Професия учител - 15

• 63 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
annysy,
Благодаря ти!
Не е пробвала да ги премести, защото тя самата се надява да я преместят през лятото в друг филиал, където ще се пенсионира учителка.
Значи, да се настрои за мъмрене и дисциплинарно наказание "забележка". 😔

# 151
Аркадия, поне така си мисля аз. То настройването да е за лошо, а да стане по-добре е хубава част, но това, че не и е направил забележката Веднага, а я вика специално за разговор не ми харесва. Не работя в ДГ, не съм сигурна за правилата там, дано се вкл колега с опит в ДГ.

# 152
Следващото след мъмрене е дисциплинарно уволнения. Не вярвам за такова нещо да я уволнят дисциплинарно.
Децата не могат така да се преместват от група в група. Има си възрастови групи, ако във въпросната група, където работи колежката е пълна, няма как да ги премести.

# 153
Аз по друг начин го виждам този казус, щом на децата са писани отсъствия.

Все едно аз да си взема детето при мен, следобед в групата ми по занималня от тяхната занималня, като все едно си взимам детето на работа, т.е., при мен, докато аз работя. Работата ми го позволява, защото работя с деца. Даже съм го правила, детето като е било болно и няма кой да го гледа вкъщи, а аз да речем, няма как да изляза в болничен за гледане на дете в същия ден. Взимам си детето на работното си място, нищо, че детето ми учи в същото училище, което се явява работното ми място. Не мисля, че ще я смъмри директорката, ако се гледа от тази позиция.

# 154
Да бе...твоето болно, да не заразява съучениците си, Ами да заразява твоите ученици.
Че как тази постъпка е РЕДНА?

# 155
В ДГ на дъщеря ми, внучка на една от възпитателките, но от друга група, редовно киснеше при баба си. Никакви санкции за бабата съответно, ама тя си беше бетон в градината. Още много щуротии в нейната група мога да изброявам, че беше някак си се паднала в яко ВИП обстановка 😁

# 156
Да бе...твоето болно, да не заразява съучениците си, Ами да заразява твоите ученици.
Кой е казал, че е редна? Като се налага, кой те пита дали е редно? Simple Smile Мен като ме заразяват учениците ми, оплаквам ли се? Simple Smile

# 157
Кой е казал, че е редна? Като се налага, кой те пита дали е редно? Simple Smile Мен като ме заразяват учениците ми, оплаквам ли се? Simple Smile

Естествено, можете да правите каквото си искате. Но поне не го пишете!

# 158
Ами, ти като възрастен човек, ако искаш можеш да си сложиш маска. Но второкласниците надали си носят такива, още повече да се сетят да си сложат. Може би си нямала избор, не знам. Но надали в цялото училище не е имало някоя колежка да замести в занималнята, която да е без малки деца у тях си.

# 159
Аз си мисля, че ще я смъмри най-малкото...
Непланувани деца се хранят - на първо място излиза, че са ощетени останалите. Ако стане инцидент, пази Боже, как ще обясни на някой родител защо дадено дете е било там, без да е част от групата?! Изобщо, ясно е, че е нередно, не знам дали само с устна забележка ще мине, или ще има дисциплино наказание.  Какви са последиците от "забележка", примерно?
Посъветвах я да признае, че не е редно и да не се оправдава, но не знам...

# 160
Привет! Имам въпрос относно срочното оформяне. Задължително ли е да се сметне средноаритметично или може по мое усмотрение(в полза на ученика или не)?

# 161
  • Майничка
Няма нормативна уредба, която да задължава срочната оценка да е средноаритметична на оценките от текущите изпитвания.
Е, ясно, че с 5 двойки от 10 оценки не е много оправдано да пишеш срочна 6.

# 162
Благодаря!
Няма нормативна уредба, която да задължава срочната оценка да е средноаритметична на оценките от текущите изпитвания.
Е, ясно, че с 5 двойки от 10 оценки не е много оправдано да пишеш срочна 6.

# 163
Аз си мисля, че ще я смъмри най-малкото...
Непланувани деца се хранят - на първо място излиза, че са ощетени останалите. Ако стане инцидент, пази Боже, как ще обясни на някой родител защо дадено дете е било там, без да е част от групата?! Изобщо, ясно е, че е нередно, не знам дали само с устна забележка ще мине, или ще има дисциплино наказание.  Какви са последиците от "забележка", примерно?
Посъветвах я да признае, че не е редно и да не се оправдава, но не знам...
Не си ли е платила храната? По принцип градините продават и храна на външни лица.

# 164
  • Майничка
Последното го чувам за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт