ОС/AFK Чаатай Улусой, Хазал Кая. АС и други романтични К-драми - тема 519

• 23 262
  • 719
  •   1
Отговори
# 195
  • Варненска клюкарка
Мили момичета, да ви е честита новата 2023 година, на вас и любимите ви хора❤ Да сте живи и здрави и в домовете ви винаги да цари мир, любов и доброта. Нека желанията ви да се сбъдват и да сте щастливи❤

Проф, прекрасна торта, през ум нямаше да ми мине че зеленото е помело😊 Помня че преди няколко години пак ни показа красива торта и аз също я направих по твоята рецепта. Не ми се получи само украсата - мрежа от втвърден карамел🙃

Днес станах още в 6 без  нещо а си легнах след 2... Събуди ме поредната пукотевица навън и се притесних като разбрах че синът ми още не се е прибрал. Оказа се че не можал да си отключи вратата на сградата, чипът не работел и отишъл да спи у баба си, но като разбрах преди час, вече не ми се спеше. Първоянуарски стрес🙃

Отиваме да се разходим край морето...

# 196
За много години, момичета! Да е здрава, щастлива и успешна за всички 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ г. И нека има мир, вътре в нас и навсякъде около нас 💜

Приятна разходка, Бел. Това е едно от нещата, с които между другото го свързвам аз 1.01. в диспансера - споделяш чат-пат снимки от вашата традиционна разходка край морето, а Профи слага любим музикален поздрав.

Рори, ами наречи го щастлива случайност ☺️

Профче, тортата ти наистина изглежда страхотно.
Мен ме няма по десертите, но пък спретнах една картофена и се получи прилично.🤪

# 197
ЧЕСТИТА 2023г.! Бъдете здрави, радвайте се на всеки прекрасен момент, усмихвайте се, вярвайте преди всичко на себе си, обичайте и бъдете обичани!

С благодарност за търпението и желанието да правите това островче във виртуалното пространство уютен виртуален дом, диспансер който не лекува, а създава страсти (хубави), място на виртуалната свобода да прекарам прекрасни мигове с виртуалното семейство с по-малко виртуални правила и много виртуална красота плюс привилегията да общувам с топли хора носещи в душата си  и раздаващи реална красота!

# 198
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Или аз, или Белл, слагаме годишния ни музикален любим поздрав. Grinning
Щом е бързала за първоянуарската си морската разходка, значи на мен се пада да го метна в темата.

Нека всички да бъдем заедно и през новата година! Нека сме здрави, радостни, щастливи! Нека животът ни бъде мирен и спокоен. Нека постигнем онова, което искаме и се опазим от онова, от което се страхуваме! Нека и през цялата следваща година това място бъде нашата детска къща на дърво, в която може да се сгушим с приятели, споделяйки вълнуващи и новооткрити неща.

Другите са снимачният и логистичен екип, затова не са влезли в кадъра. Wink

# 199
Профче, благодаря за красивите пожелания и чудесния музикален поздрав. Един от любимите ми два новогодишни. За това от мен втория
https://youtu.be/HYZXEroC9vI

Вчера ютуб бълваше видеа на Айю и кандидат зетя. А днес ми се появяват видеа колажи без текст, но красноречиви и за сега тихичко, но май съм права и скоро ще си имаме снаха и то единодушно одобрена от диспансера.

https://youtube.com/shorts/lA_caIzVs6I?feature=share

Хаха излезе видео от онзи рожден ден 21г. Оказва се, че не само с Айю е говорил тогава в предаването. Обаче нямаше никакви субтитри и не го донесох.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 14:13 от Рори72

# 200
  • Варненска клюкарка
Върнахме се, доста беше пренаселено по брега. Ще видя после снимките ми стават ли за показване, че все се намираше някой да мине пред телефона

Разгледах няколко видеа с ДжГ от снощи, доста е пораснала косата му, пада свободно на тила му,  явно снимките на Хрониките продължават, предполагам иначе щеше да я подкъси, че май много не може да я търпи. Ръкавите на сакото са му малко къси, но явно така ги харесва че не за пръв път го виждам така. Красив, но много тъничък, вече ще изглежда по слаб от екранните си партньорки.

