ОС/AFK Чаатай Улусой, Хазал Кая. АС и други романтични К-драми - тема 519

• 22 890
  • 719
  •   1
Отговори
# 75
  • Варненска клюкарка
А, вярно, Мила на руски, добре говори езика (родителите и са украинка и сърбин) а аз помислих че  пак превод от падругите. Красив като момиче, с кожа като на 18 одишен, а  зад това какво мъжество имало. Малко и се оплете езика в руско английския докато каже че имал четвърти дан в боя  (брей!) Въобще впечатлена от това че има реални бойни умения удостоени с най високата степен, армия и т.н. А в изказването и на английски в друго видео  завърши с думите "вери прити бой". И тука пак се сетих оная в шоуто с телефоните как го гледаше, как започна да си оправя косата, все едно не беше достатъчно нагласена...😂 Как се удържа да не се люсне в краката му не знам, определено външността му прави впечатление...
Жалко, че аз  повече не попаднах на онова състезание за което бях ви споменала, където обръщаше противници с една ръка- и спортен и красив...❤ Вчера гледах Джей Джи стайл, отвориха ми се половината видеа, какви неща прави в залата, по някое време при въртене във въздуха си сецна кръста, доста е опасно това което прави, хем работи с личен треньор. Нормален човек ако го завъртят така, отиде му вестибуларния апарат, а ДжГ се приземява на крака и даже не залита!
Рори, видях 2 секунди еротични чупки, нищо особено, разсмя хореографа си. И в гримьорната в някакво видео се кълчеше на Шейк бейби, но беше с гръб и се видя само чупката в ханша. Посмях се на снимките на фотосесия, трябваше да рита с крака в ледена вода, а екипа наоколо със зимни якета и шапки, ако не бях ги видяла, по слънчевото време и разголения ДжГ въобще не бих предположила в какъв студ снима лятна фотосесия.
Видях и нешо за което бях ви споменаля че гледах в приложението с кратки видеа в ЮТ. Тогава помислих че е пиян но нищо такова няма. В 6та серия на Джей Джи облечен в кафява риза, сервира на маса храна и вино, каза няколко неща на камерата и отпи 2 глътки вино и се направи че залита... В ЮТ всичко това беше с някакъв ужасен розов филтър, забавено и наистина имаше вид като от запой, а не било🤪
Други неща не ми харесаха, когато го снимаха извън някакъв работен процес беше твърде режисирано, а той инфантилен и с излишни чупки.

# 76
Реклама е Рори, на телефони Samsung. Ох, завладяващ тембър има 🤪
Все се каня да те питам Рори, попадала ли си на информация за книгите на които е автор ДжГ. И всъщност дали съм разбрала правилно, че е издал няколко. Мисля, че го прочетох в някой от линковете, които донесе, но не се сещам сега къде остана...

Снимките на Хазал и Джейда с децата, които си видяла подозирам, че са миналогодишни. Погледнах, но актуални такива не срещнах.

Бел, Злото го изгледах веднъж и не запомних подробности за възрастта на героите дори да е имало такива. Сещам се, че детето беше около 8-годишно, действието в сериала се развиваше през годината когато е заснет - 2020г., значи детето е родено през 2012-та (като в случая се абстрахирам от нестандартното им отброяване на годините според което новороденото е на годинка). А към момента на запознанството на ГГ беше 2005г. мисля. Значи си права, че детето се е появило около 7 години по-късно. Не че това дава отговор на въпроса ти каква е разликата във възрастта им, но да си поразсъждавам🤪
Със сигурност има разлика между полицай и детектив, както и в изискванията за заемане на съответната длъжност.
Колегата от унито интересни подробности споделя. И ние намазваме 🙃

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 21:29 от Margarita N.

# 77
  • Варненска клюкарка
Марги, малката е на 6, няколко пъти го споменаха а и ходи на ДГ, ама хайде да кажем зачената преди 7... Баща и към момента на раждането и е на 32, това за ретроспекцията, а иначи в настоящата история е на 38, на колкото е и ДжГ през 2020. Ама това вярно не дава информация за възрастта на екранната му жена. Имаше един момент в който тя разбра че криминалния репортер е роден през 85-та и тя го наричаше по определен начин, а като разбра годината му на раждане изсъска на екипа защо не са я предупредили и са я оставили да се излага и сега се  чувствала глупаво. За тях разликата в годините е важна заради спецификата в общуването. Тя наричаше бъдещшя си мъж оппа докато тичаше след него, явно имат поне 2 години разлика. Към момента на основното действие, репортера е на 35 г - мисля, че тя е с година по млада, значи като си хареса мъжа си, би трябвало да е на 20, ама дали правилно съм разбрала...и едно го обясних..

Това с рекламата на Самсунг от коя година е? Аз бях попаднала на реклама за заключващи системи.

Снощи видях едно видео от по младите му години- ДжГ, тълпа пищящи жени, отиваше на някакво събитие...За миг охраната остана зад фенките, а ДжГ се оказа в ръцете им и няколко успяха да го нацелуват Joy Много откачена тълпа  успяха да го стреснат😂

# 78
Разбираемо го обясни, Бел, но отново стигаме до това, че информация за възрастта на главната героиня не получихме.
За годините на момиченцето се омотах, обърках историите 🤣 Това в Седмиците е на 8.

Рекламата на Самсунг е от 2006-та предполагам, тогава е качено видеото.

# 79
Белл, в JG стил някои видеа не се отварят директно, но по-надолу има линкове с надпис активирай видеото.
Това LG стил е нещо като реклама на филма за съдиата и момичето призрак и да, има моменти на преиграване. Обаче за еротиката която видях на концерт т. е. фенсреща не може да се каже, че е като чупки които е правил сред колеги. Ей сега отивам да търся клипа и да го добавя. Феновете му са малко откачени по-точно не знаят граници и това е прекалено раздаване за тях. Някои са откровено нагли. Имаше видео в което отговаря на въпроси. И го закачат за любовна връзка в реала. Той отговаря, че би искал да има, но личния му живот си е личен и няма намерение да уведомява феновете за него. Веднага следва въпрос какво ще прави ако те, феновете не харесат избраницата му. Той запази спокойствие и затапи питащия, като каза че има страхотни фенове и те ще се радват за него или нещо такова, а ако някой не одобри любимата му значи не му е фен. Тук ги постави на място, обаче по-късно случайно попаднах на фенско видео, което е леко нагло, леко обидно. Озаглавено е: Коя от тези две красиви жени е по-добра за Джунки или нещо в този смисъл. Следват негови снимки, снимки на момиче с което до момента на видеото не съм го виждала в сериал или ако са играли не я познах и след това снимки на СангМи и въпросителни. И затова еротиката от сцената ми се струва прекалена и излишна.
Ей го на Джун как ги побърква фенките си от сцената
https://youtu.be/QgitTxWPps4

Смешен Джун
https://youtube.com/shorts/QDf9gmS7p3M?feature=share

Това оппа е може би по-скоро израз на степен на близост или възхищение, не толкова разлика в годините. В Герой единия от героите на драмата е сгоден за момиче на неговата възраст. Поне не са задавали инфо за разлика в годините и тя се обръща към гаджето/годеника си с Оппа. Нуна е еквивалент на кака, а аджоси и женския вариант (не съм сигурна как точно звучи и се пише) са еквивалент на леля и чичо.

А междувременно докато заглеждах видеа от награждаванията им със СангМи открих, че в Стрелеца актьора който играе Мао играе родния баща на Джун. Както "татенцето" от Лети, татко, лети в Илджеме играе отгледалия героя баща, шефката от песа в АС му става тъща, мафиота от Седмиците му става баща в АС, а режисьорът на Песа е режисьор и на престъпни умове. Сякаш има група актьори, които ги избират в комплект.

Да, Марги има книги, но не можах да разбера дали са издадени или само аудио вариант. Не знам дали се отнася за всички книги, но част от тях са нещо като помагала за учене на корейски или за разбиране на корейски. Нещо такова, в тази посока. Идеята идва от затрудненията които понякога изпитва когато си чете съобщенията от феновете, които са от други страни. По принцип чувства необходимост да популяризира корейската културажи това с езика е част от това. Но дали има книги с друго съдържание не знам.

За нация на която и тоалетните чинии говорят телефончетата ми се сториха много старомодни и затова се зачудих може ли да е реклама на телефони.

В една от последните серии на JG стил Джун в японски магазин с прическа напимбяща младите му години и слънчеви очила с цел дегизировка. Обаче така се беше дегизирал, че на моменти ми заприлича на младия Том Круз. И се замислих, че двамата са от един калибър актьори. И двамата красиви, чаровни, харизматични, и двамата не ползват каскадьори. Не знам как Том Круз не се е сетил да направи епизод на Мисията невъзможна с Джун.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 13:15 от Рори72

# 80
  • Варненска клюкарка
Ох🙄аз затова не си падам много по к-попските му танци и  вивии. И какъв е тънък, ще се счупи. Но доколкото  разбирам, това което прави се харесва и  той го предлага на феновете си като част от шоуто. В някакво тв шоу го  караха да прави тези  плавни вълнообразни движения, беше с тъмен костюм и хубава прическа, а трите водещи грачеха и пищяха на всяко движение😳 Казаха му май да направи и нещо друго, но той махна с ръка и смеейки се поклати глава...Та неприемливото за нас, за тях май е върхът😂 В кратките видеа например ми тръгнаха полуголи от кръста нагоре момчета, осукани с някакви каишки, танца им включваше да се погалят един друг по лицата, а имаше и моменти да се самохващат за чатала и да се погалят и пляснат отзад😂 Малко им е шантава еротиката😂 отделно силния грим включващ червила и гланцове. Мисля че едно от видеата беше на БТС където фронтменът ходеше гол до кръста по сценита, стегнат на голо с един черен колан и се поливаше с вода ...
Добре че след видеото от сцената ми тръгна видео от сета на Престъпленията - много е красив там ДжГ, лице, прическа, тяло, поведение...оправих си вкуса❤ Кога беше се снимал в този сериал 2018 ли беше? Колежката му там е неузнаваема, почти не мога да я свържа с жената от Злото.

Вярно, и аз прочетох за книги, но ако са от такъв тип, вероятно може да е ползвал помощ от лингвист, но за пореден път се убеждавам колко е полезен и продуктевен в работата си и общуването си с феновете си. Вероятно защото знае, че феновете правят от артиста звезда.

Рори, доколкото схващам, феновете му много си падат по второто им партньорство с Арито, от там и подмятания за нея, лепят я на мястото на АйЮ в сцени от АС, той пък да им развали кефа им напомня в няколко интервюта че с нея не му вървяла романтиката🙃
Питат го феновете разни неща, отговаря им, според мен, общуването му с тях  може да ги направи уважителни и разбиращи, но истинския проблем са продуцентите, а те имат думата за всеки проект, фактически имат последната дума за всичко, а като знаем че един артист не работи от 8 до 5 и като се прибере не си оставя работата навън пред вратата, т.е. тя е много голяма част от живота им, значи и продуцентите бая си врат носа в живота им - личния  ...
Рори, така и не стигнах до Гуруто и празници идват, пак няма да стигна... Та какви лудории е имал в ученическите си години? Явно леко се е разминал, бях чела за компания, пиене и бягане от училище, ама то това вече отива към норма, та дали има и друго...На 14ти някакви лудории сега му костват кариерата..

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 13:54 от Беллора

# 81
Как така сега му костват кариерата? Някакви проблеми ли има към днешна дата заради миналото?
Нищо което да ми остави траен спомен като голяма издънка не е казал, а беше доста откровен. Най-голямата лудория за мен е, че напуска дома си, защото се скарва с родителите относно това че не са на едно мнение за образование и професия и отива в Сеул. Мислех че го прави около 17-18г. възраст, но изглежда е било баш около 14те си години, защото в LG стил в едната серия се среща с американеца при който е живял известно време и в разговора американеца казва, че се познават от 16г., а срещата се случва през пролетта на 2012г. Ще изкарам точно какво казва на гуруто за този си период пи-късно днес, но ще го донеса на руски, за да не стане грешка в превода, ако го преразкажа на български.

Белл, той обяснява, че е имало проблеми с романтичните сцени с Арито в Песа и вълка и изразява голямо задоволство от работата си по романтичните сцени със СангМи в Стрелеца, особено последната сцена в пещерата, която наистина е много силна и хубава. А някъде даже пишеше, че идеята за тази сцена е негова. А след това изрично казва в интервюто, на вече заснет и излъчен втори сериал в партньорство с нея, че за в бъдеще би искал да заснеме и по-горещи сцени със СангМи, което за да стане трябва да ги съберат за трети път. Даже ми стана странно да е чак до там откровен когато говори за конкретна колежка. По-скоро първия път на по 23г и 25г е имало непреработени емоции едностранно или двустранно (интересни са на награждаването за ролите им в Песа в кратките клипчета в които ги видях) и това може би е пречело на нея да се отпусне в романтик сцените. Но пък може би точно затова са станали толкова хубави според мен. Аз определено ги харесвам много двамата в романтичните сцени на Песа и то много повече, отколкото в романтичните сцени на Стрелеца без последната, която е наистина страхотна.
Просто част от феновете му в някакъв момент са решили, че като ги глези с отношението си към тях могат да се разпореждат с живота му.
Недоумявам ролята на продуцентите в тая лудост с налагането на ограничения върху личния живот на актьорите в Корея.

За грима има и нещо друго. Момичето, което ме гримира за сватбата ми обясни, че когато става въпрос за снимки и видеозаснемане трябва да се направи подходящ именно за тези цели грим. Защото дори и да е хубав грима при жив контакт при заснемане човек може да изглежда неочаквано зле заради неподходящ грим. Като добавим, че те и исторически са ОК с гримирането на мъжете остава ние да не обръщаме особено внимание на това. Учуди ме когато каза, че хич не е харесвал прическата си т. е. дългата коса преди казармата. Мислех, че поне прическата може да избере по свой вкус. А освен това в JG стил стана ясно, че те снимат почти денонощно всеки ден и в рамките на една седмица призна, че е спал общо само 6 часа. А с грима крият умората и подпухването на лицето. В един момент го накараха да изтрие грима и да го нанесат отново защото от умора кожата му не можа да го поеме. И като се избърса изглеждаше много уморен и сънен с огромни кръгове под очите. Та с грима крият умората им и съответно е необходим. Единствено цветовете на червилата и гланцовете понякога като за моя вкус са неприемливи за мъж, ама това е решение на гримьорите. Той стой като кукла и дори не гледа в огледалото. След като му кажат, че е готов поглежда и отива на снимки без никакви възражения или претенции към работата на гримьора. Явно и грима е част от сценария и той го приема така както дрехите които му дават и той облича.

Все забравям да напиша, че от реплика в Герой останах с впечатление, че има и женски вариант на Оппа, който е Онни.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 15:33 от Рори72

# 82
  • Варненска клюкарка
Ми така... 14-ти в момента е в казармата, май е на 30, но кариерата му е умряла. Дават се някакви надежди, ама не знам по каква причина, след като го размазаха така, обществото им обича да сочи с пръст . Като ученик е имал проблеми, което вадят сега, дори го обвиняват в изнасилване. Той е приел всички обвинения, с изключение на последното. В едно шоу и ДжГ със собствената си уста казва че е приел всичко от миналото си, прозвуча ми познато и затова ми се искаше да разбера подробности от него а не писания тук там.
Не ми е за вярване това на 14-16 г... за да влезе в държавната академия по изкуство (нещо  като НАТВИЗ)  и като гледах част от първа серия на "Полицейска академия" хвърлиха малко светлина върху начините по които става кандидатстването  и нужния успех за ВУЗ- овете в ЮК, не ми е за вярване дете без диплома да стигне до там. Помня че някъде май казва че е бил последна година ученик като посещава любителски театър, Шекспирова пиеса, където участва приятел и си загубва акъла по видяното и то му става цел номер едно. Първи опит в академията неуспешен, вече знае какво се иска и следва втори следвашята година, като хем работи, хем се образова и учи езика, вече споменах назад защо му се налага.....
За грима знам, вечер един, денем по лек, сценичен още по силен, че под прожекторите има опасност да изглеждат като ексхумирани...И на мен червилата ми идват в повече но за тях е нормално...

