задължтелно ще я пробвам.   chef

Lilibon, като споменаваш спорт, да кажа и аз, че ми е мъчно за боулинга. Играем от 5 години двамата с мъжа ми (той е два пъти републикански шампион), а аз тъкмо започна да задобрявам и забременявам  Joy Няма да се отказвам и пак ще почвам някой ден. За съжаление има много малко жени в боулинга в България.

Общи условия

Активация на акаунт