Рори, за поста ти от вчера. ДжГ никого не е лъгал и изкарвал глупачка, това щяха да го направят продуцентите, но той няма вина за техните решения - сам  каза че са водили зрителите в такава посока, така е сглобяван заснетия материал. Това е формат, има рамка към която се придържат участниците и двамата са наясно защо са там, както и с рисковете, просто е задължително да флиртуват, като флирт не означава че ей сега ще скочат в леглото, или че някой дължи нещо на другия. Риалити  форматите могат да бъдат няколко вида - такива които се излъчват в реално време, такива които се снимат, обработват и пускат до часове и такива,  които са снимани преди дни, седмици, месеци, в други държави и т.н. и се пускат като серии, като участниците в тях след снимките се прибират и продължават живота си. Когато една вечер в Сеул го снимат в колата му с половинката, отдавна не си бъбри по телефона от Флоренция с колежката от бонбоните. Ако беше му харасесала достатъчно, щеше да е с нея, големи хора са, имали са шанс, не се е получило...И феновете бъркат нещата с реалното време на събитията,  с това в което гледат заснетото в серията, а то вече е в миналото.. Те тепърва ще го гледат и се палят на случката в реала, а тя е в настоящото  време..

Роре що е на награждаването Мун Че Уон? Тя номинерана ли е в някоя категория?

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 14:55 от Беллора

# 201
А, не само с АйЮ се чуха Рори, но като разнищвахме телефонния разговор от РД на ДжГ (2021г.) нямах никаква представа коя е другата колежка.... Много си я харесвам и нея, но по-добре сякаш да не слагаме каруцата пред коня 😂
Да цитирам по памет едно изказване на Профи, с глас се изсмях като я прочетох преди "няма да сме ние ако не ги заженим" 🤣🤣🤣 Има, има нещо такова. Фенското ми сърце за АйЮ се надяваше на нещо съвсем различно, но не... И все пак не ме свариха неподготвена, предполагаше се, че си има някой близък приятел който с времето ѝ е станал още по-близък, а накрая го погледнала с различни очи. 😝
Иначе на са играли заедно в сериал с нейния човек, през 2012г. са участвали в някакъв музикален формат - Inkigayo, трудно се били сработили ако може да се вярва на написаното, но впоследствие са се сближили.... След години и са се преоткрили...

Преди повече се вълнувах кой с кого, но след като Чачо и СС убиха детското в мен и преобърнаха романтичните ми представи за отношенията на колеги извън снимачната площадка очаквам всичко - там където се опитват да втълпяват, че се случва нещо всъщност да се окаже, че няма нищо или пък някакви дето си другаруват тихо изненадващо да се появят като двойка... Вече нищо не ме учудва 😁

Бел, била е водеща.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 15:18 от Margarita N.

# 202
Колежката беше от водещите които дават наградите в различните категории. Тя се падна в категорията на Джун, но май на романтик сериалите, а неговия жанр е фантастика и мисля, че не получи от нея наградата си. Но тя изглежда фантастично.

Просто днес в ютуб се появиха много колажи на Джун и колежката и като "заглавие" на някои от видеата ги пишат като двойка.
И на онова видео от 23.12 бяха видимо много близки, така че може би видеата в ютуб от днес не са случайни. Ето част от тях
https://youtube.com/shorts/fgkvweeidmQ?feature=share
https://youtube.com/shorts/OdRoU_MdOXg?feature=share
https://youtube.com/shorts/ILZ9BUGGE-A?feature=share
https://youtube.com/shorts/HOSbCNb7y0w?feature=share
https://youtube.com/shorts/7ycTwPSrRCI?feature=share
И не само кратки видеа, но и от по 2, 3 мин. Ютуб днес бълва Айю с гаджето или Джун от награждаването и Джун с колежката. Вкл. и видеото от разговора им за рождения му ден, но без англ. или други субтитри. Тогава съм обърнала внимание, че е говорил и с друга колежка. Вълнувах се от разговора им с Айю.

Имаше едно много сладко видео с колежката от Отново моя живот, която не само е набор и адашка на Айю но има и някаква визуална прилика с нея. Много са сладки двамата и видимо и с нея е успял да се сприятели. Обаче не успях да го копирам. Когато попадна пак на него ще го донеса, че са много сладки.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 19:50 от Рори72

# 203
  • Варненска клюкарка
Ох тая нежната жена що за ужасна прическа и рокля...А на онова мило малко тържество от преди няколко дни е като в Цветето❤
Марги и аз съм така за натрапчиво навираните  отношения на споменатите, а на финала к'О стана...?!?

