Професия учител - 15

• 62 831
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Изобщо не е крива посоката. Това е чистата истина, ръководството в училище не се осъществява  на базата на елементарна справедливост - било то за тарикати (и мъже, и жени) или за некомпетентни скатавки. Натоварването е много голямо, да не говорим за натиска от Министерството и Инспектората. Ако продължаваме да позволяваме да ни тъпчат, нещата никога няма да се променят. Гледат ни на камери, проверяват ни, работим в събота и неделя. В коя друга институция има такова издевателство? Тези там горе защо не обърнат малко внимание на лекарите, които масово са некомпетентни и да проверят какви некадърни операции правят? Колко пъти в живота на един лекар му идват на проверка - по време на операция? Или пък полицаите, които постоянно са забъркани в престъпни схеми? Не стига, че сме съвестни, ами накрая получаваме още тупаник за награда - било то от директор, инспекторат или министерство.

# 481
Колега, като член комисия СФО, е проверил изпитната работа със зелен химикал. В заповедта на училището ни не е упоменато с какъв цвят. В предното ми училище проверявахме и председател, и член с червено.
Грешка ли е и как се процедира ако да?

# 482
Първи проверител проверява с червено, а вторият след това със зелено.

# 483
А ако и двамата с червено? Грешно ли е?
Това в коя Наредба е упоменато?

# 484
  • Добрич
А ако и двамата с червено? Грешно ли е?
Това в коя Наредба е упоменато?

Не зная в коя наредба е упоменато, но на изпитите винаги сме проверявали председател с червено и член със зелено. Ако и двамата пишат с един и същ цвят химикал, после как се разбира, кой какво е писал и колко точки е дал по задачите? Логично е цветовете да са различни.

Би трябвало да е включено в заповедта на директора.
Цитат
Изпитните работи на учениците се  проверяват и оценяват от председателя и члена/членовете на комисията (дават се указания за цвета на проверката – напр. с червен и зелен химикал).  Резултатите се отразяват в Протокол за резултата от писмен, устен или практически изпит, с номенклатурен номер 3-80.  Протоколът се използва за вписване на оценките на членовете на изпитната комисия и на окончателната оценка на ученика, определена от изпитната комисия.  Формирането на крайната оценка от изпитите е съгласно чл. 29з от Наредба № 3 / 15.04.2003 г. за системата за оценяване. На писмената работа се вписва обща рецензия и окончателната оценка на комисията, под която се подписват проверяващите лица.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 22:48 от Вела

# 485
И при нас на олимпиади и изпити винаги проверяваме с червен и зелен химикал.

# 486
  • Пловдив
Навремето и на НВО в 7 клас, което се проверяваше вътрешно в училище, сме отбелязвали с червен и зелен химикал. Имам някакви спомени, че още преди мнооооого години се проверяваше така по изпитите. Тогава пък арбитърът май пишеше с черен химикал.

# 487
  • София
Здравейте,
Има ли някой, който е завършил учителска правдоподобност по математика и информатика към Бургаския свободен университет?
Искам да разбера, дали стажът може да се кара в София, а не в Бургас и крайният изпит в Бургас ли е задължително, изобщо как се организират нещата?
Опитах се да разбера от тях, но искат първо сумата за семестъра и после щели да ми кажат. 😃
Може и на лично съобщение да ми пишете. Благодаря предварително!

# 488
  • София
Някой може ли да ми каже банковата сметка на Сдружението за учителска взаимопомощ София, за да си преведа вноската. В сайта им не намирам такива данни.

# 489
Здравейте! Знаете ли кога започват обучeнията за създаване на учебно съдържание с mazaBook?

# 490
  • Добрич
Здравейте! Знаете ли кога започват обучeнията за създаване на учебно съдържание с mazaBook?

Тези обучения ще бъдат по ОУД. Според информацията на платформата, това все още не е организирано.

# 491
Здравейте.От скоро съм учител ,назначена съм от февруари месец,в момента съм на 1 клас ,занималня.Член съм на синдиката и имам право на допълнителни 10 дни платен отпуск.Бих искала да попитам знаещите тук - платеният отпуск за годината как се изчислява - полагат се 48 дни + синдикалните 10 дни,тоест 58 дни за 12 календарни месеца от датата на назначаване (тоест за мен -от февруари 2023 до февруари 2024 година ) или до края на 2023 година- тоест до края на декември месец? Благодаря предварително!

# 492
  • European Union
Отпускът е за 1 календарна година, при теб трябва да се изчисли за 11 месеца. Но това важи ако работиш цялата календарна година. Ако си назначена до края на учебната година, се смятат действително отработените месеци.

# 493
  • Добрич
Отпускът за синдикалните членове е 8 дни допълнително, т.е. общо за календарната година стават 56 дни.

В случай, че назначението е от 01.02.2022 г.:
За мин 2022 г. има (56/12)х11. Или 44 + (8/12).11.
Ако назначението е след 01.02.2023 г., тогава пълните месеци са 10 и става 40 + (8/12).10.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 12:36 от Вела

# 494
Когато си родител, в училището , където съм назначена, имаш право на още 2 дни платен отпуск,за това казвам, че са + 10 дни платен отпуск, тоест 48 + 10 (8 от синдиката +2 за това, че си майка) =58 дни .Благодаря на всички за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт