Професия учител - 15

• 62 788
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
merilen, мхм, това по трудния начин го разбрах и въпреки, че колегите  предлагат да работим на 2-ката, било по-лесно, по-добре и т н, аз с част от децата, с които имам допълнителни занимания ги накарах точно тава да направят, акаунти в онлайнверсията и да работа в нея. Нет имаме в у-ще. Версията е по-добра. Мога да им споделям неща, има си достатъчно предимства. Flowers Hibiscus

# 571
Това за изтриването мисля, че го писа Борис Герасимов (директор ИКТ към МОН) на учителите по ИТ. Не съм.на 100% сигурна, че той беше автор на публикацията, но така мисля.

Ако всичко се съхранява в One Drive с акаунта в edu.mon.bg, файловете не само, че ще се запазват, но и ще бъдат налични от всяко устройство.

Мисля, че по-дълго остава май само по един акаунт на устройство, но не следя зависимост,  може би най-старият от текущо инсталираните или последно ползваният. И аз съм забелязала, че ми се случва след по-дълго прекъсване, да намеря после запомнен акаунт.

Инсталираните приложения обаче заминават с акаунта.
Да, точно той беше писал. Всички акаунти се изтриват, няма някой, който да остава. Днес при нас поне 3-4 лаптопа бяха без акаунти и колегите се чудеха защо, а са ползвани на 07.04 последно. Явно вече не се чака 14 дни. За приложенията не би трябвало да се махат, но не съм сигурна.

За онлайн версията на Scratch единственото, което тази година ме дразнеше, че понякога децата (а и аз включително) не можеха да се влязат в профила, а така не могат да ми споделят проектите си. Трябва да ги свалят и да ми ги изпратят. Няколко пъти ми се случи.

# 572
Бяло/синьо голо поле е десктопът. Ние нямаме почти нищо свалено, направени са 8-9 папки и Скрач е свален, това е. Ядосваме се, че децата са правили нещо, положили са труд, трябва да бъде довършено в следващите часове, а то нещата липсват.

# 573
  • Добрич
Да, така е.
В началото файловете не се изтриваха след две седмици и си играх, на всички лаптопи, които се ползват в кабинета ми, да инсталирам приложения и да правя настройки, каквито смятам за удачни и то през акаунтите на учениците. После, като взеха това решение, се оказа, че е било напразно, но какво да се прави...
Бяло/синьо голо поле е десктопът. Ние нямаме почти нищо свалено, направени са 8-9 папки и Скрач е свален, това е. Ядосваме се, че децата са правили нещо, положили са труд, трябва да бъде довършено в следващите часове, а то нещата липсват.

# 574
Здравейте, обръщам се към вас с една огромна молба за помощ. Учител  ЦОУД съм от 3 седмици на 3 клас. В училището предстои проверка от МОН и изискват някакви планове за това как ще протекат часовете. Дали някой може да ми изпрати примерни такива, защото наистина не знам как да ги напиша и ми е адски трудно. Благодаря предварително на отзовалите се🌺

# 575
В ЦОУД влизат ли? Аз мисля, че не влизат.

# 576
В ЦОУД влизат ли? Аз мисля, че не влизат.
Ами не знам дали влизат, но другата седмица всеки учител ЦОУД , трябва да предаде плановете си на директора на училището.

# 577
Здравейте,
Някой знае ли дали лице, което работи само като лектор, може да бъде член на СБУ?

# 578
  • Добрич
Здравейте, обръщам се към вас с една огромна молба за помощ. Учител  ЦОУД съм от 3 седмици на 3 клас. В училището предстои проверка от МОН и изискват някакви планове за това как ще протекат часовете. Дали някой може да ми изпрати примерни такива, защото наистина не знам как да ги напиша и ми е адски трудно. Благодаря предварително на отзовалите се🌺

Не мога да Ви пратя план, не преподавам в начален етап. Не съм и възпитател.

При нас проверяваха миналата пролет. Не се изискваше точно план, а методическа разработка за всеки час. Само от учителите.
Тя се прави ( а и плана) за конкретната тема, която имате в часа. Някои от колегите дадоха планове, но аз направих методически разработки.

За държавните изпити план не сте ли правили?

Честно казано, ми стана интересно, как ще знаете предварително домашното, което ще даде учителя, за го заложите в плана. Трябва той да Ви го каже, за да направите план.

# 579
Здравейте, обръщам се към вас с една огромна молба за помощ. Учител  ЦОУД съм от 3 седмици на 3 клас. В училището предстои проверка от МОН и изискват някакви планове за това как ще протекат часовете. Дали някой може да ми изпрати примерни такива, защото наистина не знам как да ги напиша и ми е адски трудно. Благодаря предварително на отзовалите се🌺

Не мога да Ви пратя план, не преподавам в начален етап. Не съм и възпитател.

При нас проверяваха миналата пролет. Не се изискваше точно план, а методическа разработка за всеки час. Само от учителите.
Тя се прави ( а и плана) за конкретната тема, която имате в часа. Някои от колегите дадоха планове, но аз направих методически разработки.

За държавните изпити план не сте ли правили?

Честно казано, ми стана интересно, как ще знаете предварително домашното, което ще даде учителя, за го заложите в плана. Трябва той да Ви го каже, за да направите план.
Да, домашното е предварително съгласувано с учителя. За държавният не съм правила, защото не съм била на държавен. Завършила съм НСА, а там плановете са малко по- различни, а първото ми висше е икономическо и затова ми е малко “тъмна Индия”. Мисля, че с помощта на една мила дама от тази група вече успях да се справя, така че отново искам й благодаря🌹

# 580
Здравейте! Завърших Българска филология,но вече доста години не мога да успея да започна работа като преподавател, а за мое съжаление имам огромно желание.Знаете,че с това образование не мога да съм учител в начален курс или в детска градина,а бих искала да се преквалифицирам и да мога да работя и с по-малки деца.Бихте ли ми написали дали с магистратура Предучилищна и начална педагогика мога да работя в детска градина или начално училище? Разбира се,ако има и други начини,ще се радвам да ми ги напишете.Благодаря!

# 581
Здравейте! Завърших Българска филология,но вече доста години не мога да успея да започна работа като преподавател, а за мое съжаление имам огромно желание.Знаете,че с това образование не мога да съм учител в начален курс или в детска градина,а бих искала да се преквалифицирам и да мога да работя и с по-малки деца.Бихте ли ми написали дали с магистратура Предучилищна и начална педагогика мога да работя в детска градина или начално училище? Разбира се,ако има и други начини,ще се радвам да ми ги напишете.Благодаря!
boho_flower, мисля, че може, виж тук:

# 582
boho_flower, мисля, че може, виж тук:

Благодаря!

# 583
  • Добрич

Искам, да Ви обърна внимание, че обикновено за едно място в детска градина или начален етап има много повече кандидати, отколкито за учители в прогимназиален и гимназиален етап.
Желая Ви успешна реализация!

# 584
  • Пловдив
Наистина много хора завършиха ПУП/НУП през последните няколко години и това води до пренасищане с кадри. Но имам някакво впечатление, че по определени предмети в среден и горен курс също се явяват хора. При нас есента се явиха доста хора по история и по музика за тези степени. Обаче по география и по АЕ бяха много малко.

Общи условия

Активация на акаунт