За АйЮ също не ме завариха неподготвена с новината от вчера. Знаете, бях сигурна, че млада красива жена едва ли е сама. Сега се чудя дали това че са ги снимали тук там и ходенето на сватбата на брат му е направило неизбежно обявяването на връзката им, или нещата с този момък са толкова напреднали, че са решили да се покажат заедно на семейно събитие и да потвърдят отношенията официално. Определено имам и някакви съмнения за ДжГ, поне през 2017. Той не е кой знае какъв певец, но голямата звезда го иска на концертите си, така като гледам сценичните и тоалети е бил на 4 от шоутата  и в т.ч. зад граница, участието му в класната стая, там са като двама срещу всички, определено се долавя някаква заедност, доверие, екип...После и в Бягащия човек, някак сякаш не може да се раздели с него след АС, работи и се с него😜 Не забравям и ръцете им на наградите и безценната  физиономия на водещия до Айю,  когато най после сплетоха ръце върху един букет, направо зяпна онзи и как гледаше ДжГ😂 А за единствената му потвърдена връзка, подозирам, че там феновете с прекаленото  настояване го принуждават да признае нещо, което вече не съществува, или поне никога не е било във вида, в който феновете  смятат. Медийния цирк и извиненията, които трябва да прави ДжГ го изтощават емоционално и  довършват и  останалото.  
Попаднах и на едно видео в което през годините свързват АйЮ с 5ма красавци, но пък липсваше името Чанг ТиКи, онзи единствен  друг официално обявен любим. Та май никой нищо не знае и и приписват разни...любимци😂
Ама че съвпадение, вече е работила с този преди 12 г. Но както се казва, всяко  нещо с времето си, тогава тъкмо се е омайвала с първия официален...

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 20:16 от Беллора

# 204
Белл, да не би Айю и Джун да са участвали заедно в бягащия човек. Не съм попадала на такова видео.

Не знам пристрастна ли съм но нито едно от видеата на Айю с гаджето не усещам химия между тях или тази заедност, която Белл много хубаво е описала за моментите им с Джун. Докато той си химичи и с колежката от Цветето, и с двете колежки от Отново моя живот.

Ето ги с последната колежка.
https://youtube.com/shorts/1jrJM5TykZQ?feature=share

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 20:05 от Рори72

# 205
Честита Новата 2023 момичета,
обичайте и бъдете обичани , любовта е най-силното оръжие срещу всяко зло.

Крисс, почнала си филмовия дебют на V, играе младият поет-воин. ................ а Гоблин е световният разбивач.
   Този младеж ли Профи

философът на стаяата и голяма скътавка е Joy  "Гоблин" не знам с какво ги е разбил, може аз да не съм схванала нещо основно.  Ако целият сериал беше само разправиите м/у тези двамата сигурно щях да го повторя Joy
Крис коя девойка имаш предвид, тази в поста на Рори ли? Вярно е от ТГ, любимата на братовчеда. Май... че в сериала е доста по млада.
    Да, от поста на Рори. Играе и императрица Ки. Може би е реален исторически персонаж, споменават я и в други сериали.

Крис като стигнала до 2016г. трябва да си гледала Завръщането на Илджиме от 2009г.
    Няма такъв сериал от 2009 в к-драма. Аз и  Илджиме не съм гледала още, нещо се разглезих превод да има Joy а ще трябва да го търся някъде с англ. суб. заради качеството.  Пък и от "Две седмици" си изпълних таргета за 2022 за нови англ. думички Joy  като "scumbag" примерно Joy

JoyJoyJoy Избранникът на АйЮ твърдо няма да го коментирам като актьор /все пак са си мое виждане уменията му/ Joy  Но да са здрави и много щастливи заедно. Може да е прекрасен човек и съпруг. Ако някой е любопитен тези два с него съм гледала, в някой трети може и да ме изуми . аз съм непоправим оптимист Joy
https://superkdrama.com/dashboard/?d=1065  "W - Two Worlds"
https://superkdrama.com/dashboard/?d=1072   "While You Were Sleeping"  - този го започнах заради главната.
  И малко усмивки https://youtube.com/shorts/6DLaS582KhM?feature=share  този съм ви го рекламирала.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 22:26 от Krissttinna

# 206
Не Крис, ето този е.

В Гоблин имаше нишка от тънък хумор. Макар повечето да го проспах, което изгледах ми беше сравнително интересно. А сериалът е много добре продаван по целия свят, затова си позволих да го нарека така.