# 83

Снощи видях едно видео от по младите му години- ДжГ, тълпа пищящи жени, отиваше на някакво събитие...За миг охраната остана зад фенките, а ДжГ се оказа в ръцете им и няколко успяха да го нацелуват Joy Много откачена тълпа  успяха да го стреснат😂
  JoyJoy Бел, ако ти попадне пак, метни го. Че нещо го занемарих ЛДГ . Да наваксам какви ги е вършил /върши/.
  Joy и точно по темата за любовта на феновете се очертава последното предложение за 2013 Joy
https://superkdrama.com/dashboard/?d=996     "My Love From the Star"

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 20:12 от Krissttinna

# 84
Белл, преразказвам на бг началото за по-бързо.
Водещите правят представяне: Сред мъжете в нашата страна той е най-много необичан. На 20г без пари пристига в Сеул с мечта да стане актьор. Всички прослушвания са неуспешни. Хваща се за всяка, случайна работа. Дебюта му е през 2004г. в японския филм хотел Венера. (но най-първото му появяване на екран за няколко минути е през 2003г. в 5 серия на Нонстоп4). През 2006г. став крал на рекламите, кто тази за безалкохолната напитка донесла рекорд от 10 милиарда вона му носи армия антифенове. През 2006г. журналистите го обявяват за най-нелюбимата медийна личност и най-надменната знаменитост. Добър е в създаването на скандали като се започне с това че е казал, че Япония е неговата страна и се завърши със слуховете, че харесва мъже.
Въвеждащ разказ от Джун: Отначало искал да стане компютърен програмист. В последните класове приятел го завел да гледат Хамлет. Видял вълнението на хората, впечатлил се и решил да стане актьор. Родителите били много против и баща му го набил няколко пъти. Обстановката в семейството се нажежила. Казвали му да спре да се излага. Умолявал ги да му позволят да пробва Съгласили се и му дали 1г. след което трябвало да се върне към подготовката за кандидатстване в колеж. Записали го в хагвон - частна академия за доп. образование в школата по актьорско майсторство. За два месеца напълно се вписал в една група и така започнал празен живот. За да води такъв живот трябвали пари и използвал парите за образование - 4-5 месечната такса за обучение около 400 000 вона на месец. Престанал да плаща таксите за обучение и накрая от академията се свързали с баща му. Когато Джун се върнал от среща с тези приятели баща му го посрещнал. Не изглеждал ядосан, но гледал надолу. Накарал го да седне и сложил на масата големи чувалчета с монети. Превърнал парите за обучение в монети и го накарал с тях да плати таксата. Джун бил потресен. Пътувал в автобуса с тези чувалчета с монети, но изведнъж разбрал защо се случва това. Разбрал колко силно е навредил на баща си.

Следва продължение.....

# 85
  • Варненска клюкарка
То като история за филм😜 Но става ясно, че е завършил училище, щял е да записва IТ.

# 86
Продължавам:
Джун казал на баща си, че иска да специализира актьорско майсторство и баща му казал да прави каквото е решил, но сам да си изработи парите нужни за това. Джун благодарил и веднага си намерил работа. Като студент. По онова време ако няма навършени 19г. не е можел да работи дори като сервитьор затова си подправил личния документ и започнал работа като сервитьор. Това се е случило преди повече от 10г. т. е на възраст по-малка от 17г.  Събрал 300-350 хиляди вонадостатъчни за да постъпи в школа по актьорско майсторство, но не го приели. Имало няколко причини за този провал. Оценките му били лоши и имал прекалено високи цели. Кандидатствал за висши училища, но за да го приемат трябвало да има високо ниво на знания и способности. Баща му бил в шок и само се смеел, защото Джун се провалил във всички училища в които кандидатствал. Джун също бил изненадан, защото мислел че е добър. Правел всичко за да постъпи в такова училище. Даже с част от парите взел уроци по акробатика и танци. На приемните изпити показвал първо акробатически номера, танци, а когато  трябвало да каже какъв текст е подготвил забравял думите.

Следва продължение......

# 87
Крис, ти не гледаш проекти на конкретен актьор, а по години ли 😯По-рано помислих, че се шегуваш.

Бел, поздрав за теб с кадри от времето на Престъпленията. От 2017 г. е сериала.

Ох, почти ден не минава без да си го пусна това видео. И заради музиката, и заради тях двамата. Колежката тук определено е различен човек. Не само визуално, поведението ѝ също. Някак неспокойна. На пресконференцията докато тя говори избягва погледа на ДжГ, а там с пистолетите и другите две не се различават от нея 🤪  Във втората част от видеото има един сладък момент, тя го черпи с нещо и той наднича в дамската чанта за още. Или нататък с по-възрастния им колега, заливат се от смях.😂 Личи си, че с времето са се сближили и видимо им е приятно в компанията на другия. Ще ме направят почитателка на повторните партньорства. Даже искам трета порция с тях. Но и като цяло от това, което виждам добре му се получава на нашия човек с колеги от предишни сериали.
 Много хубав ДжГ. 😘😘😘 Да си призная, в началото единствено в ролята на 4-тия принц го намирах за красив, а с визиите му от съвременността по-трудно го възприемах. А истината е, че сега все ми идва да редя възклицания hahaha Чуждо ми е като усещане. Пък и още недовършила един филм без да искам започвам да се оглеждам за следващ, Рори успешно ги промотира.🤪

Рори, ааа добре, че тези му чупки са за пред истерясали фенове. Не са ни по вкуса на нас, но на онези ако им падне ще го разкъсат 🤣

# 88
Марги, аз почнах Отново моя живот, така че като приключа с преразказа на гуру шоуто почвам да коментирам него. От филмите ми остана само Заразно зло 6, но тъй като не съм гледала предишните 5 се чудя дали мога да гледам направо филма с Джун и да разбера за какво става въпрос.

Продължавам с преразказ от гуру шоуто:
След провалите Джун поискал прошка от баща си и му казал, че иска да опита още веднъж. Баща му казал да забрави всичко и да се върне към ученето. Джун не можел да гледа баща си в очите, но знаел че не иска да прави това. Не искал да учи както искал баща му. Не искал да става звезда. Просто мислел, че е 'яко да бъде актьор. С това искал да се занимава и продължавал да ходи по спектакли. Даже начинът по който дишали актьорите му правел впечатление. Дори баща му да го смятал за лош син бил длъжен да следва мечтата си. Казал на баща си, че ще се старае с всички сили и заминал за Сеул. Още от Пусан познавал американеца Роберт Холли от някакъв чат във връзка с програма за изучаване на английски и отишъл при него да живее. Т. е. самопоканил се пък Холли не го изгонил, но след 2 мес. се оказало че финансовото състояние на американеца не е добро и Джун осъзнал, че го поставял в трудно положение, засрамил се и веднага си тръгнал. Намерил си работа в билярдна зала. В същата сграда имало таванска стая и бар, които били на един и същ собственик. Той разрешил на Джун да живее в стаята докато работи в билярдната зала. По някое време хазаинът понеже бил доволен от него му предложил да бъде и барман в бара. Живял 2г. там и въпреки битовите трудности бил щастлив да живее и работи в Сеул. Само че той напуснал семейството и дома си за да стане актьор.

Следва продължение.... Но утре.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 00:50 от Рори72

# 89
  • Варненска клюкарка
Рори, много ти благодаря! Само ще ти разредя сега, че нямам време за повече. Ще поесня  само, че от кратки впечатления от последния сериал по Лейди, в ЮК не може да запишеш да учиш нищо, ако нямаш високи оценки в дипломата. Смята се за липса на мотивация и никой не искал да си губи времето с такива хора. Затова родителите държали децата си много изкъсо. От видяното, там, преди дипломирането  родителят получава писмо-покана от учителски съвет да дойде в училище за да обсъдят в каква сфера да бъде насочен младежа, какви са му възможностите. Всеки родител на абитуриент получава такава покана за индивидуална среща. Нямат стигане....

Марги, полека-лека ги омайва той колежките и както избягват погледа му, после не свалят очи от него hahaha  Много са ми сладки там където си гризка някакви неща- един до друг, плътно, цял диван има на разположение ама се е заврял отгоре и.
И аз харесвам тези песни, първати е на 10-ти.

Общи условия

Активация на акаунт