# 207
Крисс, а за Аранг и съдията и Учения по покривите впечатления може ли? Останаха ми 4 джунови сериала, но понеже Престъпни умове вероятно всички ще го гледате ще изчакам да ви дойде на дневен ред. Беззаконния адвокат е от типа на Отново моя живот най-вероятно и реших да гледам първо единия от двата "исторически". Единия с призраци, другия с вампири. Отзивите от рускините за този с призраците са много объркващи. Надявам се ти да ме ориентираш, за да реша в каква последователност да ги гледам.

# 208
Редактирах!
---------------------------------------
Аз изгледах един документален филм за дълговата задлъжнялост на корейците. Хич не им е розово положението, въпреки световната им икономическа сила. Ковид им е дошъл като заешката кожичка метната последно на гърба на камилата. Не ви го предлагам, защото няма опция за субтитри, върви с много говорене на английски и за мен е с твърде много терминология. Само с гледане на картинки няма да разберете много.
Ще се опитам да кажа основните моменти от това, което разбрах. От другото и да искате не мога Laughing.
Скрит текст:
Безразборно и безпроблемно отпускане на кредити с убийствени лихви (40%) от банкови институции. Нахъсването да потребяват все повече и повече стоки. Може изобщо да не ти трябва, но нали от екрана те убеждават, че си гОла вода, ако не си си купил точно това. Осигуряването чрез кредитирането на лукс, който иначе изобщо не биха и помислили да си позволят, предвид доходите си. Безпардонни начини на събирането на главниците с лихвите впоследствие. Използване на членове на семейството, работодатели, приятели и колеги, като натискат по най-тънката струна на корейската душа - срамът, страхът да се изложат, страхът да бъдат сочени като аутсайдери в обществото. Бих нарекла техните колектори на дългове извратеняци. За огромна част от задлъжнелите единственият изход остава ... поемането на нов дълг и излизането като самонаети, т.е. развиването на свой собствен малък бизнес с надежда печалбите да помогнат за изплащането на дълговете. Ако вече са такива и колекторът чука на вратата им, другата перспектива е да влязат в статистиката на самоубийствата. Марпъл бридж в Сеул е печално известен като мостът на самоубийците. ЮК е държавата в Азия с най-голям % самонаети лица, който е бил 24, но в последните няколко години е нараснал на 30%. Основно малки магазинчета, кафенета, бирарии, пекарни и заведения за хранене. Над 87 000 са само пилешките ресторанти, което е двойно повече от ресторантите на МакДоналдс по целия свят. Естествено фалитите са ежедневие. Голям дял за проблема има и балонът в имотния пазар, който при тях е гарниран и с липса на адекватно законодателство срещу своеволията на наемодателите. Както се досещате, всичките малки магазинчета и ресторантчета са в помещения под наем. Драмите с нечий съсипан дребен бизнес и живот са ежедневие. Голям процент от самоубийствата идват от това. Отделно хазартът също е широко застъпен, като води до аналогична спирала надолу. Тук пряко засегнати се оказват и подрастващи. Те пък повличат семействата си. Има някаква правителствена програма, с която на учащи над 17-годишна възраст се отпускат кредити до определена сума, мисля за подпомагане на обучението им. Но това често е профуквано в онлайн хазартни сайтове. Слаба правителствена политика, макар в последно време да са направени някакви стъпки в регламентиране брой кредитни карти отпускани на едно лице, таван от 25% на лихвения процент на отпусканите кредити, наличие на законова възможност за обявяване на личен банкрут. Въпреки това от филма останах с впечатление, че прогнозата за корейците е лоша и кризата чука на вратите им.
Романтиката е само във филмите.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 23:34 от profi_1

# 209
Профи сетих се, ролята му е малко като на 10-ти. Бяха го изгонили от неговата стая и той отиде и се гушна при един от глевните Grinning Дано греша но ми се струва, че краят му няма да е добър. Такива сладури все ги зануляват безсмислено.

Общи условия

Активация на акаунт